Newsroom

Newsroom

Ιδού το νέο αντιαεροπορικό πυροβόλο που δοκίμασαν οι Τούρκοι (video)

Δοκιμή με πραγματικά πυρά με το νέο τους αντιαεροπορικό πυροβόλο πραγματοποίησαν οι Τούρκοι.

5af02d6b1dc524060b8b457c

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η δοκιμή εκτιμάται πως έγινε στις αρχές Μαΐου.

Ειδικότερα, το τουρκικό πολεμικό ναυτικό και η τουρκική εταιρεία Aselsan προχώρησαν σε μια δοκιμή με πραγματικά πυρά του αντιαεροπορικού συστήματος Korkut D.

Το σύστημα στην ναυτική του έκδοση είχε τοποθετηθεί για τις ανάγκες της δοκιμής στο πλοίο TCG Sokullu Mehmet Paşa του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.

Το Korkut, όπως γράφει το news.gr, είναι ένα αυτοκινούμενο αντιαεροπορικό πυροβόλο και αρχικός πελάτης είναι ο Στρατός Ξηράς της Τουρκίας. Μια τυπική διαμόρφωση αποτελείται από ένα όχημα διοίκησης και 3 οχήματα με το πυροβόλο.

Το όχημα διοίκησης διαθέτει ένα ραντάρ στόχων 3D και ένα παρακολούθησης, σύστημα διευκρίνησης εχθρού ή φίλου και άλλα ηλεκτρονικά συστήματα επικοινωνιών.

Τα οχήματα πυρός διαθέτουν έναν μη επανδρωμένο πύργο με δύο πυροβόλα των 35 χιλιοστών και αισθητήρες.

Η ναυτική έκδοση διαθέτει ένα πύργο πυρός.

Το σύστημα αυτό έκανε την παρθενική του εμφάνιση σύμφωνα με την ιστοσελίδα turkishnavy.net τον Δεκέμβριο του 2016 όταν ένα τουρκικό σκάφος που το μετέφερε για τις πρώτες δοκιμές έπεσε σε ξέρα στην Κω.

Δείτε βίντεο:



Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…