Ιεράπετρα: Απανωτές κλοπές τρακτέρ και αγροτικών μηχανημάτων 

Τις τελευταίες ημέρες μετά τις απανωτές διαρρήξεις σε σπίτια βόρεια και δυτικά της πόλης στράφηκαν στις κλοπές αγροτικών σκαπτικών μηχανημάτων και παρελκόμενων συστημάτων τρακτέρ, προκαλώντας την αγανάκτηση των θυμάτων τους.

χωραφια

Στο διάστημα από το βράδυ της Παρασκευής μέχρι τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, άγνωστος δράστης ή δράστες, αφαίρεσαν – αφού έλυσαν όλα τα υδραυλικά συστήματα του – τρακτέρ ιδιοκτησίας του Παναγιώτη Πατσιά στη Γρα Λυγιά  Ιεράπετρας, ενώ ο ίδιος και η σύζυγος του έβλεπαν τηλεόραση μέσα στο σπίτι τους.

«Το τρακτέρ το είχε παρκάρει ο σύζυγος μου ακριβώς απέναντι από την είσοδο του σπιτιού μας, που βρίσκεται πίσω από το δημοπρατήριο ‘’Αγροδίκτυο’’ στη Γρα Λυγιά, σε ένα σημείο από το οποίο περνούν πάρα πολλά αυτοκίνητα. Μέχρι τα μεσάνυχτα που πέσαμε για ύπνο, δεν ακούσαμε κάτι παράξενο για να ανησυχήσουμε.

Το πρωί του Σαββάτου πήγε ο σύζυγος  μου να θέσει σε λειτουργία το τρακτέρ, για να πάει να εργαστεί, καθώς έχει ξεκινήσει η περίοδος του οργώματος των ελαιώνων και είδε ότι του είχαν πάρει κατά τη διάρκεια της νύχτας τα υδραυλικά συστήματα  πάνω από το μηχάνημα. Τα ίχνη που άφησε πίσω το λάδι που έτρεχε από τα συστήματα που αφαίρεσαν, δείχνουν ότι  τα είχαν  μεταφέρει σε αυτοκίνητο που είχαν παρκάρει 20 μέτρα πιο πίσω, και με αυτό το αυτοκίνητο εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Είναι η δεύτερη φορά που μας βάζουν στόχο φέτος. Το χειμώνα είχαν εισβάλει στο θερμοκήπιο μας και μας είχαν κλέψει πάρα πολλά αγροτικά εφόδια και εργαλεία.

Τώρα όμως έδειξαν τόσο απύθμενο θράσος, γιατί ήρθαν σε ένα επαρκώς φωτισμένο σημείο, μπροστά στο σπίτι μας, κι ενώ είμασταν μέσα, έλυσαν με την υπομονή τους το μηχάνημα και πήραν τα υδραυλικά του συστήματα. Είμαστε άνθρωποι βιοπαλαιστές που αγωνιζόμαστε για τα παιδιά μας. Δεν έχουμε πειράξει ποτέ κανέναν και  παρόλα αυτά , έχουμε γίνει στόχος των κακοποιών.

Ζητούμε από τους κατοίκους της περιοχής αν είδαν εκείνη τη νύχτα κάποια ύποπτη κίνηση, έξω από το σπίτι μας,  να μας ενημερώσουν για να βοηθήσουμε τις Αρχές  στην έρευνα τους», μας είπε  αγανακτισμένη η Ελένη Πατσιά -Γαρεφαλάκη.

Σε αυτήν την καταγγελία έρχεται να προστεθεί άλλη μια περίπτωση κλοπής σκαπτικού μηχανήματος στην ίδια περίπου περιοχή.

«Στις 4 Φεβρουαρίου γύρω στις 6.00 -6.30 το απόγευμα άγνωστος δράστης η δράστες, στην τοποθεσία Βαθύ Ρυάκι Ιεράπετρας, αφού έκοψαν με ψαλίδι την περίφραξη του σπιτιού μας, πήραν το σκαφτικό χειροκίνητο μηχάνημα μας μαζί με το σκιάδιο του, ενώ την ώρα εκείνη βρισκόμασταν μέσα στο σπίτι μας.

Αφού το έσυραν πάνω στις ρόδες του και το έβγαλαν από την ιδιοκτησία μας, το τράβηξαν μερικά χωράφια παρακάτω, το έθεσαν σε λειτουργία και το μετέφεραν σε άγνωστο σημείο. Ακούσαμε μάλιστα το θόρυβο που έκανε η μηχανή του, αλλά δεν πήγε το μυαλό μας , ότι επρόκειτο για το δικό μας σκαφτικό μηχάνημα. Ακολουθήσαμε την επομένη τα ίχνη που άφησαν πίσω οι ρόδες του μηχανήματος, φτάνοντας στον παρακάτω δρόμο. Καταγγείλαμε την κλοπή στην Αστυνομία και μας παρέπεμψε στο Δασαρχείο όπου έχει ενταχθεί η Αγροφυλακή. Τώρα περιμένουμε αν βρεθεί κάτι, να μας δώσουν πίσω το μηχάνημα μας  που για εμάς τους αγρότες είναι εργαλείο δουλειάς» μας είπε ο ιδιοκτήτης του κλεμμένου αγροτικού μηχανήματος Μιχάλης Κοσμαδάκης.

Πηγή: Νέα Κρήτη

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να δημιουργεί νέο σκάνδαλο υποκλοπών – Προχωρά στην αγορά νέου spyware

predator sms.png 2

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να δημιουργεί νέο σκάνδαλο υποκλοπών – Προχωρά στην αγορά νέου spyware

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη σχετικά με τα σχέδια της κυβέρνησης για προμήθεια νέου συστήματος παρακολουθήσεων,…