Το iefimerida επιτίθεται στη Συναυλία Ειρήνης και στον Γιώργο Νταλάρα -«Τον κορόιδεψαν;»

Καλλιτέχνες και φιλειρηνιστές είναι μόνο όσοι αποφασίζει ο Μητσοτάκης, το Μαξίμου και το iefimerida

Screenshot 6 5

Αν η Συναυλία Ειρήνης ενοχλούσε τόσο πριν καν γίνει, σκεφτείτε τι έχει να γίνει από δω και πέρα, καθώς αυτό που συνέβη χθες βράδυ στα Προπύλαια έκλεισε πολλά στόματα.

Μια πραγματική λαοθάλασσα βρέθηκε χθες στα Προπύλαια στέλνοντας ξεκάθαρο αντιπολεμικό μήνυμα κατά του πολέμου στην Ουκρανία. Δεκάδες ήταν και οι καλλιτέχνες που στήριξαν τη μεγάλη συναυλία.

«O Νταλάρας σε μια παγίδα κουταμάρας», είναι ο τίτλος του άρθρου που φιλοξενείται στο iefimerida.gr και στο οποίο επιχειρείται μια ισοπεδωτική απαξίωση της συναυλίας ειρήνης και των καλλιτεχνών που συμμετείχαν, με προμετωπίδα την περίπτωση του Γιώργου Νταλάρα.

Τι διαβάζουμε στο συγκεκριμένο πόνημα; Αρχικά πολλά τσιτάτα ώστε να χρεωθεί στον ΣΥΡΙΖΑ η συναυλία μπας και με αυτόν τον τρόπο αποδοθούν στο εγχείρημα μικροπολιτικές στοχεύσεις και όχι αντιπολεμικές.

«Όλος ο ΣΥΡΙΖΑ έπεσε πάνω για να στηρίξει τη «συναυλία για την ειρήνη» που διοργανώνουν σήμερα, στην Αθήνα, πολλοί και σημαντικοί καλλιτέχνες και άλλοι, λιγότερο γνωστοί.

Η Θεανώ Φωτίου πρόσφερε το τηλεφωνικό της κέντρο για να προσκληθούν τα πλήθη, ίσως και για να κινητοποιηθούν τα πούλμαν των οπαδών, ώστε να γεμίσει ο χώρος. Η Σία Αναγνωστοπούλου κάλεσε προσωπικά τους τραγουδιστές που πιστεύει ότι ανήκουν στον πολιτικό της χώρο, όπως τον Σταμάτη Κραουνάκη.

Ακόμη και ο δικηγόρος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ματζουράνης συμμετείχε στην κινητοποίηση, αν κρίνουμε από άρθρο του που πρόβαλε η «Αυγή». Φαίνεται ότι όλοι αυτοί φιλοδοξούν να μετατρέψουν μια συναυλία για την ειρήνη σε πολεμική εκδήλωση -κατά της κυβέρνησης», υπογραμμίζει η αρθρογράφος.

Στη συνέχεια στο στόχαστρο μπαίνουν οι καλλιτέχνες που στήριξαν τη συναυλία, οι οποίοι όπως μας ενημερώνει η αρθρογράφος… «Κάποιοι καλλιτέχνες δεν διακρίνονται για τη σύνθετη πολιτική τους σκέψη, έχουν μάθει να σκέφτονται απλοϊκά, κάτι σαν επανάληψη των συνθημάτων του ΠΑΜΕ: καλή Αριστερά, κακή Δεξιά, κακές οι ΗΠΑ, κακός ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός, καλός ο ρωσικός παράγοντας, κακός ο καπιταλισμός».

Το άρθρο τελειώνει με μια κακόγουστη προσπάθεια να εμφανιστεί ο Γιώργος Νταλάρας κάτι μεταξύ θύματος, παραπλανημένου και… «χαζού». Τον κοροϊδέψανε τον Νταλάρα οι κακοί οι αριστεροί, αυτό είναι το ζουμί από το άρθρο του iefimerida που σε σχέση με τον σπουδαίο ερμηνευτή σχολιάζει:

«Από την άποψη αυτή μπορεί να αναρωτηθεί κανείς για ποιο σκοπό θα τραγουδήσει ο Γιώργος Νταλάρας, από τους βασικούς συμμετέχοντες στην «ουδέτερη» συναυλία ειρήνης.

Συμφωνεί να βρίσκεται σε αντιπολεμική εκδήλωση όπου δεν κατονομάζεται καν ο πόλεμος που γίνεται; Υπέρ ή κατά της Ουκρανίας, η παρουσία ενός τόσο σημαντικού καλλιτέχνη δεν μπορεί να είναι άχρωμη.

Δεν πας σε μια διαδήλωση μόνο γιατί το περπάτημα κάνει καλό στην υγεία, υποτίθεται ότι συμμερίζεσαι τα συνθήματα και συμφωνείς με τον στόχο των διοργανωτών.

Εκτός κι αν ο τεράστιος αυτός καλλιτέχνης έπεσε θύμα, πιστεύοντας ότι τραγουδάει για να βοηθήσει τον ευγενή σκοπό μιας ειρηνευτικής πρωτοβουλίας και θα βρεθεί τελικά να συμμετέχει σε μια κουτοπόνηρη πολιτική παράσταση, όπου ο ανομολόγητος εχθρός είναι εντελώς άλλος από αυτόν που ο Νταλάρας πίστεψε».

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

papa mixalis sasmos

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

Μια «μεταγραφή» από την υποκριτική στην πολιτική που θα συζητηθεί έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΥΡΩ

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παρών στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ το…