Newsroom

Newsroom

Ιάσονας Αποστολόπουλος «Δεν μας πτοούν, δεν μας φοβίζουν»

 Πληρωμένη απάντηση έδωσε ο διασώστης Ιάσονας Αποστολόπουλος – μέσω του Κόκκινου – στην οργανωμένη επίθεση λάσπης που δέχεται από το Μαξίμου και από ακροδεξιά τρολ.  

iasonas apostolopoulos

«Δεν μας φοβίζουν. Η αλληλεγγύη δεν ποινικοποιείται» είπε Στο Κόκκινο ο γνωστός για την προσφορά του διασώστης. Μίλησε για τις απειλές που εκτοξεύονται εναντίον του και κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι τον στοχοποιεί απευθυνόμενη στο ακροδεξιό κοινό της. «Είναι τραγέλαφος μετά την παραίτηση του επικεφαλής της Frontex, Φαμπρίς Λεντζέρι, ακριβώς λόγω της δημοσιοποίησης των pushbacks, να ισχυρίζεται το ελληνικό κράτος πως ‘όποιος τα λέει αυτά είναι πράκτορας του Ερντογάν» είπε χαρακτηριστικά. «Σε καμία περίπτωση, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να σταματήσουμε τη δράση μας, ίσα ίσα αυτά το μόνο που κάνουν είναι να μας πεισμώνουν ακόμη περισσότερο γιατί νομίζω αυτή η λύσσα του κράτους απέναντι σε όποιον και όποια κριτικάρει τις πρακτικές τους νομίζω λέει πιο πολλά από την ίδια την κριτική γιατί μιλάμε για πολύ βαριά εγκλήματα, για πολλά χρόνια φυλάκισης για τους δράστες που δεν παραγράφονται ποτέ».

Αναλυτικά:

«Μιλάμε για μια απόλυτα δυστοπική κατάσταση στη χώρα, αντί να στηλιτεύονται οι δράστες των εγκλημάτων και των δολοφονιών στο Αιγαίο, απειλούνται και στοχοποιούνται όσοι μιλάνε γι’ αυτά. Δεν μας κάνει εντύπωση, δυστυχώς εδώ και καιρό έχουμε γίνει αποδέκτες μιας ακροδεξιάς ρητορικής μίσους, ενός κύματος λάσπης και μίσους, το οποίο μόνο αυθόρμητο δεν είναι, μιλάμε για μια απόλυτα συντονισμένη κατάσταση, μια πληθώρα διαφορετικών φορέων από εφημερίδες, βουλευτές και υπουργούς του κυβερνώντος κόμματος.

Δέχομαι συνέχεια απειλές θανάτου από ανώνυμους λογαριασμούς στο twitter, πρόσφατα έφτασαν στο σημείο να ποστάρουν ακόμη και τη διεύθυνση του πατρικού μου σπιτιού με φωτογραφίες από την εξώπορτα αλλά όλο αυτό θα μας τρομοκρατούσε αν ήμασταν μόνοι, δεν είμαστε μόνοι και μόνες, υπάρχει ένα ολόκληρο κίνημα αλληλεγγύης από πίσω, ένα κίνημα αλληλεγγύης το οποίο πρόσφατα ματαίωσε την απέλάση του Σαϊντού, πρόσφατα ακύρωσε την επαναπροώθηση που πήγαν να κάνουν πριν από τέσσερις μέρες στην Ικαρία και αυθόρμητο ο κόσμος εισέβαλε στο μέρος που κρατούσαν κρυφά οι αρχές τους πρόσφυγες και διέκοψαν μια απόπειρα επαναπροώθησης. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μας πτοούν και δεν μας φοβίζουν γιατί η αλληλεγγύη ούτε τρομοκρατείται, ούτε ποινικοποιείται.

Για την εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο που πραγματοποιήθηκε πριν από έναν μήνα:

«Η εκδήλωση αυτή έγινε καταρχάς πριν από έναν μήνα δεν ξέρω για ποιο λόγο το θυμήθηκαν τώρα, έχει μάλλον απάντηση και ήταν με αφορμή μαζικές καταδίκες προσφύγων από τα ελληνικά δικαστήρια, μιλάμε για ανθρώπους που φτάνουν στα ελληνικά νησιά και τρώνε 140 χρόνια φυλακή απλά και μόνο επειδή κατηγορούνται ότι οδηγούσαν την βάρκα, θέλαμε να δώσουμε ορατότητα σε αυτό το φαινόμενο της μαζικής καταδίκης τυχαίων προσφύγων και εκεί μίλησαν οι ίδιοι οι πρόσφυγες, μίλησαν δικηγόροι, οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μίλησα και εγώ μεταφέροντας την εμπειρία μου από τα σύνορα της Ευρώπης. Αυτό ήταν, μια εκδήλωσης και δημοσιοποίησης για το τι συμβαίνει στα σύνορα, είχε διεθνή ΜΜΕ, σχολεία από Ιρλανδία και νομίζω πως ο μόνος τρόπος για να σταματήσουμε το αίσχος που συμβαίνει είναι να δίνουμε περισσότερη ορατότητα.

Δυστυχώς, στην Ελλάδα ζούμε σε ένα μάτριξ, στην Ελλάδα όποιος και όποια μιλάει γι αυτά κατευθείαν δέχεται την κατηγορία του πράκτορα, συνεργάτη του Σόρος, τουρκόφιλου, εθνοπροδότη, ανθέλληνα κλπ. αλλά στο εξωτερικό δεν είναι έτσι. Στο εξωτερικό είναι ευρέως γνωστά αυτά που συμβαίνουν στα ελληνικά σύνορα και αυτή ακριβώς η δημοσιοποίηση οδήγησε στην παραίτηση του ίδιου του αρχηγού της Frontex.

Είναι τραγέλαφος αυτό το πράγμα, είναι τσίρκο να έχουμε τέτοια πληθώρα συντριπτικών στοιχείων από αναρίθμητους φορείς, από το ίδιο το Ευρωκοινοβούλιο το οποίο ανέστειλε την χρηματοδότηση της Frontex γιατί γίνονται εγκλήματα στην Ελλάδα, από έξι-εφτά διεθνή μίντια, το Spiegel το μεγαλύτερο μέσο της Γερμανίας, την Διεθνή Αμνηστία, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, να ‘χουμε όλους αυτούς τους φορείς να μιλάνε για μια συστηματική κατάσταση παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα σύνορα και το ελληνικό κράτος να λέει ότι όποιος μιλάει γι αυτά είναι πράκτορας του Ερντογάν, είναι ένας τραγέλαφος. Γιατί το κάνουν; Γιατί απευθύνονται στο κοινό τους, αν δούμε τι έχει προκαλέσει από χθες όλη αυτή η στοχοποίηση νομίζω θα φρίξουμε, μιλάμε για εκατοντάδες σχόλια στα social media που καλούν σε κρέμασμα, δολοφονίες, αφαίρεση πολιτικών δικαιωμάτων, δυστυχώς σε αυτούς απευθύνονται, είναι μόνο για εσωτερική κατανάλωση αυτές οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, θέλουν να επενδύσουν σε ένα ακροδεξιό ακροατήριο, έρχονται εκλογές, δεν έχει τίποτε άλλο να προσφέρει η κυβέρνηση, τίποτε άλλο, έχουμε το πιο ακραίο το πιο άγριο κύμα ακρίβειας, έχουμε μια παρατεταμένη ύφεση, μια απόλυτη αναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος, οπότε τι άλλο μένει να υποσχεθούν;

Η εύκολη συνταγή είναι η ξενοφοβία, η εθνική ασφάλεια και η προστασία των συνόρων, αυτός είναι ο λόγος, είναι μια εκστρατεία καθαρού αποπροσανατολισμού που όμως μπορεί να γεννήσει τέρατα. Ολο αυτό το μίσος και αυτή η στοχοποίηση είδαμε που κατέληξε με την Ινγκεμποργκ Μπεγκελ, την Ολλανδή δημοσιογράφο όταν δέχτηκε πέτρα στο κεφάλι από άγνωστο και αναγκάστηκε να φύγει από τη χώρα. Δεν είναι αστεία όλα αυτά πρέπει να τα δούμε σοβαρά και πρέπει να δοθούν και οι ανάλογες απαντήσεις

Ερωτηθείς εάν έχει σκεφτεί να σταματήσει, σημείωσε:

«Σε καμία περίπτωση, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να σταματήσουμε τη δράση μας, ίσα ίσα αυτά το μόνο που κάνουν είναι να μας πεισμώνουν ακόμη περισσότερο γιατί νομίζω αυτή η λύσσα του κράτους απέναντι σε όποιον και όποια κριτικάρει τις πρακτικές τους νομίζω λέει πιο πολλά από την ίδια την κριτική γιατί μιλάμε για πολύ βαριά εγκλήματα, για πολλά χρόνια φυλάκισης για τους δράστες που δεν παραγράφονται ποτέ. Οπότε όλη αυτή η λύσσα φυσικά έχει και έναν σκοπό αυτοπροστασίας γιατί ξέρουν ότι αυτά που κάνουν είναι πολύ βαριά εγκλήματα. Εμείς δεν πρόκειται να σταματήσουμε, όσον αφορά τις διασώσεις μακάρι να μπορούσαμε να σταματήσουμε, μακάρι να ξυπνήσουμε μια μέρα και να μην ασχολούμαστε με διασώσεις γιατί εμείς δεν κάνουμε διασώσεις που είναι σχετικές με φυσικές καταστροφές, εμείς διασώζουμε ανθρώπους από το νερό επειδή τα επίσημα κράτη αρνούνται να το κάνουν, άρα μακάρι να μη χρειαστεί να είμαστε στη θάλασσα, αλλά όσον αφορά την κρατική βία και τις αυθαιρεσίες δυστυχώς εκεί έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και θα μας βρίσκουν συνέχεια απέναντί τους».

 

Πρωτοφανές συμβάν στη Δράμα: Έκοψαν τα φρένα σε ΙΧ 38χρονης μητέρας – «Μα δεν έχει διαπραχθεί έγκλημα»…έλεγαν οι αστυνομικοί

andraz lazic lcirqLKB8B4 unsplash

Πρωτοφανές συμβάν στη Δράμα: Έκοψαν τα φρένα σε ΙΧ 38χρονης μητέρας – «Μα δεν έχει διαπραχθεί έγκλημα»…έλεγαν οι αστυνομικοί

«“Πρέπει να σ’ αγαπούν πολύ”, μου είπε με ύφος (ο μηχανικός) και ανέφερε ότι στα…

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

profile player 960x540 20

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

Τους πάντες αιφνιδίασε ο Σταμάτης Γονίδης στο νυχτερινό κέντρο που δουλεύει όταν αντιλήφθηκε τον Ζαφείρη…

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

περιπολικο

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

Ο 39χρονος είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, ενώ στο παρελθόν έχει καταδικαστεί και έχει εκτίσει ποινές…

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

5794007

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, που καταδικάστηκε για τον φόνο της…