Ιάσονας Μανδηλάς: «Είμαι γκέι» – «Το έκρυβα από φόβο»

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο bullying που έχει δεχτεί λόγω του σεξουαλικού του προσανατολισμού, ενώ υποστήριξε πως έκρυβε ότι είναι γκέι, καθώς φοβόταν τις αντιδράσεις.

265864732 1087341492098658 6625860303622711113 n

Ο ηθοποιός και χορευτής Ιάσονας Μανδηλάς μιλώντας το μεσημέρι της Δευτέρας στην εκπομπή “Love it”, ανοίχτηκε για την σεξουαλικότητά του, κάνοντας coming out ως ομοφυλόφιλος. 

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο bullying που έχει δεχτεί λόγω του σεξουαλικού του προσανατολισμού, ενώ υποστήριξε πως έκρυβε ότι είναι γκέι, καθώς φοβόταν τις αντιδράσεις.

«Είμαι ο Ιάσονας Μανδηλάς και ομοφυλόφιλος, έχω μάθει όλα αυτά τα χρόνια λίγο να κρύβομαι, να συμμετέχω σε δράσεις, αλλά να μην λέω ουσιαστικά εγώ την αλήθεια μου. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη, πολλές φορές έχω πει ψέματα γιατί έχω βρεθεί πολλές φορές σε δύσκολη θέση με το να απαντήσω σε ερωτήσεις του τύπου ‘τι σου αρέσει από μια κοπέλα;’, ‘πώς φλερτάρεις μια κοπέλα;’. Πάντα μου ήταν δύσκολο να δώσω απαντήσεις», ανέφερε ο ηθοποιός.

«Έχω σχέση με άντρα και είμαι χαρούμενος. Έκρυβα την ομοφυλοφιλία μου γιατί έχουμε μάθει να μη μιλάμε για αυτά τα θέματα, δεν υπάρχει όμως η σωστή στιγμή. Η μητέρα μου και ο πατέρας μου είχαν κάνει μια συζήτηση όταν ήμασταν μικροί με την αδερφή μου και μας είχαν μιλήσει για την ομοφυλοφιλία, οπότε από μικρή ηλικία κατάλαβα ότι υπάρχει το έδαφος να μιλήσω στην οικογένειά μου. Εγώ το ήξερα από πάντα», συνέχισε ο ίδιος.

Μάλιστα, όπως υποστήριξε, διστάζει να κρατάει το χέρι το συντρόφου του δημοσίως, καθώς φοβάται μήπως δεχθεί κάποια ομοφοβική συμπεριφορά.

«Όταν έκανα την πρώτη μου σχέση με αγόρι η μαμά μου το κατάλαβε πρώτη. Πλέον οι γονείς μου γνωρίζουν την τωρινή μου σχέση, βγαίνουμε όλοι μαζί για φαγητό και είμαστε αγαπημένοι. Είναι δύσκολο γενικά όταν φοβάσαι και ειδικά όταν είσαι μικρό παιδί γιατί έχω υπάρξει ένα τέτοιο παιδί που δέχτηκε άσχημες συμπεριφορές. Έχω υπάρξει ένα παιδί που του έκαναν μπουλινγκ και τον έβριζαν, συνέβαινε μέχρι την τρίτη Λυκείου. Διστάζω στο δρόμο να πιάσω το χέρι του συντρόφου μου, το κάνω μόνο σε κάποιο στενό που δεν υπάρχει κόσμος», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο:

Ο Ιάσονας Μανδηλάς προχώρησε στη συνέχεια σε μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram:

«Κάτι τόσο απλό, κάτι τόσο φυσιολογικό, αλλά τόσο δύσκολο να το πεις. Σήμερα σπάω την σιωπή μου και λέω την δική μου αλήθεια. Παίρνω θάρρος και δύναμη από όσους βγήκαν και μίλησαν πριν από εμένα με την ελπίδα να δώσω κι εγώ δύναμη σε κάποιον/α εκεί έξω. Για να βοηθήσω και εγώ με όποιον τρόπο μπορώ να φτιάξουμε μια κοινωνία πιο έτοιμη να αγκαλιάσει την διαφορετικότητα και ίσως μια μέρα να μπορούμε να ζούμε μέσα σε αυτή λίγο πιο ελεύθεροι. Και ναι, αυτή την στιγμή φοβάμαι και έχω ταχυπαλμία, αλλά ξέρω ότι οφείλω να πάρω μια βαθιά ανάσα και να βάλω κι εγώ το λιθαράκι μου σε αυτόν τον αγώνα. Και σε κάθε παιδί εκεί έξω που νιώθει μόνο, φοβισμένο να είναι ο εαυτός του, κλειδωμένο σε ένα δωμάτιο γιατί δεν έχει σε ποιον να μιλήσει, να ξέρεις ότι έχω υπάρξει στη θέση σου και υπόσχομαι ότι θα κάνω ότι μπορώ για να κάνω την ζωή σου λίγο πιο όμορφη και λίγο πιο εύκολη. Με αγάπη, Ιάσονας».

Ακολουθεί η ανάρτηση του Ιάσονα Μανδηλά:

 

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…