Ιδιοκτησίας Κουρτάκη το ανύπαρκτο velonakaiklwsti.gr του ΚΕΕΛΠΝΟ

Η εταιρεία του εκδότη των Παραπολιτικών έλαβε σχεδόν 50.000 ευρώ από το «αμαρτωλό» ΚΕΕΛΠΝΟ για το ανύπαρκτο velonakaiklwsti.gr.

Ιδιοκτήτης του περίφημου σάιτ velonakaiklwsti.gr που έγινε σημείο αναφοράς του σκανδάλου για τη διαφημιστική δαπάνη εκατομμυρίων ευρώ του ΚΕΕΛΠΝΟ ακόμη και σε ανύπαρκτες ιστοσελίδες ήταν ο Γιάννης Κουρτάκης.

Κατά την επίμαχη περίοδο που δόθηκαν τα κονδύλια, η εταιρεία του εκδότη των Παραπολιτικών έλαβε σχεδόν 50.000 ευρώ από το «αμαρτωλό» ΚΕΕΛΠΝΟ για το ανύπαρκτο velonakaiklwsti.gr.

Αυτό προκύπτει από το πόρισμα πεντακοσίων σελίδων της Γενικής Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί από την εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, βάσει της οποίας στάλθηκαν σε Πουλή – Θεοφιλάτου και άλλα στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ (μέλη Διοικητικών Συμβουλίων), προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι τέλεσης κακουργήματος.

Δεν πρόκειται βέβαια για το μοναδικό ΜΜΕ συμφερόντων του Κουρτάκη που καρπώθηκαν διαφημιστική δαπάνη από το β Σύμφωνα με το πόρισμα, επτά εταιρείες του εκδότη της εφημερίδας «Παραπολιτικά» πήραν χρήματα από το ΚΕΕΛΠΝΟ κατά τα έτη 2012, 2013 και 2014.

Ο Κουρτάκης και… οι σταυροβελονιές
Ο Γιάννης Κουρτάκης πήρε από το ΚΕΕΛΠΝΟ 48 χιλιάδες ευρώ μόνο για το 2014 μέσω της εταιρείας ΒΕΛΟΝΑ ΚΑΙ ΚΛΩΣΤΗ Μ.Ι.Κ.Ε., που εμφανίζεται να ήταν την επίμαχη περίοδο συμφερόντων του. Όπως αναφέρεται στο πόρισμα η εταιρεία διαχειρίζεται την ιστοσελίδα velonakaiklwsti.gr, που όπως προέκυπτε και από την έρευνα που είχε πραγματοποιήσει το Documento, ήταν ανενεργή.

Σε αναζήτηση που είχαμε πραγματοποιήσει σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες –όπως το waybackmachine-, που διαθέτουν στοιχεία για δισεκατομμύρια ιστοσελίδες, δεν υπήρχε καταχωρημένος την επίμαχη περίοδο ο ιστότοπος. Κάτι που έρχεται να επιβεβαιώσει το πόρισμα της Γενικής Επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης. Όπως σημειώνεται, η ιστοσελίδα velonakaiklwsti.gr είναι μια από οχτώ που οι επιθεωρητές έχουν αναγράψει ότι είναι «μη καταχωρημένες ιστοσελίδες».

Αυτό ίσως εξηγεί το γιατί ο εκδότης των «Παραπολιτικών» δεν αποκάλυψε ποτέ, παρά τον τεράστιο σάλο, ότι αυτός ήταν ο ιδιοκτήτης της περίφημης ιστοσελίδας, που αν και δεν υπήρχε πήρε σχεδόν 50 χιλιάδες ευρώ από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

 

Η ΒΕΛΟΝΑ ΚΑΙ ΚΛΩΣΤΗ Μ.Ι.Κ.Ε. ιδρύθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 2014 από την εταιρεία «Παραπολιτικά ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε.», με έδρα τα γραφεία των Παραπολιτικών στην Ιάσωνος 2 στον Πειραιά και κεφάλαιο μόλις 1.000 ευρώ.

Διαχειριστές της εταιρείας αναλαμβάνουν οι Γιάννης Κουρτάκης και Παναγιώτης Τζένος. Σκοπός της εταιρείας εμφανίζεται μεταξύ άλλων να είναι η παροχή Υπηρεσιών Διαδικτύου, η δημιουργία, κατασκευή, ανάπτυξη ιστοσελίδων κ.α.

Στις 15-9-2014, έξι μόλις ημέρες μετά την ίδρυση της εταιρείας, το παρουσιαζόμενο στα επίσημα έγγραφα του ΚΕΕΛΠΝΟ ως «ειδησεογραφικός ιστοχώρος» velonakaiklwsti.gr (σ.σ. αν και στο domain δεν φιλοξενούταν σάιτ) στέλνει αίτημα συνεργασίας στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Πρόκειται, όπως αποδείχτηκε τελικά, για έναν ανύπαρκτο ιστότοπο με μηδενική φυσικά επισκεψιμότητα.

Και όμως, η διωκόμενη σήμερα για υποθέσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου ως τότε υπεύθυνη του Τμήματος Διοικητικού Συντονισμού του οργανισμού, βρίσκει πως το velonakaiklwsti.gr πρόκειται για μια ειδησεογραφική ιστοσελίδα με «δυναμική επισκεψιμότητα» που αποτελεί «έναν σημαντικό χώρο»!

Η σύζυγος του επίσης διωκόμενου για υποθέσεις του «αμαρτωλού» ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή και διορισμένη σήμερα στο γραφείο του Άδωνη Γεωργιάδη εισηγείται στις 29-9-2014 στον καταδικασμένο πρωτοδίκως σήμερα και τότε «ισόβιο» διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρο Παπαδημήτριου να πάρει χιλιάδες ευρώ ως διαφήμιση το ανύπαρκτο site των Κουρτάκη, Τζένου των Παραπολιτικών.

Διαβάστε τη συνέχεια στο documentonews.gr

Προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της έκδοσής του στις ΗΠΑ ο Τζούλιαν Ασάνζ

Προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της έκδοσής του στις ΗΠΑ ο Τζούλιαν Ασάνζ

Ο ιδρυτής του WikiLeaks που κατηγορείται από τις ΗΠΑ για κατασκοπεία προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο…

Ρέθυμνο- Νίκος Ανδρουλάκης: Δημοκρατική ανατροπή στον καθεστωτισμό και τις πελατειακές νοοτροπίες

Ρέθυμνο- Νίκος Ανδρουλάκης: Δημοκρατική ανατροπή στον καθεστωτισμό και τις πελατειακές νοοτροπίες

Επίθεση σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «δεν αξίζει στον ελληνικό λαό αυτό που…

«Καρφί» από τον Στρατηγό Πουλιανίτη για τις αποκαλύψεις Documento για τις παρακολουθήσεις αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων

«Καρφί» από τον Στρατηγό Πουλιανίτη για τις αποκαλύψεις Documento για τις παρακολουθήσεις αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων

Ένας στρατηγός εν αποστρατεία τα είπε «έξω από τα δόντια» για τις σημερινές αποκαλύψεις της…