Η υπουργός Πολιτισμού επιλέγει για άμεσο συνεργάτη της υπάλληλο που ανακρίνεται για κακουργηματικές πράξεις

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για την τοποθέτηση ως προϊσταμένου στην Μον. Εσωτ. Ελέγχου του Υπ. Πολιτισμού, υπαλλήλου που διώκεται για το σκάνδαλο διαφθοράς του Ταμείου Αλληλοβοήθειας

mendoni 1

Την τοποθέτηση ως προϊσταμένου στην Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου του Υπουργείου Πολιτισμού, υπαλλήλου που διώκεται για το σκάνδαλο διαφθοράς και κακοδιαχείρισης του Ταμείου Αλληλοβοήθειας [ΤΑΥπΥΠΠΟ] καταγγέλλουν με ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού  20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Πολιτισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή Α’ Ανατολ. Αττικής, Πάνου Σκουρολιάκου.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν πως η Υπουργός Πολιτισμού σύστησε Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου (Μ.Ε.Ε.) σε επίπεδο Διεύθυνσης στο Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, η οποία μεταξύ άλλων επιλαμβάνεται και υποθέσεων που αφορούν παράτυπη συμπεριφορά, παραβίαση ακεραιότητας και διαφθορά που συντελείται με εμπλοκή των υπαλλήλων του Υπουργείου.

Χαρακτηριστική τέτοια υπόθεση εμπλοκής υπαλλήλων του ΥΠΠΟΑ σε υπόθεση διαφθοράς αποτελεί αυτή του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού (ΤΑΥπΥΠΠΟ).

Πρόκειται για το διαβόητο δημόσιο σκάνδαλο του «αμαρτωλού» Ταμείου Αλληλοβοήθειας που κλυδώνισε σοβαρά το κύρος της υπηρεσίας και που κατέληξε στην άσκηση ποινικών διώξεων σε βαθμό κακουργήματος κατά 17 υπηρεσιακών  παραγόντων (υπαλλήλων και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου) από την Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς για πέντε αδικήματα.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν πως ενώ οι ποινικές διώξεις έχουν ασκηθεί, η Υπουργός Πολιτισμού κωλυσιεργεί χαρακτηριστικά εδώ και 8 μήνες ως προς την άσκηση των πειθαρχικών της καθηκόντων επικαλούμενη προσχηματικές δικαιολογίες παρότι, όπως παραδέχθηκε σε απάντηση επίκαιρης ερώτησης έχει λάβει αρμοδίως το πόρισμα της Εισαγγελίας Εγκλημάτων Διαφθοράς από τις 8 Οκτωβρίου 2019, δεν προβαίνει σε ενέργειες για την κίνηση της πειθαρχικής διαδικασίας για τους σχετικά αναφερόμενους υπαλλήλους, επικαλούμενη μη γνώση της δικογραφίας και αναμονή της ολοκλήρωσης της ποινικής διαδικασίας.

Για να διασφαλίσει μάλιστα τη συγκάλυψη της κακοδιαχείρισης εξέδωσε μέχρι και υπουργική απόφαση αναστολής της πειθαρχικής διαδικασίας έως την περάτωση της κύριας ανάκρισης, κατά απόλυτη παράβαση της νομοθεσίας.

Σε συνέχεια όλων των παραπάνω η Υπουργός Πολιτισμού έχοντας διασφαλίσει με δικές της ενέργειες, ότι το πρόσωπο που επιθυμεί να τοποθετήσει στη θέση αυτή δεν βαρύνεται με οποιαδήποτε κρίσιμη πειθαρχική ποινή για οποιοδήποτε πειθαρχικό παράπτωμα, τοποθετεί ως προϊστάμενο – Διευθυντή στη Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου του ΥΠΠΟΑ, υπάλληλο από την ομάδα των 17 που διώκονται ποινικά για το σκάνδαλο στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας.

Επιλέγει δηλαδή η Υπουργός Πολιτισμού για άμεσο συνεργάτη της, υπάλληλο που ανακρίνεται από τη δικαιοσύνη για σωρεία κακουργηματικών πράξεων που διέπραξε κατά την άσκηση των καθηκόντων του, τραυματίζοντας έτσι ανεπανόρθωτα το κύρος και την αξιοπιστία της νεοσύστατης Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου, της οποίας το πρόσωπο αυτό προΐσταται.

Προβαίνει δε σε αυτή την επιλογή εν πλήρη γνώσει, ότι στο πρόσωπο του συγκεκριμένου υπαλλήλου συμπίπτουν οι ιδιότητες του ελέγχοντος και ελεγχομένου, αφού σύμφωνα με τον εξουσιοδοτικό νόμο η νεοσύστατη Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου αναλαμβάνει όλες τις εκκρεμείς σε οποιοδήποτε στάδιο σχετικές υποθέσεις.

Μετακυλίοντας συνεπώς την ευθύνη για την τεκμηρίωση και στοιχειοθέτηση της απόφασης περί άσκησης πειθαρχικών διώξεων για το σκάνδαλο του Ταμείου Αλληλοβοήθειας σε άμεσα εμπλεκόμενο πρόσωπο που τελεί σε αδιαμφισβήτητη σύγκρουση συμφερόντων αλλά τοποθετείται στη συγκεκριμένη θέση ευθύνης και σε ιεραρχική υπαλληλική σχέση με όλους τους υφισταμένους που στελεχώνουν τη Μ.Ε.Ε. η Υπουργός Πολιτισμού υποθάλπει τη συγκάλυψη του σκανδάλου του αμαρτωλού Ταμείου Αλληλοβοήθειας αποδεχόμενη εισηγήσεις νοθευμένης κρίσης, καταστρατηγεί κάθε αρχή αντικειμενικότητας, ανεξαρτησίας, διαφάνειας ευθυκρισίας και αμεροληψίας και κηλιδώνει ανεπανόρθωτα το κύρος του Υπουργείου που διοικεί.

Χάρης Δούκας: Δέχεται επίθεση από τον Ζούκοφ, τον Πλεύρη και δεξιά τρολ επειδή είπε… «μπάτσος» – Τι πραγματικά έγινε (video)

Χάρης Δούκας

Χάρης Δούκας: Δέχεται επίθεση από τον Ζούκοφ, τον Πλεύρη και δεξιά τρολ επειδή είπε… «μπάτσος» – Τι πραγματικά έγινε (video)

Μάλιστα θέση στον χορό πήρε και ο Θάνο Πλεύρης - Τι πραγματικά ειπώθηκε από τον…

Πάτρα: «Βρήκε η παλάμη μου εκεί και μαύρισε το χέρι μου», λέει ο 17χρονος που υπέστη ηλεκτροπληξία (Video)

image 3

Πάτρα: «Βρήκε η παλάμη μου εκεί και μαύρισε το χέρι μου», λέει ο 17χρονος που υπέστη ηλεκτροπληξία (Video)

Ένα 24ωρο μετά τα όσα έγιναν στο Λύκειο της Πάτρας, ο 17χρονος φέρνει στο μυαλό του εικόνες, που θα θυμάται για καιρό.

Βίντεο–ντοκουμέντο κατέγραψε τη δράση των διαρρηκτών στα βόρεια προάστια – Κλωτσούν μέχρι να σπάσουν την πόρτα

433589017 703248218462576 2760550193709265598 n

Βίντεο–ντοκουμέντο κατέγραψε τη δράση των διαρρηκτών στα βόρεια προάστια – Κλωτσούν μέχρι να σπάσουν την πόρτα

Bίντεο ντοκουμέντο με τη σπείρα που ξάφριζε σπίτια σε Εκάλη και Νέα Ερυθραία - Αίσθηση…

Έλενα Ακρίτα: Ξεμπρόστιασε τα γέλια Βορίδη και Μιχαηλίδου στη Βουλή – «Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι» (εικόνα)

Ακρίτα 1

Έλενα Ακρίτα: Ξεμπρόστιασε τα γέλια Βορίδη και Μιχαηλίδου στη Βουλή – «Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι» (εικόνα)

Την ώρα που συζητούσαν για τους 57 νεκρούς των Τεμπών, ο Βορίδης με τη Μιχαηλίδου…

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Καταγραφή 13

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Για τη βουλευτική ασυλία και τη δικαιοσύνη στην περίπτωση του Αχιλλέα Καραμανλή αρπάχτηκαν η Ράνια…