Ιερείς κατά Καπουτζίδη και της καμπάνιας για το γάμο ομοφυλοφίλων: Μιλούν για «διαστροφή» και «θανάσιμο αμάρτημα»

Με επιστολή τους προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη οι ιερείς χρησιμοποιούν τη φράση «η ομοφυλοφιλία δεν είναι θεμιτή σεξουαλική επιλογή, αλλά παρέκκλιση και διαστροφή της φύσεως» και προσθέτουν ότι είναι «θανάσιμο σαρκικό αμάρτημα».

pes to nai 01

Την έντονη αντίδραση επτά ιερέων προκάλεσε η νέα καμπάνια του Γιώργου Καπουτζίδη, η οποία τάσσεται υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στην Ελλάδα.

Με επιστολή τους προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη οι ιερείς χρησιμοποιούν τη φράση «η ομοφυλοφιλία δεν είναι θεμιτή σεξουαλική επιλογή, αλλά παρέκκλιση και διαστροφή της φύσεως» και προσθέτουν ότι είναι «θανάσιμο σαρκικό αμάρτημα».

Η ντροπιαστική και σκοταδιστική επιστολή των επτά ιερέων

«Θέλουμε να πληροφορήσουμε τους αδελφούς μας χριστιανούς. Να καταθέσουμε τη μαρτυρία της Εκκλησίας. Να υπομνήσουμε με πατρική αγάπη προς όλους το θέλημα του ζώντος και αληθινού Θεού. Η ιστορία είναι αρκετά παλιά. Ισχνές μειοψηφίες καλά οργανωμένες με γερές προσβάσεις στα Μ.Μ.Ε., έντυπα και ηλεκτρονικά, πιέζουν εδώ και χρόνια κυβερνήσεις και κόμματα για νομοθετική αναγνώριση της σεξουαλικής τους παρέκκλισης.

Οι Χριστιανοί —ακόμη κι εκείνοι που διατηρούν χαλαρή σχέση με την Εκκλησία— γνωρίζουμε ότι ο Θεός δημιούργησε δύο φύλα, τον άνδρα και τη γυναίκα. Τρίτο φύλο δεν υπάρχει.

Κατά τη φυσική τάξη που εγκαθίδρυσε ο Θεός, ο άνδρας έλκεται από τη γυναίκα και η γυναίκα από τον άνδρα. Η έλξη αυτή ανοίγει τον δρόμο του γάμου που στη χριστιανική Εκκλησία θεωρείται «μυστήριον μέγα», μυστήριο αγάπης, πηγή και λίκνο της ανθρώπινης ζωής και οδός που οδηγεί στη χριστιανική τελειότητα συζύγους και παιδιά.

Η Εκκλησία ευλογεί αυτή την έγγαμη σχέση και θεωρεί την οικογένεια, που ο χριστιανικός γάμος εγκαινιάζει, μικρή «κατ οίκον» εκκλησία. Είναι πολύ φυσικό, λοιπόν, εκτός από τον ευλογημένο χριστιανικό γάμο η Εκκλησία να μην αποδέχεται κανενός είδους άλλο γάμο για τα μέλη της, τους χριστιανούς.

Ειδικότερα για το φαινόμενο της ομοφυλοφιλίας η «θέση» της από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα είναι κάτι περισσότερο από ξεκάθαρη: Η ομοφυλοφιλία δεν είναι θεμιτή σεξουαλική επιλογή, αλλά παρέκκλιση και διαστροφή της φύσεως. Είναι κατά τον λόγο του αποστόλου Παύλου βαρύ, θανάσιμο σαρκικό αμάρτημα το οποίο, αν ο άνθρωπος που το διαπράττει δεν μετανοήσει, τον αποκλείει από τη βασιλεία του Θεού.

Η Εκκλησία είναι μητέρα. Μακροθυμεί, ανέχεται και προσεύχεται για την επιστροφή στους κόλπους της και στην ευλογημένη κατά Χριστόν ζωή κάθε παιδιού της που απομακρύνθηκε από αυτήν. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν αποδέχεται και δεν συμβιβάζεται με την αμαρτία. Σε καμιά περίπτωση δεν συναινεί η εκτροπή από τους νόμους της φύσης που όρισε ο Θεός να γίνει «ελεύθερη επιλογή» και «δικαίωμα» του ανθρώπου.

Σε καμιά περίπτωση δεν συμφωνεί να τίθεται σε ισότιμη λίγο-πολύ θέση ο χριστιανικός γάμος ανδρός και γυναικός και η «ελεύθερη συμβίωση» είτε ετεροφύλων είτε ομοφυλοφίλων· η ευλογημένη χριστιανική οικογένεια και κάθε λογής «εναλλακτικές μορφές» οικογένειας, εισαγόμενα υποπροϊόντα αποχριστιανισμένων κοινωνιών.

«Πες το Ναι»

Η καμπάνια με τίτλο «Πες το Ναι» είναι μια πανελλήνια καμπάνια για την ισότητα στον γάμο με συλλογή υπογραφών που πραγματοποιεί το περιοδικό Antivirus (avmag.gr).

Το σενάριο για το βίντεο της καμπάνιας είναι του Γιώργου Καπουτζίδη και δείχνει ομόφυλα ζευγάρια σε τέσσερις διαφορετικές εποχές (1952, 1974, 2004, 2022) ενώ ακούγεται η φράση «ήμασταν πάντα εδώ». Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Θανάσης Τσιμπίνης.

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους