Ιδιοκτήτης ιδιωτικού σχολείου ο νέος υπουργός…Ιδιωτικής Παιδείας;

cover
NewsRoom 08/06/2014 | 17:01

Εδώ και κάποιες ώρες κυκλοφορούν έντονες φήμες ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να αποδείξει για μια ακόμη φορά ότι το υπουργείο Παιδείας δεν αποτελεί θεσμό εξυπηρέτησης του κοινωνικού αγαθού της εκπαίδευσης, αλλά γραφείο «dealing» επιχειρηματικών συμφερόντων.

Μετά τη «λαμπρή» θητεία του σχολάρχη Μπαμπινιώτη, ο οποίος ως υπουργός το μόνο που «νομοθέτησε» ήταν η κατά 35% περικοπή των αποδοχών των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, μαθαίνουμε ότι ένα από τα δύο κόμματα του κυβερνητικού σχηματισμού επιδιώκει να τοποθετήσει έναν/μία ακόμη ιδιοκτήτη/τρια ιδιωτικού σχολείου στη θέση του υπουργού Παιδείας. Όχι ότι η τοποθέτηση κάποιου άλλου θα έκανε μεγάλη διαφορά, αλλά όσο να ‘ναι ο συμβολισμός παίζει το ρόλο του.

Δεν θα σας αποκαλύψουμε ακόμη ποιο είναι το πρόσωπο, αλλά θα σας αφήσουμε να το μαντέψετε, δίνοντάς σας ένα «κλου»: Το πρόσωπο αυτό γνωρίζει πολύ καλά τα κατατόπια στο κτίριο της Ανδρέα Παπανδρέου. Ο «δολοφόνος» πάντα γυρίζει στον τόπο του εγκλήματος. Νομίζουμε ότι τώρα είναι αρκετά εύκολο. Όποιος στείλει τη σωστή απάντηση στο mail της ΟΙΕΛΕ κερδίζει ένα βάζο ελιές Καλαμών αρίστης ποιότητας!

Πηγή: ΟΙΕΛΕ