Ιερά Σύνοδος: Επί τάπητος το νομοσχέδιο Μητσοτάκη για τα ομόφυλα ζευγάρια

Τι θα προτείνουν οι λεγόμενοι «ακραίοι» Ιεράρχες

ιερα συνοδος

Συνεδριάζει αυτή την στιγμή  η Ιερά Συνόδος με αφορμή το νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια. Ειδικότερα, στις 9:00 το πρωί βρέθηκαν στο Συνοδικό Μέγαρο οι 81 Μητροπολίτες, σε μία έκτακτη συνεδρίαση που αναμένεται να έχει υψηλούς τόνους. Η θέση της Ιεραρχίας είναι γνωστή καθώς είναι κάθετα αντίθετη και με τον πολιτικό γάμο γενικά, πολύ περισσότερο με τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, η εκκλησία αναμένεται να εκφράσει την πλήρη αντίθεσή της στο νομοσχέδιο και με κείμενο που θα κάνει στην εισαγωγική τοποθέτηση επί του θέματος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και στη συνέχεια το ζήτημα θα αναλύσει διεξοδικά ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νικόλαος, θα είναι «προσεκτικό» ώστε να μην διχαστεί ο λαός και να μην έρθει σε αντιπαράθεση η Εκκλησία μαζί του. Αναμένεται και μήνυμα προς τους βουλευτές αλλά και επιστολή αφότου ολοκληρωθούν οι εργασίες.

Κήρυγμα και φυλλάδια

Όσον αφορά στην έκφραση της απόλυτης αντίθεσης της Ιεραρχίας στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, αναμένεται να υπάρχουν και προτάσεις ακραίες όπως η πραγματοποίηση συλλαλητηρίου, η απαγόρευση εκκλησιασμού βουλευτών που θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο ακόμα και η στέρηση της Θείας Κοινωνίας.

Μάλιστα, υπάρχει μια ομάδα που ακολουθεί πιο σκληρή γραμμή και κάνει κριτική. Ενδεχομένως αναμένεται να ασκήσει κριτική και στον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο για το γεγονός ότι δεν ήταν από την αρχή τόσο αυστηρός και ξεκάθαρος στο συγκεκριμένο θέμα.

Τέλος, αναμένεται και κήρυγμα την επόμενη Κυριακή, ενώ θα μοιραστούν και φυλλάδια.