ΓΜ

Γιάννης Μυλόπουλος

Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα, κε Μητσοτάκη!

Τώρα που αποδείχθηκε ότι ήταν ψευδείς οι δηλώσεις Πέτσα για τα πεταμένα λεφτά στις ΜΕΘ, οι ισχυρισμοί Γεραπετρίτη και οι «εξυπνάδες» Σκέρτσου θα αλλάξει, άραγε, τίποτε στην πολιτική της κυβέρνησης;

5439524 1

Μέρες που έρχονται, καλόν είναι να προσπαθήσουμε να γίνουμε λιγότερο καχύποπτοι και περισσότερο καλοπροαίρετοι. Και να δεχτούμε, στο πνεύμα των Χριστουγέννων, ότι ο πρωθυπουργός έχει μια ευκαιρία ακόμη.

Να του αναγνωρίσουμε δηλαδή το ελαφρυντικό ότι δεν ήξερε για τις ευεργετικές συνέπειες της ενίσχυσης του ΕΣΥ και της αύξησης των ΜΕΘ στη διαχείριση της πανδημίας. Είτε γιατί δεν είχε δει τη μελέτη του συμβούλου του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, επειδή ο καθηγητής την έδωσε κατά λάθος αλλού, είτε γιατί δεν μίλησαν ποτέ γι’ αυτό το θέμα τόσον καιρό, στις 3 εβδομαδιαίες συναντήσεις τους για την πανδημία, είτε γιατί δεν συζήτησε ποτέ με κανέναν επιστήμονα για το θέμα, είτε γιατί δεν άκουσε τίποτε από κανέναν ευρωπαίο ηγέτη με τον οποίο συναντήθηκε, για την ανάγκη ενίσχυσης του ΕΣΥ εν μέσω πανδημίας, είτε γιατί δεν κατάλαβε τέλος πάντων ότι η επένδυση σε περισσότερες ΜΕΘ θα ωφελούσε τη δημόσια υγεία και θα συνέβαλε στη δραστική μείωση των θανάτων από την πανδημία.

Άλλωστε το παραδέχθηκε και ο υπουργός Ανάπτυξης, ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε πρωινή εκπομπή στον ΑΝΤ1.

«Τι συζητάμε;», είπε. «Ότι αν είχαμε περισσότερα κρεβάτια ΜΕΘ (5.000 αντί για 500), θα είχαμε σώσει περισσότερες ζωές; Προφανώς!»

Τώρα λοιπόν που αποδείχθηκε περίτρανα ότι ήταν ψευδείς, κοινώς fake news, οι δηλώσεις Πέτσα για τα πεταμένα λεφτά στις ΜΕΘ, οι ισχυρισμοί Γεραπετρίτη ότι περισσότερες ΜΕΘ σημαίνουν περισσότερους θανάτους και οι «εξυπνάδες» Σκέρτσου ότι η αύξηση των ΜΕΘ, εν μέσω πανδημίας, θα οδηγούσε σε ένα ΕΣΥ πολυτελείας, θα αλλάξει, άραγε, τίποτε στην πολιτική της κυβέρνησης;

Θα περίμενε κάποιος καλοπροαίρετος πολίτης, ενόψει και του 5ου κύματος της πανδημίας που εξ αιτίας της μετάλλαξης Όμικρον βρίσκεται ήδη καθ’ οδόν, ότι η Επιτροπή των Σοφών με πρόεδρο τον Τσιόδρα ήδη θα είχε προτείνει και η κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη θα είχε ήδη αποδεχτεί και αποφασίσει να αναθεωρήσει άμεσα τον προϋπολογισμό που ψηφίστηκε προχτές, αυξάνοντας τις δαπάνες για την Υγεία.

Καθώς είναι γνωστό ότι είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που εν μέσω πανδημίας COVID19, μειώσαμε σημαντικά τις δαπάνες για την Υγεία στον προϋπολογισμό του 2022.

Κάθε καλοπροαίρετος πολίτης λοιπόν, περιμένει τώρα από τον πρωθυπουργό που κατάλαβε την αλήθεια, έστω και καθυστερημένα, μια γενναία κίνηση.

Να αναγνωρίσει το λάθος του, να πει Mea Culpa και να ανακρούσει την πρύμνη της πολιτικής του ως προς τις δαπάνες για την Υγεία. Έτσι ώστε άμεσα να αρχίσει η επένδυση σε νέες ΜΕΘ και η προκήρυξη νέων θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για τα νοσοκομεία, για να προλάβουμε το επερχόμενο την άνοιξη νέο κύμα της μετάλλαξης Όμικρον.

Αυτό βέβαια θα είχε δύο ήσσονος σημασίας παράπλευρες απώλειες.

Η πρώτη θα ήταν να σταματήσει άμεσα η πρόσληψη παπάδων και αστυνομικών, προκειμένου να γίνουν οι νέες, με τη διαδικασία του επείγοντος, προσλήψεις στο ΕΣΥ.

Η δεύτερη παράπλευρη απώλεια θα ήταν να απομακρυνθούν από την κυβέρνηση όσοι υπουργοί διέδιδαν τόσον καιρό ψευδείς ειδήσεις για τις ΜΕΘ, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί η δημόσια υγεία και να χαθούν χιλιάδες άνθρωποι που αλλιώς θα είχαν σωθεί, όπως επιβεβαιώνει άλλωστε και η μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα.

Γι’ αυτούς τους υπουργούς, άλλωστε, είναι βέβαιο ότι τώρα που αποκαλύφθηκε η αλήθεια της μελέτης Τσιόδρα, επίκειται να κινηθεί η διαδικασία του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Αφού σύμφωνα με το νέο ποινικό κώδικα που η ίδια η κυβέρνηση ψήφισε, συνιστά βαρύτατο ποινικό αδίκημα η διάδοση ψευδών ειδήσεων που βλάπτουν το δημόσιο συμφέρον και προκαλούν θάνατο σε χιλιάδες ανθρώπους.

Με δεδομένη, βέβαια, τη σοβαρότητα που αποκτά η αλλαγή πολιτικής από την κυβέρνηση, μια και από αυτήν εξαρτάται αν θα σωθούν ανθρώπινες ζωές το αμέσως επόμενο διάστημα, αυτές οι απώλειες θα έπρεπε να ξεπεραστούν εύκολα.

Άλλωστε η κυβέρνηση έχει ορκιστεί να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον. Και δεν έχουμε κανένα λόγο, μέρες που έρχονται, να την αδικήσουμε επιμένοντας ότι δεν θα το κάνει.

Περιμένουμε λοιπόν την άμεση αναθεώρηση του προϋπολογισμού και την απομάκρυνση από την κυβέρνηση όλων των υπουργών που παραπλάνησαν την κοινή γνώμη και συνέβαλαν σε αυτό που όλες οι διεθνείς αξιολογήσεις διαπιστώνουν:

Ότι δηλαδή η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες στον κόσμο, με τους περισσότερους θανάτους ανά πληθυσμό και μάλιστα με διπλάσιο αριθμό θανάτων από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο.

Και αν συμβούν αυτές οι αλλαγές, αν ενισχυθούν δηλαδή οι δαπάνες για την Υγεία και αν αυξηθούν οι ΜΕΘ και το προσωπικό στα νοσοκομεία και αν τέλος απομακρυνθούν και διωχθούν ποινικά όσοι προκάλεσαν το δημόσιο αίσθημα και πήραν στο λαιμό τους, με τις ψευδείς δηλώσεις τους, τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων που διασωληνώθηκαν εκτός ΜΕΘ και χάθηκαν άδικα, είναι βέβαιο ότι δεν θα βρει πλέον πρόσφορο έδαφος και το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για παραίτηση της κυβέρνησης και για προκήρυξη εκλογών.

Οπότε ο Πρωθυπουργός θα έχει ικανό πολιτικό χρόνο για να εφαρμόσει τη διορθωμένη, μετά την αναθεώρηση του προϋπολογισμού, πολιτική του, κλείνοντας την τετραετή θητεία του με μια επιτυχή, στο εξής, διαχείριση της πανδημίας.

Ιδού η Ρόδος, λοιπόν, ιδού και το πήδημα, κε Μητσοτάκη!

Τώρα που γνωρίζετε από τη μελέτη του συμβούλου σας όλη την αλήθεια για την ανάγκη στήριξης του ΕΣΥ, δεν έχετε πια καμιά δικαιολογία να συνεχίζετε την ίδια ολέθρια, για τη δημόσια υγεία και τη ζωή των πολιτών, πολιτική που εφαρμόζατε μέχρι σήμερα…

Πηγή: TVXS

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…