Newsroom

Newsroom

Ιδού τα έγγραφα- αποδείξεις: Έσβησαν από τα έγγραφα του FBI το όνομα του Λοβέρδου ως αποδέκτη μίζας

Η αποκάλυψη της βρομιάς και της συγκάλυψης. Το FBI με έγγραφό του ενημέρωσε τις Ελληνικές Αρχές για το χρηματισμό του Λοβέρδου από τη Novartis . Η Ανακρίτρια Αλεβιζοπούλου στέλνει το έγγραφο για επίσημη μετάφραση και σβήνεται το όνομα του Λοβέρδου ως χρηματιζόμενου.

Loverdos Alebizopoulou

Παραποίησαν στις μεταφράσεις τα επίσημα έγγραφα του FBI για να «καθαρίσουν» τον Ανδρέα Λοβέρδο. Για να… χαθεί στη μετάφραση, ότι οι αμερικανικές αρχές είχαν ενημερώσει ήδη από τις 25 Μαΐου 2017 ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος χρηματίστηκε με είκοσι χιλιάδες ευρώ από τη Novartis. Φυσικά, το όνομα δεν χάθηκε στη μετάφραση, αφού πρόκειται για ξεκάθαρο ξέπλυμα. Η μετάφραση του επίμαχου εγγράφου στα ελληνικά, περατώθηκε στις 12 Απριλίου του 2021 από τη μεταφραστική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών, όταν η διερεύνηση της υπόθεσης διενεργείται από την ανακρίτρια του ειδικού δικαστηρίου, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου.  Ένα γεγονός, που εκτός του ότι αναδεικνύει ξεκάθαρα τον δόλο και τη σκοπιμότητα που ακολουθήθηκε προκειμένου το σκάνδαλο Novartis να βαφτιστεί σε «σκευωρία», επιφέρει και ποινικές ευθύνες.

Πιο συγκεκριμένα, στο έγγραφο που στέλνει το FBI στην εισαγγελία Διαφθοράς αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «το 2012 η NVG (σ.σ. Novartis Ελλάς) πλήρωσε 20.000 ευρώ στον Ανδρέα Λοβέρδο, που ξεπλύθηκαν μέσω της Medical Development, για να εμποδίσει ένα ανταγωνιστικό φάρμακο να αντικαταστήσει το Lucentis (που κατασκευάζεται από τη Novartis) ως θεραπεία πρώτης γραμμής για οφθαλμική χρήση».

Στη μετάφραση που πραγματοποιείται στις 12 Απριλίου του 2021 από τη μεταφραστική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών, το όνομα του Ανδρέα Λοβέρδου έχει εξαφανιστεί. Το ποιος είναι αυτός που πήρε τη μίζα των 20.000 ευρώ δεν εμφανίζεται. Προφανώς το όνομα του Λοβέρδου δεν… χάθηκε στη μετάφραση. Ο Α. Λοβέρδος έσβησε λόγω ξεκάθαρου και εξωφρενικού δόλου.

Για του λόγου το αληθές, στην επίσημη μετάφραση, αναγράφεται χαρακτηριστικά ότι: «To 2012 η NVG πλήρωσε 20.000 ευρώ ως δωροδοκία που ξεπλύθηκε μέσω της Medical Development, για να εμποδίσει ένα ανταγωνιστικό φάρμακο να αντικαταστήσει το Lucentis (που κατασκευάζεται από τη Novartis) ως θεραπεία πρώτης γραμμής για οφθαλμική χρήση».  Πουθενά το όνομα του Α. Λοβέρδου. Τι σημασία έχει άραγε ότι οι αμερικανικές αρχές τον κατονόμασαν ότι έλαβε μίζα και μάλιστα ότι είχαν και τόσα στοιχεία στη διάθεσή τους ώστε να γνωρίζουν και το ποσό το οποίο έλαβε από τη φαρμακευτική πολυεθνική; Το μεταφραστικό τμήμα του υπουργείου Εξωτερικών έκρινε ότι δεν έχει σημασία ποιος δωροδοκία, αλλά απλά ότι υπήρξε μια «δωροδοκία που ξεπλύθηκε». 

Είναι τόσο εξόφθαλμη μάλιστα η παραποίηση του συγκεκριμένου εγγράφου που δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι έγινε κάποιο… λάθος. Προκειμένου όμως να προλάβουμε όσους θελήσουν να υιοθετήσουν αυτή την υπερασπιστική τακτική, να πούμε ότι για κακή τους τύχη, το συγκεκριμένο έγγραφο έχει και άλλη παραποίηση. Και πάλι για τον Ανδρέα Λόβερδο, το όνομα του οποίου εξαφανίζεται για ακόμη μια φορά.

Πιο συγκεκριμένα, στο έγγραφο που είχε αποστείλει το FBI, αναγράφεται ότι: «το 2010 ο Ανδρέας Λοβέρδος (υπουργός υγείας) εισήγαγε δύο νέα φάρμακα της Novartis. To φάρμακα Gilenya με μεγάλη εμπορική επιτυχία και μια δεύτερη διατύπωση του φαρμάκου Tasigna, μέσω μιας ταχε΄θιας διαδικασίας έγκρισης και τιμολόγησης, παρά την εφαρμογή ενός σχεδίου εξοικονόμησης χρημάτων που τέθηκε σε εφαρμογή από το υπουργείο Υγείας».

Στη μετάφραση όμως το νόημα του επίμαχου αποσπάσματος αλλάζει άρδην. Κι αυτό γιατί αυτό που αναφέρεται είναι ότι: «το 2010, εισήχθησαν δύο νέα φάρμακα της Novartis. To φάρμακα Gilenya με μεγάλη εμπορική επιτυχία και μια δεύτερη διατύπωση του φαρμάκου Tasigna, μέσω μιας ταχε΄θιας διαδικασίας έγκρισης και τιμολόγησης, παρά την εφαρμογή ενός σχεδίου εξοικονόμησης χρημάτων που τέθηκε σε εφαρμογή από το υπουργείο Υγείας». Έτσι, απλά τα δύο νέα φάρμακα της Novartis εισήχθησαν. Μόνα τους. Δεν τα εισήγαγε ο Λοβέρδος.

Η συνέχεια θα ακολουθήσει στο Documento αυτής της Κυριακής που δεν θα αφήσει έτσι την υπόθεση η οποία ενέχει και βαρύτατες ποινικές ευθύνες. Μέχρι τότε το μόνο που έχουμε να πούμε για τη φαιδρότητα της ελληνικής Δικαιοσύνης, είναι απλά το εξής: Ντροπή.

Το πρωτότυπο έγγραφο του FBI στα αγγλικά:

Το μεταφρασμένο έγγραφο στα ελληνικά:

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους