Ιδιοκτησίες…

Όπως καυχήθηκε ο κ. Κουτσούμπας, “το ΚΚΕ είναι το πιο αξιόπιστο κόμμα σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις”. Οφείλουμε το λοιπόν να του δώσουμε συγχαρητήρια...

5815980

Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές και ανεβαίνει ο “πυρετός” τόσο θα θεριεύουν τα “ιδιοκτησιακά δικαιώματα” των κομμάτων επί του κράτους, της χώρας, της ιστορίας, και του λαού (;).

Η ΝΔ και το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο που εκπροσωπεί, θεωρεί ιδιοκτησία της το κράτος και τις ζωές μας. Αυτοί θεωρούν εαυτούς ως “νόμιμους” ιδιοκτήτες της χώρας σε αντίθεση με τους προσωρινούς “ένοικους” που όλως τυχαίως διέκοψαν το άρμεγμα των δημόσιων ταμείων από τους υπερασπιστές του δόγματος “πατρίδα- θρησκεία- οικογένεια – σταθερότης – ησυχία – τάξις – ασφάλεια” σε διάφορες παραλλαγές.

Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ θεωρεί ιδιοκτησία του τους ψηφοφόρους του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ που μετακόμισαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Εξοργίζεται ο νεότευκτος αρχηγός κ. Ανδρουλάκης όταν γίνεται οποιαδήποτε αναφορά στον Ανδρέα Παπανδρέου, από άλλους πολιτικούς χώρους. Θεωρεί εαυτόν κληρονομικό ιδιοκτήτη κατακεραυνώνοντας όλους εκείνους που νομίζει ότι θα του κλέψουν την… Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (Π.Ο.Π). Μόνο που η πολιτική δεν είναι γραβιέρα ή φέτα για να κατοχυρώσεις το προϊόν στην αγορά! Ούτε, πολύ περισσότερο θα πείσεις “το λαό να διορθώσει την ψήφο του” (όπως έλεγε παλιότερα η Αλέκα Παπαρήγα), επειδή δηλώνεις: “Εγώ ηγούμαι του κόμματος που ίδρυσε ο Α. Παπανδρέου και ο Αλέξης Τσίπρας ηγείται του κόμματος που πήγε να τον βάλει φυλακή”. Άρα ως “γραφικός” και “πλαστογράφος” “δεν δικαιούσαι δια να ομιλείς”, όπως έλεγε ο συγχωρεμένος Κουτσόγιωργας!

Οι διαχρονικές παθογένειες της Αριστεράς είναι λίγο πολύ γνωστές. Ιδιαίτερα στους κόλπους της κομμουνιστικής Αριστεράς όπου το “σύνδρομο ιδιοκτησίας της αλήθειας και της ιδεολογικής καθαρότητας” είναι σε έξαρση παλαιόθεν. Εδώ η “ιδιοκτησία” είναι πολυεπίπεδη και η “κληρονομιά” έχει πολυποίκιλους αυτόκλητους κληρονόμους. Μοιάζει με “το δέντρο που πληγώναμε” και μας πλήγωνε.

Αυτό το ιδιαίτερο αριστερό “σύνδρομο ιδιοκτησίας”, κατά τη γνώμη μας, ερμηνεύει την κοσμοθεωρία περισσότερο με όρους πίστης παρά με τα εργαλεία της επιστήμης. Με έκδηλη την τάση μιας διαρκούς και ηρωικής άμυνας απέναντι στις δυνάμεις του “σκότους” της καπιταλιστικής λαίλαπας η οποία θα ανατραπεί όταν εφαρμοστεί το συγκεκριμένο ιδεολογικοπολιτικό μοντέλο – δόγμα, του συγκεκριμένου κόμματος, ανεβάζουν την αυταρέσκεια και την αλαζονεία στο limit up του “χρηματιστηρίου” της πολιτικής ανοησίας…

Έτσι η “μία και μοναδική αλήθεια” εκπορεύεται από κάποιους πεφωτισμένους διαμεσολαβητές μεταξύ μιας ανώτερης αξίας, ιδέας, κόμματος και των ανθρώπων του λαού. Πρόκειται για την παραμυθία μιας προκαθορισμένης αποστολής, μιας φαντασιακής ιστορικής αναγκαιότητας την οποία έχουν “ενδυθεί” εκείνοι που έχουν περισσότερες απαντήσεις παρά ερωτήματα.

Εκείνοι που τάχθηκαν, συνειδητά ή όχι, να υπηρετήσουν με “θρησκευτική” ευλάβεια ένα σκοπό όπως αυτός καθορίζεται από τις αντιλήψεις, τις θεωρήσεις και την ιστορία τους. Εκείνοι που επενδύουν σε σύμβολα και ηρωικές πράξεις του παρελθόντος θεωρώντας τον εαυτό τους ως μοναδικούς ιδιοκτήτες ενός “εισιτήριου” που σε οδηγεί αυτοδίκαια από το παρελθόν στο μέλλον με τη βεβαιότητα της πίστης στις αποσκευές σου…

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του μαζικότερου κόμματος της κομμουνιστικής Αριστεράς, του ΚΚΕ. Αντιγράφουμε από το σχετικό
προεκλογικό υλικό του κόμματος: “Μόνο ο λαός σώζει τον λαό στον δρόμο της ανατροπής με δυνατό ΚΚΕ”. Εδώ έχουμε την προβολή μιας αυτοαναφορικής σχέσης με την επίκληση του ΚΚΕ ως μεσάζοντα – διαμεσολαβητή. “Δυνατό ΚΚΕ” ως αναγκαία και ικανή συνθήκη …“αυτο- σωσμού” του λαού, εάν και εφ’ όσον…

Και από το παλιότερο αυτοαναφορικό σύνθημα “Πέντε κόμματα δύο πολιτικές”, που μεταφραζόταν στο “όλοι σας και μόνοι μας”, έχουμε… αναβάθμιση στο σημερινό: “Μόνοι τους και όλοι μας”! Δυστυχώς στην πολιτική δεν κερδίζεις με λογοπαίγνια, όταν μάλιστα οι “μόνοι τους” έχουν την εκλογική στήριξη – και όχι μόνο – της απόλυτης πλειοψηφίας της λαϊκής ψήφου. Διότι αν πραγματικά αυτό το “όλοι μας” αντανακλούσε την πραγματική επιθυμία της πλειονότητας, οι εκφραστές της αντιδραστικής Δεξιάς και η ολιγαρχία του πλούτου που εκπροσωπεί, θα είχαν ξεθάψει όλο το αντικομουνιστικό οπλοστάσιο του εμφυλίου. Ενώ τώρα; Το ΚΚΕ περνάει απαρατήρητο, αβρόχοις ποσί, ξεχασμένο από την προεκλογική προπαγάνδα του κύριου εκφραστή του συστήματος, την ΝΔ η οποία θεωρεί ότι δεν κινδυνεύει από την πολιτική του δράση. Άλλωστε όπως καυχήθηκε ο κ. Κουτσούμπας “Το ΚΚΕ είναι το πιο αξιόπιστο κόμμα σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις”... Οφείλουμε το λοιπόν να του δώσουμε συγχαρητήρια. Είναι θα λέγαμε Ο.Π.Α.Π ( Ονομασία Προέλευσης Ανωτέρας Ποιότητας ) για το αστικό πολιτικό σύστημα!

Ας μας συγχωρέσουν εκεί στο ΚΚΕ για το σχόλιο…

Πάντως οι ψευδαισθήσεις για βεβαιότητες ως προς τις αιτίες των πραγμάτων ανήκουν στους ποικιλώνυμους ιδιοκτήτες της “αλήθειας” οι οποίοι, κατά τη γνώμη μας, έκαναν… έξωση στην κοινή λογική!

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

χρονοπουλου10

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία σε αυτή την υπόθεση - Η ιατροδικαστική έκθεση δεν…