Ιερά Σύνοδος – Ελλάδα 2020: Φόνος η έκτρωση και ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Κεραμέως

Κανονικά θα προκαλούσε έκπληξη. Στην Ελλάδα του 2020 όμως, η απόφαση της Ιεράς Συνόδου να εκφράσει δημόσια την αντίθεσή της στην αυτοδιάθεση των γυναικών και την επιλογή στο σώμα τους, χαρακτηρίζοντας την έκτρωση ως φόνο, αποτελεί ένα ακόμα περιστατικό στο μακρύ σκοταδιστικό κατάλογο που κράτος και εκκλησία φροντίζουν κάθε μέρα να εμπλουτίζουν.

EK Iera Synodos

Ένα βαθύ σκοτάδι απλώνεται ξανά στην ελληνική επικράτεια, καθώς στην επικαιρότητα των τελευταίων ημερών ηγεμονεύουν λογής – λογής συντηρητικές, οπισθοδρομικές, σκοταδιστικές, ακροδεξιές και φασιστικές τάσεις και συμπεριφορές, με την Εκκλησία να δίνει πάντα το δυναμικό παρόν της, με τις «ευλογίες» της κυβέρνησης.

Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να εκφράσει την αμέριστη στήριξή της στη Νίκη Κεραμέως, δικαιώνοντας τους «αγώνες» που δίνει καθημερινά από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να επανέλθει το σκοτάδι και ο μεσαίωνας σ’ αυτόν τον τόπο, ενώ δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει στις γυναίκες που νομίζουν ότι έχουν το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης στο σώμα τους ότι η έκτρωση είναι φόνος.

«Η Ιερά Σύνοδος λαβούσα υπ’ όψη της τα εσχάτως ανακύψαντα επί του θέματος των εκτρώσεων και βασιζομένη επί της αγίας Γραφής και της Ιεράς Παραδόσεως της Ορθοδόξου Εκκλησίας του Χριστού εκφράζει τη θεολογικήν αυτής θέσιν περί του εμβρύου ως πλήρους και ακεραίου ανθρώπου από της στιγμής της συλλήψεώς του γι’ αυτό και θεωρεί την εκουσία έκτρωση ως φόνο και δεν την αποδέχεται» τονίζει στην ανακοίνωσή της, ενώ κάνει ειδική μνεία για την υπουργό Παιδείας: «η Ιερά Σύνοδος, εκτιμώσα την απόφαση της Υπουργου Παιδείας και Θρησκευμάτων αξιοτίμου κ. Νίκης Κεραμέως περί της καταργήσεως στα σχολεία Α/θμίου και Β/θμίου Εκπαιδεύσεως της αργίας της εορτής και της επαναφοράς του εορτασμού των αγίων Τριών Ιεραρχών των προστατών των Γραμμάτων και της Παιδείας (30ή Ιανουαρίου) ως ημέρα εκκλησιασμού και άλλων επικαίρων εκδηλώσεων, απεφάσισε την αποστολή προς αυτήν σχετικού συγχαρητηρίου γράμματος».

Σπλάχνο από τα σπλάχνα της Εκκλησίας, η κυβερνητική επιλογή που ακούει στο όνομα Νίκη Κεραμέως για το υπουργείο Παιδείας, ήταν η δικαίωση που περίμεναν οι απανταχού ακροδεξιοί παπάδες και χριστιανοταλιμπάν που επιχειρούν να επιβάλουν δια της εξουσίας που (δεν) τους δίνει ο θεός, τις σκοταδιστικές αντιλήψεις τους στην κοινωνία. Και φυσικά, στόχος είναι πάντα τα παιδιά. Φυτώριο προσηλυτισμού, όπου πλέον θα κάνουν κατήχηση, θα καλούνται να συμμετάσχουν σε ημερίδες (παρά)θρησκευτικών οργανώσεων τύπου «Χριστιανική Αγωγή», θα διδάσκονται τις σκοταδιστικές «αξίες» της Εκκλησίας, καθ’ υπόδειξη της κυβέρνησης, που με υπερβάλοντα ζήλο έχει στρώσει το χαλί για να απλωθεί παντού το σκοτάδι του μεσαίωνα και της συντήρησης, χειροκροτώντας από τη γωνία ως αυλικός της Εκκλησίας.

Επιτέλους πια, να μαθαίνουν τα παιδιά από μικρή ηλικία πως η έκτρωση είναι «φόνος», οι γυναίκες που την κάνουν δολοφόνοι, αντίχριστες και πουτάνες που πηδιούνται από δω κι από κει. Εδώ είναι μεσαίωνας κυρία μου, ποια αυτοδιάθεση του σώματος;

Χριστιανοταλιμπάν κάθε είδους αγκαλιά με ένα κομμάτι της κοινωνίας που ως σωστό ποίμνιο θέλει να γυρίσει τον κόσμο αιώνες πίσω, μας ενημερώνουν πως τα σώματά μας δεν ανήκουν σε εμάς αλλά στον θεό, δεν αποφασίζουμε εμείς για αυτά αλλά εκείνοι που είναι «απεσταλμένοι» του, κι αν τελικά παρακούσουμε τις εντολές στην πυρά. Φόνισσες.

Στην Ελλάδα του 2020 είναι ok να υπάρχει ημέρα αφιερωμένη «στην προστασία της ζωής του αγέννητου παιδιού», αφίσες με το σύνθημα «Αφήστε με να ζήσω» να κατακλύζουν την πρωτεύουσα, θρησκευτικές και παραθρησκευτικές οργανώσεις να διεισδύουν στα σχολεία με κυβερνητική εντολή, να υποδεικνύουν στην ηγεσία του υπουργείου να μη διδάσκεται η σεξουαλική αγωγή, να μας γυρνάνε μέρα με τη μέρα όλο και πιο κοντά στον μεσαίωνα. Η Ιερά Σύνοδος χαιρετίζει την υπερπροσπάθεια της υπουργού Παιδείας να περνάει με κάθε ευκαιρία τη «γραμμή» της και παράλληλα διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση πως η έκτρωση είναι φόνος. 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Καραμανλής

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Δεν ξέρουμε τι ήταν χειρότερο, τα όσα είπε ο Καραμανλής ή τα χειροκροτήματα από τους…

Α. Μπίνης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων

240327221854 athanasios mpinis 270324 1024x574 1

Α. Μπίνης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η παραίτηση του Αθανάσιου Μπίνη σχετίζεται…

Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ: «Να δείχνετε περισσότερο σεβασμό» (video)

profile player 960x540 26

Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ: «Να δείχνετε περισσότερο σεβασμό» (video)

Μετωπική κόντρα μεταξύ του Νικόλα Φαραντούρη και του Άρη Πορτοσάλτε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ

«Θερμή» υποδοχή Μητσοτάκη από ακτιβίστρια στον Καναδά – «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, 14.000 παιδιά είναι νεκρά στη Γάζα» (Video)

Screenshot 2 15

«Θερμή» υποδοχή Μητσοτάκη από ακτιβίστρια στον Καναδά – «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, 14.000 παιδιά είναι νεκρά στη Γάζα» (Video)

«Θα έπρεπε να ντρέπεστε. Πώς κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη».

Συγκλονίζει το βίντεο της Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου – Να φοράτε αντηλιακό» λέει το μοντέλο

221115164838 mariagapi 305110527 473772367946558 5755461261693762487 n

Συγκλονίζει το βίντεο της Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου – Να φοράτε αντηλιακό» λέει το μοντέλο

Στο βίντεο που ανέβασε, το νεαρό μοντέλο δείχνει την τομή στην πλάτη της και τονίζει…