Ιδού η σπείρα των ληστών-δολοφόνων που προσποιούνταν τους ενοικιαστές σε ηλικιωμένους (photos)

Στη δημοσιότητα δίνονται, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες των τριών Αλβανών, οι οποίοι…

19052014 selimaj rexhep1

Στη δημοσιότητα δίνονται, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες των τριών Αλβανών, οι οποίοι συνελήφθησαν, από αστυνομικούς της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, ως δράστες της ανθρωποκτονίας ζεύγους ηλικιωμένων που διαπράχθηκε τον Σεπτέμβριο του 2012 στον Πειραιά στην οδό Καλλέργη.

Η 60χρονη βρέθηκε σε διαμέρισμα 3ου ορόφου όπου διέμενε με το σύζυγό της, ενώ ο 68χρονος σε διαμέρισμα 2ου ορόφου, το οποίο ήταν προς ενοικίαση. Τα θύματα έφεραν τραύματα από μαχαίρι, ενώ το διαμέρισμα όπου διέμεναν παρουσίαζε εικόνα έρευνας.

Όπως διαπιστώθηκε, οι δράστες είχαν επισκεφτεί τα θύματά τους και σε προγενέστερο χρόνο, παρουσιαζόμενος ο 35χρονος με στοιχεία ταυτότητας υπαρκτού προσώπου, σεσημασμένου για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Φρόντισε μάλιστα να αφήσει στον τόπο του εγκλήματος απόδειξη πληρωμής με αυτά τα στοιχεία, προφανώς για να ενοχοποιήσει άλλο άτομο και να αποπροσανατολίσει την αστυνομική έρευνα.

Επιπλέον σε βάρος του 35χρονου εκκρεμεί Ερυθρά Αγγελία της Interpol Αλβανίας, καθώς είχε δραπετεύσει από Φυλακές της Αλβανίας, όπου ήταν έγκλειστος για ληστείες και εμπόριο ναρκωτικών και αναζητείτο. Από την έρευνα προκύπτει ότι οι δράστες χρησιμοποιούσαν αυτή την μέθοδο των δήθεν ενοικιαστών για να ληστεύουν ηλικιωμένους και οι Αρχές έκριναν απαραίτητη την δημοσιοποίηση των φωτογραφιών και των στοιχείων τους, μήπως αναγνωριστούν και από άλλα τυχόν θύματα.

Σε βάρος των δραστών ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση κατά συρροή και κατά συναυτουργία, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής από δύο ή περισσότερους δράστες που ενώθηκαν για να διαπράττουν κλοπές ή ληστείες, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία, παράνομη οπλοκατοχή και παράνομη εισόδου.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

Α) (επ) SELIMAJ ή GERDHUQI (ον) REXHEP ή LUCIANO του SAFET και της LIRJANA , που γεννήθηκε το 1979 στην Αλβανία.



B ) (επ) SELIMAJ (ον) EMILJANO του SAFET και της LIRJANA , που γεννήθηκε το 1981 στην Αλβανία.



Γ) (επ) MUSTAFA (ον) ERMIRA του BARDHYL και της RITA , που γεννήθηκε το 1989 στην Αλβανία.



«Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις. Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6411111 και 210-6476232 του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής,, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…