Newsroom

Newsroom

«Ιδεολογική αντιπαράθεση» για τον ΓΓ του υπ. Παιδείας τα φασιστικά «πογκρόμ» στη Σταυρούπολη

Ρεσιτάλ προώθησης της θεωρίας των δύο άκρων από τον Αλέξανδρο Κόπτση

5386949

Ιδεολογική αντιπαράθεση» χαρακτήρισε τις φασιστικές επιθέσεις στη Σταυρούπολη εναντίον φοιτητών, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλέξναδρος Κόπτσης στην ΕΡΤ σε ένα ρεσιτάλ προώθησης της θεωρίας των δύο άκρων.

Ο κ. Κόπτσης, επιχειρώντας να αποποιηθεί τις ευθύνες του υπουργείου για το γεγονός ότι τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης συνεχίστηκαν για δεύτερη μέρα με πρωταγωνιστές ακροδεξιούς μαθητές και εξωσχολικούς, έφτασε στο σημείο να αναβαθμίσει σε… «ιδεολογία» τους χρυσαυγίτικους τραμπουκισμούς. 

Συγκεκριμένα, ο Αλέξναδρος Κόπτσης δήλωσε ότι «έχουμε άμεση και διαρκή συνεργασία τόσο με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όσο και με τις αρχές. Μιλάμε συνεχώς με τους διευθυντές, οι οποίοι εκτιμούν πως σε λίγο το θέμα θα λυθεί. Τέλος, ο κ. Κόπτσης επεσήμανε πως «υπάρχει ένα συντονισμένο σχέδιο για να ηρεμήσει η κατάσταση. Δεν είναι κάτι που έχει να κάνει με το σχολείο, με τον παιδαγωγικό χαρακτήρα του. Ήταν, δυστυχώς, μια ιδεολογική αντιπαράθεση κάποιων ομάδων. Δεν έχει να κάνει με το σχολείο, αλλά με κάποιες ομάδες παιδιών».

Σχεδόν μονότονα, ο κ. Κόπτσης επαναλάμβανε ότι το υπουργείο Παιδείας «δεν θα ανεχθεί» τέτοιες σκηνές, προκαλώντας την εύλογη απορία της δημοσιογράφου Χριστίνας Βίδου, η οποία τον ρώτησε πώς είναι δυνατόν να επιμένει ότι τέτοιες εικόνες δεν γίνονται ανεκτές, αφού τις βλέπουμε να εξελίσσονται για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, την ίδια ώρα που μαθητές δήλωναν ότι έχουν εγκλωβιστεί εντός του σχολείου, με τον Γραμματέα να αρνείται να μπει σε λεπτομέρειες για το πώς θα διαχειριστεί την κατάσταση το υπουργείο.

Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι η φρασεολογία του κ. Κόπτση απηχεί την πολιτική «γραμμή» του υπουργείου που επιμένει να τηρεί στάση ίσων αποστάσεων ανάμεσα στους φασίστες μαθητές και όσους μάχονται εναντίον του. Συγκεκριμένα, το υπουργείο σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «μεμονωμένες ομάδες δεν μπορούν να στέκονται εμπόδιο στην πρόοδο των παιδιών μας και να αμαυρώνουν τα σχολεία μας, χώρους γνώσης, δημιουργίας, ελεύθερης σκέψης». 

Ποιες είναι όμως αυτές οι «μεμονωμένες ομάδες»; Γιατί το υπουργείο φοβάται να κατονομάσει την εγκληματική οργάνωση που επιχαίρει επισήμως για τα επεισόδια; Η απομόνωση των φασιστών μαθητών της Χρυσής Αυγής είναι ευθύνη τόσο της κοινωνίας, όσο και του υπουργείου Παιδείας που οφείλει να πάψει να «χαϊδεύει» τους επικίνδυνους ακροδεξιούς πυρήνες. 

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…