Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν

Αφού η κριτική περί «πλυντηρίου» της ρωσικής εισβολής οδηγήθηκε στον κάλαθο των αχρήστων, τώρα το νεοφιλελεύθερο μέτωπο τραβά τον σημαδεμένο άσο της κομματικής συγκέντρωσης για τη συναυλία ειρήνης, βάζοντας στην άκρη το επίδικο. Δηλαδή, το αντιπολεμικό μήνυμα.

5551411 0

Εξαιτίας του τεχνητού δίπολου που προκλήθηκε με συγκεκριμένη προέλευση και στόχευση φτάσαμε στο σημείο –όπως είπε και ο Ζαραλίκος- να πούμε καλημέρα δείχνοντας τον ήλιο.

Ήτοι, στη διατύπωση του αυτονόητου μέσω της διευκρίνισης ότι μία συναυλία για την ειρήνη έχει ως πρόταγμα τη συλλογική καταδίκη των ιμπεριαλιστικών πρακτικών του Πούτιν.

Εν πάση περιπτώσει, η συναυλία έγινε, ήταν μαζικότατη και η στόχευση της αποσαφηνίστηκε πλήρως και ποικιλοτρόπως. 

Αντί σιωπής (για επανόρθωση δεν μιλάμε καν) απ΄ όσους λοιδόρησαν εκ των προτέρων διοργανωτές και συμμετέχοντες, αναδύεται ένα νέο αφήγημα. Μιλούν για κομματική εκδήλωση γιατί όλες οι αιτιάσεις διαψεύστηκαν.

Επειδή οδηγούμαστε σε μια μάχη με… ανίκητους η λύση θα ήταν να διοργανωθεί μία αντίστοιχη εκδήλωση από τους πούρους αντιπουτινιστές. 

Έτσι, λοιπόν, θα δοθεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία στους πραγματικούς κατόχους του μέτρου υποστήριξης της Ουκρανίας για να μας (απο)δείξουν όχι μόνο ποιοι αλλά και πόσοι είναι.

ΥΓ.  Προτείνεται στους διοργανωτές της εκδήλωσης να δοθεί πρωταγωνιστικός ρόλος στον γιο του πρωθυπουργού, αφού με την ανάρτησή του κατάφερε να προμοτάρει όσο κανένας τη συναυλία ειρήνης. 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr