Ιεράπετρα: Με το εμβόλιο της AstraZeneca συνδέονται οι θρομβώσεις του 35χρονου

Τι είπε σχετικά ο διοικητής του νοσοκομείου

NewsRoom 17/05/2021 | 12:56

Την άμεση σύνδεση των θρομβώσεων που υπέστη ο 35χρονος από την Ιεράπετρα, με τον εμβολιασμό του με το εμβόλιο της AstraZeneca, επιβεβαίωσε ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Όπως είπε ο κ. Χαλκιαδάκης, τα αποτελέσματα των ειδικών εξετάσεων αίματος που είχαν σταλεί στην Αθήνα για να ελεγχθεί εάν σχετίζεται το εμβόλιο με τις θρομβώσεις του 35χρονου, έδειξαν συσχέτιση με το εμβόλιο.

Όπως τόνισε στη συνέχεια, πρόκειται για ιδιαίτερα σπάνιο περιστατικό, καθώς αφορά εμφάνιση θρόμβωσης στο αρτηριακό και όχι στο φλεβικό σκέλος, ενώ αντίστοιχες παρενέργειες έχουν εμφανιστεί κυρίως σε γυναίκες άνω των 50 ετών.

Σημειώνεται πως για προληπτικούς λόγους ο 35χρονος έχει υποβληθεί σε χειρουργείο για την αφαίρεση της θρόμβωσης και είναι καλά στην υγεία του.

Το ιστορικό των θρομβώσεων

Ο 35χρονος έκανε τη Μεγάλη Πέμπτη το εμβόλιο της AstraZeneca. Αρχικά, παρουσίασε τα συνηθισμένα συμπτώματα, τα οποία όμως στη συνέχεια πέρασαν.

Μέσα σε 11 μέρες, στις 10 Μαΐου, εμφάνισε μια πολύ σοβαρή θρόμβωση, ενώ πήγαινε στη δουλειά του. Ξαφνικά παρέλυσε το αριστερό του πόδι.

Την Παρασκευή το μεσημέρι, παρουσίασε νέα θρόμβωση στην αριστερή καρωτίδα και εισήχθη ξανά σε πολύωρο χειρουργείο.