Newsroom

Newsroom

Ιατρική Σχολή Αθηνών: Φοιτήτριες καταγγέλλουν παρενόχληση από γυναικολόγο

Νέος σάλος έχει ξεσπάσει στο Αρεταίειο νοσοκομείο, με φοιτήτριες να καταγγέλλουν γυναικολόγο – μαιευτήρα και καθηγητή τους για σεξoυαλική παρενόχληση. Οι παραπάνω καταγγελίες έρχονται στη δημοσιότητα λίγο μετά την έναρξη της δίκης για ανάλογη υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης στη Θεσσαλονίκη.

γιατρος

Νέος σάλος έχει ξεσπάσει στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, στο Αρεταίειο νοσοκομείο, με φοιτήτριες να καταγγέλλουν γυναικολόγο – μαιευτήρα και καθηγητή τους για σεξoυαλική παρενόχληση. 

Υπενθυμίζουμε ότι οι παραπάνω καταγγελίες, έρχονται στη δημοσιότητα λίγο μετά την έναρξη της δίκης για ανάλογη υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης, ύστερα από μήνυση που υπέβαλαν τρεις σπουδάστριες, απόφοιτες σήμερα, του τμήματος Μαιευτικής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. 

Έξοδοι με πρόσχημα τις σπουδές, βραδινά μηνύματα στο messenger και χοντροκομμένα σεξουαλικά «αστεία», είναι μόνο μερικά από τα εξαιρετικά άβολα συμβάντα στα οποία ο καθηγητής υποβάλλει συστηματικά τις φοιτήτριες, εκμεταλλευόμενος τη θέση εξουσίας του. Παράλληλα, ο καθηγητής φέρεται πως διαχειρίζεται την ομάδα «Αρεταίειο – Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική» στο Facebook, την οποία χρησιμοποιεί για να προσεγγίζει φοιτήτριες. 

Οι φοιτήτριες ζητούν την απομάκρυνση του καθηγητή από τη θέση που έχει ως υπεύθυνος φοιτητών στη Γυναικολογία καθώς και την γενικότερη απομάκρυνσή του από την εκπαιδευτική διαδικασία.

Η καταγγελία των φοιτητριών έχει αναρτηθεί στη Facebook σελίδα, «Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής Αθήνας – Αποφάσεις» με τίτλο «Καταγγελίες για Παραβιαστικές Συμπεριφορές από Καθηγητή της Γυναικολογικής Κλινικής του Αρεταιείου Νοσοκομείου».

Σε μία από τις καταγγελίες, φοιτήτρια αναφέρει τα εξής:

«Ο εν λόγω καθηγητής επιμένει να πάμε να πάρει ένα καφέ έξω από το χώρο του νοσοκομείου. Εγώ διστάζω, αλλά δεν ήθελα να φανώ υπερβολική παρότι, όπως και σε άλλες φοιτήτριες είχε κάνει και σε μένα σεξουαλικά αστεία. Εν τέλει πήγαμε σ’ένα πολύ κοντινό καφέ. Στην διαδρομή ξεκίνησαν από την αρχή τα άβολα αστεία όπως ‘Φαίνεσαι σεβάσμια κοπέλα, δε με κοιτάς στα μάτια, μου μιλάς και στον πληθυντικό’ με την απάντησή μου να είναι ‘σας μιλάω στον πληθυντικό γιατί είστε καθηγητής μου’ και η απάντηση ήταν ‘άρα δεν είναι θέμα η διαφορά ηλικίας.’’ Προσπάθησα να αποφύγω τέτοια σχόλια και όταν με ρωτούσε κάτι άσχετο όπως τι δουλειά κάνουν οι γονείς μου, το υπερανέλυα για ν’αποπροσανατολίσω από οποιαδήποτε συζήτηση. Βέβαια, γρήγορα με ρώτησε την ηλικία των γονιών μου και όταν απάντησα το σχόλιο που ακολούθησε ήταν ‘πάλι καλά, γιατί αλλιώς θα ήταν παράξενο.»

Ο Σύλλογος Φοιτητών οργανώνει κινητοποίηση προς υπεράσπιση των φοιτητριών

«Οι αποφάσεις του χτεσινού ΔΣ του συλλόγου μας.

Καλούμε όλους τους φοιτητές σε κινητοποίηση τη Δευτέρα 04/10 και ώρα 08:30 στη Β’ Γυναικολογική Κλινική (Αρεταίειο) μετά την κατ εξ ακολούθηση απαράδεκτη παραβιαστική συμπεριφορά του υπεύθυνου φοιτητών προς τις συμφοιτήτριες μας.

Καλούμε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια που έχει βιώσει ή παρατηρήσει ανάλογα περιστατικά κατα την εκπαίδευσή του τοσο από τον ίδιο όσο κι από άλλους εκπαιδευτές να έρχεται σε επαφή με το ΔΣ του συλλόγου μας και μέσω αυτού ανώνυμα και με ασφάλεια να τα καταγγέλει!»

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο παρόν κείμενο, ο καθηγητής παρενοχλεί συστηματικά φοιτήτριες ζητώντας τους να βρεθούν με πρόσχημα τις σπουδές τους ενώ ταυτόχρονα φαίνεται ότι διαχειρίζεται ομάδα ιατρικού ενδιαφέροντος στο Facebook, την οποία χρησιμοποιεί για να προσεγγίζει φοιτήτριες.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…