ΒΚ

Βούλα Κεχαγιά

«Ιδιοκτήτες» της εξουσίας

Oπως και να το κάνουµε, η περίοδος προσφέρεται για τους µεγαλοϊδιοκτήτες

Όχι µόνο αυτούς που θα δουν σε µερικές εβδοµάδες να µειώνεται κυρίως προς όφελός τους και όχι τόσο για τις µικρές και µεσαίες ιδιοκτησίες ο ΕΝΦΙΑ. Αλλά και για όλους όσοι αισθάνονται µεγαλοϊδιοκτήτες της εξουσίας. Η συζήτηση που διεξήχθη στη Βουλή µέσα στην εβδοµάδα που εκπνέει ήταν δηλωτική τού πώς η νέα διακυβέρνηση αντιλαµβάνεται την άσκησή της. Η κυβέρνηση της ΝΔ επί τετραηµέρου φώναξε δυνατά εντός της Ολοµέλειας πως επειδή πήρε τη λαϊκή εντολή θα κάνει γενικώς ό,τι θέλει χωρίς να δίνει λογαριασµό.

Κάπως έτσι πρώτα κατέθεσε στη Βουλή κορυφαίο νοµοσχέδιο και έπειτα το έθεσε σε δηµόσια διαβούλευση (εξαιρώντας 34 άρθρα), προσπερνώντας µε ευκολία θεσµικές της υποχρεώσεις. Τα επιχειρήµατα γι’ αυτή την αµέλεια ήταν του τύπου «µα, ο κόσµος ήξερε, αφού ήταν στις προεκλογικές δεσµεύσεις της ΝΔ». Μάλιστα ενέταξε στο διυπουργικό νοµοσχέδιο τη ρύθµιση για την κατάργηση του ασύλου στα πανεπιστήµια µε τη µορφή του επείγοντος, χωρίς ουδείς να µπει στον κόπο να εξηγήσει γιατί αυγουστιάτικα το άσυλο (;) µε επισπεύδουσες διαδικασίες. Η απάντηση σαφώς και συνδέεται µε τον Αύγουστο, όχι όµως γιατί δεν υπάρχουν ειδήσεις, αλλά γιατί δεν υπάρχουν φοιτητές.

Με τον ίδιο τρόπο η «γαλάζια» παράταξη αγνόησε επιδεικτικά τη γνωµοδότηση της επιστηµονικής επιτροπής της Βουλής για την Επιτροπή Ανταγωνισµού και την αντικανονικότητα που φέρει το ξήλωµα των µελών της, όπως επίσης και τα ευρωπαϊκά «καµπανάκια» πως η αποµάκρυνση Θάνου συνιστά παραβίαση της κοινοτικής νοµοθεσίας. Με αδιάφορα σφυρίγµατα και άλλα λόγια να αγαπιόµαστε η νέα διακυβέρνηση αρνήθηκε να απαντήσει στα επίµονα ερωτήµατα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης αναφορικά µε τα προσόντα του νέου διοικητή της ΕΥΠ, ο οποίος, εντάξει, αφού είναι «σεκιουριτάς», όλο και κάτι παραπάνω θα ξέρει για θέµατα εθνικής ασφάλειας.

Το πτυχίο που επιβάλλει ο νόµος να κατέχει δεν έχει παρουσιαστεί όµως, αυτό είναι κάτι που η κυβέρνηση θα βρει µπροστά της. Οπως επίσης και την ύπουλη ρύθµιση για τις αναιτιολόγητες απολύσεις κατά παραγγελία ΣΕΒ. Ακολουθώντας τη λογική «σιγά και τι έγινε», η κυβέρνηση διατηρεί το Πρωθυπουργικό Γραφείο της Θεσσαλονίκης που τόσο πολύ λοιδόρησε ως κέντρο ρουσφετιών και ανταλλαγµάτων όταν συγκροτήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για επιλογές που εύκολα σερβίρονται, δύσκολα χωνεύονται. Η Ν∆ τον Ιούλιο πήρε την ψήφο του λαού, όχι όµως και «λευκή επιταγή».

Πηγή: Έθνος

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Viral βίντεο: Άνδρας υπό την επήρεια ουσιών, βούτηξε γυμνός σε ποταμάκι της Disneyland – Τον «πήραν σηκωτό»

Viral βίντεο: Άνδρας υπό την επήρεια ουσιών, βούτηξε γυμνός σε ποταμάκι της Disneyland – Τον «πήραν σηκωτό»

Ο 26χρονος γδύθηκε και μπήκε στο «ποταμάκι» του θεματικού πάρκου It’s a Small World, όπου γίνονται βόλτες με βάρκα και συνήθως…

Θα μας τρελάνει ο Πορτοσάλτε: Βλέπει «διεθνή κυριαρχία Μητσοτάκη» αντί… για φιάσκο

Θα μας τρελάνει ο Πορτοσάλτε: Βλέπει «διεθνή κυριαρχία Μητσοτάκη» αντί… για φιάσκο

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναδεικνύεται σε ηγετική φυσιογνωμία της Ευρώπης», σύμφωνα με τον Άρη Πορτοσάλτε