Newsroom

Newsroom

Ιαπωνία: Πάνω από 300 νεκροί από τον καύσωνα

Πάνω από 300 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον καύσωνα που πλήττει την Ιαπωνία αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα…

Πάνω από 300 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον καύσωνα που πλήττει την Ιαπωνία αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα με το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο ΝΗΚ.

Σε επίπεδα – ρεκόρ ανέβηκε ο υδράργυρος στη δυτική περοχή της χώρας, με τη θερμοκρασία να φθάνει τους 41 βαθμούς υπό σκιά στις 12 Αυγούστου στο Σιμάντο του νησιού Σικόκου. Πρόκειται για το πιο θερμό καλοκαίρι στην ιστορία της χώρας.

Το ανατολικό της τμήμα, όπου βρίσκεται το Τόκιο με τους 35 εκατομμύρια κατοίκους του, γνώρισε ένα πιο ήπιο αλλά παρά ταύτα εξωφρενικό σε ζέστη καλοκαίρι, το τρίτο πιο θερμό που έχει καταγραφεί ποτέ στο αρχιπέλαγος, με θερμοκρασίες που ξεπέρασαν τους 35 βαθμούς υπό σκιά.

Το ΝΗΚ μετέδωσε πως τουλάχιστον 338 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τα τέλη Μαΐου ως τα τέλη Αυγούστου.

Περίπου το 78% από αυτούς ήταν ηλικίας 60 ετών και άνω και πάνω από τα τρια τέταρτα των θυμάτων πέθαναν μέσα στα σπίτια τους, σε πολλά από τα οποία δεν υπήρχαν κλιματιστικά.

Η Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών ανέφερε από την πλευρά της ότι περίπου 54.000 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία κατά την περίοδο αυτή με ηλίαση ή αφυδάτωση και ότι από αυτούς οι 87 πέθαναν.

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Καταγραφή 4

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Ευτυχώς οι δυο επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους