Ιαπωνία: Υπάλληλος μέθυσε και έχασε USB με τα προσωπικά δεδομένα – όλων – των κατοίκων της Αμαγκασάκι

Περιείχε προσωπικά δεδομένα και των 460.000 κατοίκων - Το USB περιελάμβανε ονόματα, διευθύνσεις, ημερομηνίες γέννησης όλων των κατοίκων της πόλης.

Την περασμένη Τρίτη (21/06), κατά τη διάρκεια νυχτερινής εξόδου, ένας υπάλληλος του δήμου στην πόλη Αμαγκασάκι της Ιαπωνίας κατάφερε να χάσει USB που περιείχε προσωπικά δεδομένα και των 460.000 κατοίκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δόθηκα από αξιωματούχους της πόλης της δυτικής Ιαπωνίας, ο άνδρας είναι υπάλληλος εταιρείας, με την οποία συνεργάζεται ο δήμος για τις καταβολές των επιδομάτων που δίνονται στους πολίτες λόγω της πανδημίας.

Τι συνέβη

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, ο υπάλληλος πήρε το USB από τα γραφεία του δήμου, για να μεταφέρει τα δεδομένα σε τηλεφωνικό κέντρο, κοντά στην Οσάκα.

Ωστόσο, όπως πολλοί εργαζόμενοι μετά από μια δύσκολη μέρα, πέρασε τη νύχτα του καταναλώνοντας σημαντική (;) ποσότητα αλκοόλ, κάτι που του «κόστισε» ακριβά.Τη στιγμή που επέστρεφε στο σπίτι διαπίστωσε ότι είχε χάσει την τσάντα στην οποία βρισκόταν το USB. Το επόμενο πρωί δήλωσε την απώλεια στην αστυνομία.

Το USB περιελάμβανε ονόματα, διευθύνσεις, ημερομηνίες γέννησης όλων των κατοίκων της πόλης Αμαγκασάκι, λεπτομέρειες για την καταβολή φόρων και αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών εκείνων που λαμβάνουν άλλα επιδόματα, σύμφωνα με την εφημερίδα Asahi Shimbun.

Όλα τα στοιχεία είναι κρυπτογραφημένα και προστατευμένα από κωδικό και δεν έχουν υπάρξει αναφορές ότι διέρρευσαν, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες. Ο δήμος ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό και διαβεβαίωσε τους κατοίκους ότι θα σιγουρευτεί πως στο μέλλον θα γίνεται με ασφάλεια η διαχείριση των ηλεκτρονικών δεδομένων.

Με πληροφορίες από theguardian.com

ΗΠΑ: Αγριο έγκλημα μεταξύ ανηλίκων-14χρονος μαχαίρωσε μέχρι θανάτου 15χρονο συμμαθητή του

ΗΠΑ: Αγριο έγκλημα μεταξύ ανηλίκων-14χρονος μαχαίρωσε μέχρι θανάτου 15χρονο συμμαθητή του

Το αιματηρό περιστατικό έγινε σε Λύκειο της Βόρειας Καρολίνα, με «πρωταγωνιστή» έναν μαθητή μόλις 14χρόνων…