Ηχηρή παρέμβαση Τσίπρα μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις Σκέρτσου για τις Γερμανικές αποζημιώσεις

«Και ένα ευρώ να ήταν, όπως έλεγε ο αείμνηστος Μανώλης Γλέζος, έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση να το διεκδικήσουμε» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας

5885143

«Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και όχι προς τα πίσω» ήταν η ασύλληπτη και ανιστόρητη δήλωση του Άκη Σκέρτσου σε ερώτηση του Σωτήρη Πολύζου στο TRT για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. Άμεση ήταν η αντίδραση τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα στον απόηχο της δήλωσης Σκέρτσου που έστελνε στη Γερμανία ένα μήνυμα παραίτησης από τη διεκδίκησή τους.

«Είπε σήμερα ο κ. Σκέρτσος ότι η πάγια εθνική διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων δεν αποτελεί πια διεκδίκηση για τη χώρα μας» ανέφερε ο κ. Τσίπρας σε ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε τις πρωτοβουλίες που είχε λάβει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων: «Πριν από 4 χρόνια, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε φέρει όλα τα κόμματα στη Βουλή και υπογράψαμε από κοινού ότι θα διεκδικήσουμε τις γερμανικές επανορθώσεις. Και ένα ευρώ να ήταν, όπως έλεγε ο αείμνηστος Μανώλης Γλέζος, έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση να το διεκδικήσουμε»

ΣΥΡΙΖΑ: Η παραμονή της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην εξουσία υπονομεύει και τις ελληνικές διεκδικήσεις

Ως απαράδεκτες και ανιστόρητες χαρακτήρισε ο ΣΥΡΙΖΑ τις δηλώσεις του Άκη Σκέρτσου σχετικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις. Η αξιωματική αντιπολίτευση σημείωσε ότι οι δηλώσεις Σκέρτσου έδωσαν «μήνυμα παραίτησης από τη διεκδίκησή τους».

«Κάθε μέρα που περνάει γίνεται πιο ξεκάθαρο πόσο η παραμονή της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην εξουσία υπονομεύει και τα εθνικά συμφέροντα», τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Είναι απαράδεκτο και ανιστόρητο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να απαξιώνει τον διαχρονικό αγώνα της Ελλάδας για τις γερμανικές αποζημιώσεις ως δευτερεύον και παρωχημένο ζήτημα, δίνοντας μήνυμα παραίτησης από τη διεκδίκησή τους και μάλιστα επειδή αποτελούν “ζήτημα του παρελθόντος”.

Κάθε μέρα που περνάει γίνεται πιο ξεκάθαρο πόσο η παραμονή της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην εξουσία υπονομεύει και τα εθνικά συμφέροντα.

Αντιθέτως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ως κυβέρνηση προώθησε ενεργά την ιστορική αυτή απαίτηση, αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία για Έκθεση-Πόρισμα Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής (17/4/2019) και είναι το μόνο κόμμα που ρητά την περιέλαβε στο κυβερνητικό του πρόγραμμα (παρ. 8.1.11 του κεφαλαίου για την εξωτερική πολιτική) τονίζοντας ότι θα πρέπει να εκπονηθεί εθνική στρατηγική σε αυτήν τη βάση.