Ιατροδικαστής ισχυρίστηκε πως η μικρή Άννυ ήταν νεκρή όταν την τεμάχισαν – Εξοργίστηκε η εισαγγελέας της δίκης

Η μικρή Άννυ δεν βρισκόταν εν ζωή όταν τεμαχίστηκε, υποστήριξε ιατροδικαστής που κλήθηκε από την υπεράσπιση του κατηγορούμενου πατέρα της 4χρονης σε αντίθεση με τα όσα είχε καταθέσει τις προηγούμενες ημέρες συνάδελφός του πως το κοριτσάκι τεμαχίστηκε εν ζωή.

57f3960d1dc52442318b471c

Συγκεκριμένα, ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης ο οποίος κλήθηκε από την υπεράσπιση του κατηγορούμενου πατέρα της 4χρονης Στανισλάβ Μπακαρτιέβ ή Σάββα, απέκλεισε το ενδεχόμενο το παιδί να είχε τεμαχιστεί εν ζωή.

Οι ισχυρισμοί αυτοί του ιατροδικαστή εξόργισαν την εισαγγελέας της δίκης. «Σηκώνω τα χέρια ψηλά», είπε χαρακτηριστικά η εισαγγελική λειτουργός μετά από σειρά ερωτήσεων που έθεσε προς τον μάρτυρα ο οποίος επέμεινε πως οι κηλίδες αίματος που βρέθηκαν στο διαμέρισμα – σφαγείο της Μιχαήλ Βόδα ήταν σε χαμηλό ύψος, κάτω από το ένα μέτρο.

Ο ιατροδικαστής εξέφρασε την πεποίθηση πως το παιδί απεβίωσε λόγω παθολογικών αιτιών «ίσως και από ναρκωτικά», συμπληρώνοντας πως κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα μελετώντας όλα τα στοιχεία της δικογραφίας και ειδικότερα μια κουβέρτα η οποία είχε εμετό και «δεν αξιοποιήθηκε μέχρι τώρα».

Η μαρτυρία του ιατροδικαστή αμφισβητήθηκε έντονα από την εισαγγελέα της έδρας αλλά και από την υπεράσπιση της μητέρας της Άννυ.

Υπενθυμίζεται, πως λίγες ημέρες πριν, ο ιατροδικαστής Νικόλαος Καρακούκης κατέθεσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο πως  ο τεμαχισμός του παιδιού έγινε ενώ ήταν εν ζωή.

Ο διάλογος

Εισαγγελέας: Κάνετε άλματα, κάνατε υπερβάσεις. Έχετε βγάλει την απόφαση σας, εμείς να πάμε σπίτι δηλαδή…

Μάρτυρας: Έλαβα υπόψη μου τα στοιχεία.

Εισαγγελέας: Ό,τι λέει ο κατηγορούμενος το λαμβάνετε ως δεδομένο για να καταλήξετε σε επιστημονικό στοιχείο…

Μάρτυρας: Βρήκα στοιχεία που με οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι η Άννυ δεν πέθανε με βίαιο τρόπο. Από τις κηλίδες αίματος αλλά και από μια κουβέρτα που είχε εμετό που σημαίνει πως το παιδί ήταν άρρωστο .

«Το σπίτι ερευνήθηκε πιθαμή προς πιθαμή»

Το ύψος στο οποίο εντοπίστηκαν οι κηλίδες αίματος στους τοίχους του υπόγειου διαμερίσματος της Μιχαήλ Βόδα βρέθηκε στο επίκεντρο ερωτήσεων που υποβλήθηκαν στην πραγματογνώμονα της ΕΛΑΣ Αλεξάνδρα Λόλη η οποία ήταν μέλος του κλιμακίου που έκανε την λήψη υλικού από τον τόπο του εγκλήματος.

Το διαμέρισμα, όπως είπε η μάρτυρας, ερευνήθηκε πιθαμή προς πιθαμή. «Η έρευνα μας ήταν εξαντλητική γιατί επρόκειτο για ένα παιδί. Το σπίτι ψάχτηκε βήμα – βήμα», είπε χαρακτηριστικά η μάρτυρας συμπληρώνοντας πως «η κουζίνα ήταν πολύ καλά καθαρισμένη και στο χωλ υπήρχαν προσπάθειες καθαρισμού καθώς εκεί βρέθηκε βιολογικό υλικό».

Η μάρτυρας ανέλυσε διεξοδικά τις μεθόδους τις οποίες χρησιμοποιούν οι ειδικοί της ΕΛΑΣ προκειμένου να ερευνήσουν τον τόπο ενός εγκλήματος. Αναφερόμενη δε στο συγκεκριμένο διαμέρισμα υπογράμμισε πως δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ποια σημεία είχαν καθαριστεί. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου επέδειξε στην μάρτυρα φωτογραφίες που ελήφθησαν από το διαμέρισμα της Μιχαήλ Βόδα καλώντας την να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις κηλίδες αίματος.

Η κ. Λόλη υπέδειξε κηλίδες αίματος, σε αρκετά σημεία, οι οποίες εντοπίστηκαν σε ύψος μεγαλύτερου του ενός μέτρου. Ωστόσο, η μάρτυρας δεν ήταν θέση να πει αν το παιδί τεμαχίστηκε ενώ ήταν ακόμη ζωντανό. «Δεν μπορώ εγώ να το πω αυτό. Εγώ συλλέγω στοιχεία που μπορούν να “δέσουν” ένα ύποπτο με το έγκλημα», είπε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, στο δικαστήριο κατέθεσε ο Διοικητής του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοχεύσεων (ΕΟΜ) Ανδρέας Καραμπίνης, ο οποίος απέκλεισε το ενδεχόμενο μετά το θάνατο της μικρής να έγινε εμπορία των οργάνων της. «Στην Ελλάδα δεν υπάρχει δικογραφία για εμπορία οργάνων», είπε ο μάρτυρας.

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…