Ιδού τι σημαίνει fake δημοσιογραφία και πολιτική

Επειδή είναι δύσκολο, όχι αδύνατον φυσικά, αλλά δύσκολο, να «γεννήσεις» fake news εκ του μηδενός, στήνεις τα δικά σου κάνοντας αλχημείες. 

ΝΔ FAKE NEWS

Γράφει ο Δημήτρης Κανελλόπουλος στην efsyn.gr:

Είναι το νέο κόλπο που κάνουν, είναι το νέο πεδίο στο οποίο συναντώνται ακροδεξιοί, νεοφιλελέ και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις. 

Ανεβάζει λοιπόν μία σειρά από tweets χθες ο πρωθυπουργός για τα 100 χρόνια από το τέλος του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου, αυτά που βλέπετε στη φωτογραφία παρακάτω.

drvpa9dwsaebysp 0

Τι πράττει λοιπόν η… σύγχρονη δημοσιογραφία, κανονική και των social media; Τι πράττουν και διάφοροι από τη Νέα Δημοκρατία; Απομονώνουν ένα από όλα τα tweets και κατασκευάζουν τη δική τους, εντελώς fake, ιστορία.  

«Ο Χίτλερ, ο Μουσολίνι, απευθύνθηκαν σε κοινωνίες καθημαγμένες, στις οποίες κυριαρχούσε ο φόβος & η απόγνωση. Οι κυρίαρχες ελίτ ήταν απολύτως ανυπόληπτες. Ήταν οι άνθρωποι που έστειλαν τα παιδιά τους σε ένα πόλεμο, που εκ των πραγμάτων, δεν γινόταν να κερδίσει ουσιαστικά κανείς».

«Μπέρδεψε του παγκόσμιους πολέμους» έγραψαν πολλοί, γνωστοί και μη εξαιρετέοι.

Από τον εκπρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Ζούλα«η υφήλιος γιορτάζει τα 100 χρόνια από τον Α παγκόσμιο πόλεμο, και ο πρωθυπουργός μας έκανε τουιτ για τον δεύτερο. Μάλλον δεν είχε καθαρό μυαλό σήμερα…», έως τον Επικεφαλής Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Κουμουτσάκο «και να σκεφτεί κανείς ότι αυτά  εγράφησαν την ίδια ώρα που ο κ. Τσίπρας ήταν παρών στον επετειακό εορτασμό για τα 100 χρόνια από το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου».  Θα περίμενε κάποιος λίγη περισσότερη σοβαρότητα από ανθρώπους με θεσμική θέση

Να μην πούμε για τύπους όπως ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου («σε ομιλία για το τέλος του …Α’ Παγκόσμιου Πολέμου; Αντικειμενικά: Πιο δύσκολο από το να ξέρει κάνεις, ότι η Λέσβος και η Μυτιλήνη είναι το ίδιο νησί») και ο Θάνος Πλεύρης του γνωστού ακροδεξιού παρελθόντος («ο Τσίπρας αφού προσέθεσε ένα νησί στην Ελλάδα (Λέσβος και Μυτιλήνη), αφού διόρθωσε τον Όμηρο αποκαλύπτοντας μας ότι ο Οδυσσέας έκλεισε τα αυτιά του στις Σειρήνες, αφού μας δίδαξε τι είναι οι 360μ, τώρα μας αποκαλύπτει και τους αγνώστους μέχρι σήμερα ηγέτες του Α ΠΠ»). Αυτούς πάντως τους δικαιολογώ, μπορεί και να μην κατάλαβαν τι έγραφαν. 

Το ίδιο έγινε και με ένα post του Εντι Ράμα στο Facebook που οι εγχώριοι (μ)πατριώτες το έκοψαν και το έραψαν στα μέτρα τους. Απομόνωσαν αποσπάσματαβγάζοντας τα εθνικιστικά συμπεράσματα που τους βόλευαν

ΠΗΓΗ: efsyn.gr 

Παπαδάκης – Αναστασοπούλου: Το σχόλιο on air για την αποχώρηση Μενεγάκη από το MEGA και την υποψηφιότητα Μελέτη (video)

Αναστασοπούλου

Παπαδάκης – Αναστασοπούλου: Το σχόλιο on air για την αποχώρηση Μενεγάκη από το MEGA και την υποψηφιότητα Μελέτη (video)

«Να πούμε ότι υπάρχουν κάποια πρόσωπα που δέχονται ασύλληπτη επίθεση από τους λεγόμενους "κομματικούς στρατούς"…

Καιρός: Αυτές οι 6 περιοχές κινδυνεύουν με πλημμύρες – Τι είναι ο περιβόητος αεροχείμαρρος (video)

Καιρός

Καιρός: Αυτές οι 6 περιοχές κινδυνεύουν με πλημμύρες – Τι είναι ο περιβόητος αεροχείμαρρος (video)

Ο καιρός θα σημειώσει σημαντική επιδείνωση - Έρχονται καταιγίδες και ενισχυμένοι άνεμοι