Newsroom

Newsroom

Η ζωή του Τζ. Ντ. Σάλιντζερ στους κινηματογράφους

Η βιογραφική ταινία θα παρακολουθήσει την πορεία του συγγραφέα από τη νεότητά του στο Μανχάταν ως τις δύσκολες μέρες του Δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου. Το έργο που τον καθιέρωσε, ο "Φύλακας στη σίκαλη" εκδόθηκε το 1951 και έγινε αμέσως τεράστια επιτυχία. Υπολογίζεται ότι το βιβλίο αυτό που αποτελεί και το μοναδικό μυθιστόρημα του Σάλιντζερ εξακολουθεί να πουλάει περίπου 250.000 αντίτυπα το χρόνο (wikipedia). 

salinger

Η βιογραφική ταινία θα παρακολουθήσει την πορεία του συγγραφέα από τη νεότητά του στο Μανχάταν ως τις δύσκολες μέρες του Δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου. Το έργο που τον καθιέρωσε, ο “Φύλακας στη σίκαλη” εκδόθηκε το 1951 και έγινε αμέσως τεράστια επιτυχία. Υπολογίζεται ότι το βιβλίο αυτό που αποτελεί και το μοναδικό μυθιστόρημα του Σάλιντζερ εξακολουθεί να πουλάει περίπου 250.000 αντίτυπα το χρόνο (wikipedia). 

Η επιτυχία υπήρξε τόσο μεγάλη, που ο φιλήσυχος συγγραφέας αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη Νέα Υόρκη και να μετακομίσει σε ένα σπίτι στους απομονωμένους λόφους του Κόρνις, στο Νιού Χαμπσάιρ όπου και έζησε μέχρι το θάνατό του, το 2010. Ο “Φύλακας στη σίκαλη” κυκλοφόρησε ξανά στην Ελλάδα με τον τίτλο “Στη σίκαλη, στα στάχυα, ο πιάστης” σεμετάφραση Τζένης Μαστοράκη. 

O Νίκολας Χουλτ θα ενσαρκώσει τον Σάλιντζερ στην επερχόμενη ταινία για τη ζωή του.

Πηγή: clickatlife.gr

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…