Ιερά Σύνοδος κατά Άδωνη: «Πρώτη φορά ακούω για ειδική άδεια για βάπτιση» λέει ο εκπρόσωπος Τύπου

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου αναφερόμενος στη βάπτιση στην οποία συμμετείχε ως νονός ο υπουργός Ανάπτυξης και είπε : «πρώτη φορά ακούω για ειδική άδεια για βάφτιση. Ούτε στην ΚΥΑ αναφέρεται κάτι τέτοιο».   

Άδωνης Γεωργιάδης

Αν και ο Άδωνης Γεωργιάδης προσπάθησε χθες να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα σχετικά με τη δημοσιοποίηση της βάφτισης στην οποία έλαβε μέρος, πέραν του κόσμου που αποδοκίμασε το συγκεκριμένο περιστατικό, τώρα δέχεται ακόμη και τα πυρά της Ιεράς Συνόδου. 

Μιλώντας στο MEGA, ο εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου αναφερόμενος στη βάπτιση στην οποία συμμετείχε ως νονός ο υπουργός Ανάπτυξης και είπε : «πρώτη φορά ακούω για ειδική άδεια για βάφτιση. Ούτε στην ΚΥΑ αναφέρεται κάτι τέτοιο».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Αθηναγόρας, κατέρριψε τις εξηγήσεις του Άδωνη Γεωργιάδη και τη σχετική άδεια που επικαλέστηκε ο Υπουργός από την Πολιτική Προστασία, τονίζοντας πως : «Στην ΚΥΑ που έχω στα χέρια μου και που ίσχυε μέχρι σήμερα, γιατί η καινούρια δεν έχει φτάσει ακόμη αλλά δεν έχει αλλάξει κάτι, επιτρέπονται μόνο οι γάμοι με 9 άτομα, συμπεριλαμβανομένων και των κληρικών. Δεν αναφέρει η ΚΥΑ κάτι για βαφτίσεις, ή κηδείες. Από την Κυριακή μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα δεν επιτρέπονται έτσι και αλλιώς οι γάμοι, λόγω Σαρακοστής».

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ιεράς Συνόδου : «Η ΚΥΑ δεν αναφέρεται στη βάπτιση, επομένως δεν μπορούμε να κάνουμε βάπτιση. Δε γνωρίζω αν μπορεί να γίνει βάφτιση με ειδική άδεια. Δε γράφει η ΚΥΑ ότι απαγορεύονται οι βαφτίσεις, αλλά από τα μυστήρια αναφέρεται μόνο στον γάμο. Πρέπει να ρωτήσετε τον συγκεκριμένο ιερέα που έκανε τη βάφτιση. Σε κάθε μητρόπολη υπάρχει γραφείο γάμου, αλλά όχι βαφτίσεων. Εάν κλείστηκε βάφτιση κλείστηκε από τον ιερέα της συγκεκριμένης ενορίας. Δεν ελέγχονται κεντρικά οι βαφτίσεις». 

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη 3 Μαρτίου ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε πως «αναστέλλεται η τέλεση γάμων, βαπτίσεων, αλλά και μνημοσύνων» υπό την αυξανόμενη πίεση εκείνες τις ημέρες του συστήματος υγείας. Αυτό φαίνεται και από το ΦΕΚ με αριθμό φύλλου 843, Τεύχος Β, της 3ης Μαρτίου το οποίο αναφέρει πως οι θρησκευτικές λειτουργίες επιτρέπονται μόνο με την παρουσία κληρικού και βοηθητικού προσωπικού του

Ωστόσο, ανατρέχοντας στο gov.gr και στις προβλέψεις για τις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου, όπως η Αττική, εκτός της εξαίρεσης των κηδειών, αναφέρονται και τελετές γάμων, βαφτίσεις, μνημόσυνα και σχετικές θρησκευτικές λειτουργίες και λοιπές ιεροπραξίες και ταφικές εκδηλώσεις στην εξαίρεση της παρουσίας έως 9 ατόμων, καταφέρνοντας μία εντυπωσιακή αναντιστοιχία μεταξύ του Φύλλου Εφημερίδας της Κυβέρνησης και του επίσημου κυβερνητικού ιστότοπου για τα ισχύοντα μέτρα. Σε κάθε περίπτωση, εκείνο που υπερισχύει είναι το Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης.

 

604f4bd2825e631b735185e2
604f4c87825e6311b6714c23
604f4d33825e6319693fd072

Έπειτα από τις αντιδράσεις που υπήρξαν στα social media κατά του Άδωνη Γεωργιάδη ο ίδιος προσπάθησε κακήν κακώς να τα μπαλώσει  υποστηρίζοντας πως «για τη συγκεκριμένη βάπτιση η οικογένεια για σοβαρούς οικογενειακούς της λόγους έκανε αίτηση και έλαβε άδεια για την πραγματοποίησή της τη συγκεκριμένη μέρα και ώρα», προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερες απορίες για το εάν αυτό είναι κάτι που μπορεί να το κάνει ο κάθε πολίτης, ή εάν για την εν λόγω ειδική άδεια έπαιξε ρόλο η ιδιότητα του πατέρα και του νονού του παιδιού.

 

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…