Newsroom

Newsroom

IDF: Θα δοθεί απάντηση στο Ιράν (video)

οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ ήραν τους περιορισμούς αναφορικά με χτυπήματα στο Ιράν.

stratos israil 987 new

«Θα απαντήσουμε στην επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν με drones και πυραύλους εναντίον μας», δήλωσε απόψε ο αρχηγός του ισραηλινού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

«Η εκτόξευση τόσων πυραύλων και drones εναντίον του ισραηλινού εδάφους θα απαντηθεί», τόνισε ο στρατηγός Χέρτσι Χαλέβι κατά την επίσκεψή του στην αεροπορική βάση της Νεβατίμ, στο νότιο Ισραήλ, η οποία επλήγη στη διάρκεια της ιρανικής επίθεσης το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή.

Το Ιράν επιχείρησε να δικαιολογήσει την επίθεση, επικαλούμενο το «δικαίωμα στη νόμιμη άμυνα» μετά το αποδιδόμενο στο Ισραήλ πλήγμα στο προξενικό τμήμα της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό, κατά το οποίο σκοτώθηκαν επτά Ιρανοί αξιωματικοί.

Όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΕΡΤΝews στο Ισραήλ, , οι πληροφορίες λένε ότι η αντεπίθεση του Ισραήλ θα εκδηλωθεί έως και σήμερα, απόψε. Σε αυτό το σενάριο έριξε λάδι στη φωτιά μια ρύθμιση η οποία είχε επιβληθεί αμέσως μετά την εκδήλωση της ιρανικής επίθεσης και η οποία προνοούσε ότι επουδενί λόγο δεν δικαιούται καμία στρατιωτική μονάδα να κάνει οποιαδήποτε κίνηση προς την πλευρά του Ιράν. Αυτή η ρύθμιση έληγε κανονικά απόψε στις 11. Ήρθη όμως αυτός ο περιορισμός από τις 7 περίπου το απόγευμα και αυτό έχει δώσει τροφή σε σενάρια ότι αυτό έγινε ακριβώς για να ετοιμαστεί το Ισραήλ για να χτυπήσει απόψε».

Πολεμικό Συμβούλιο Ισραήλ: Επώδυνη απάντηση στο Ιράν χωρίς να προκληθεί γενικευμένος πόλεμος

Στόχος του Ισραήλ είναι να πλήξει το Ιράν χωρίς να προκαλέσει γενικευμένο πόλεμο, μετέδωσε το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 12, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Πολεμικού Συμβουλίου του εβραϊκού κράτους.

Παράλληλα αναφέρεται ότι το Ισραήλ θέλει να δράσει κατά του Ιράν σε συντονισμό με τις ΗΠΑ.

Το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο συνεδρίασε για να συζητήσει την απάντηση του Ισραήλ στην επίθεση του Ιράν.

Σύμφωνα με το Channel 12, συζητήθηκαν πολλές επιλογές, με καθεμία από αυτές να είναι μια «επώδυνη» απάντηση κατά του Ιράν, η οποία όμως δεν θα πυροδοτήσει έναν περιφερειακό πόλεμο.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…

Συνελήφθη ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μετά από καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Ντεπαρντιέ

Συνελήφθη ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μετά από καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Υπό αστυνομική κράτηση βρίσκεται από το πρωί ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ που βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες…