Η υπόθεση βιασμού στοιχειώνει ακόμα τον Κριστιάνο Ρονάλντο

Το μήνυμα μέσω αεροπλάνου και η υπενθύμιση πως κάποιοι δεν ξεχνούν τη φωνής της γυναίκας που κατήγγειλε βιασμό από τον Πορτογάλο σούπερ σταρ

AP21254506971401

H μεγάλη μέρα είχε φτάσει. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος έχτισε το μύθο του στο Old Trafford, πριν πάρει το 2009 τη μεταγραφή για τη Ρεάλ Μαδρίτης, επέστρεφε στο «Θέατρο των Ονείρων» με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, για την πρώτη του παράσταση στο κεφάλαιο που άνοιξε ξανά στην καριέρα του. Ντεμπούτο με δύο γκολ, στο 4-1 επί της Νιούκαστλ. Όλα έμοιαζαν ονειρικά. Οι φανέλες με το όνομά του πωλούνται με φρενήρη ρυθμό και η παρουσία του μέσα στο γήπεδο δείχνει πως αποτελεί πραγματικό υπεραθλητή. Μόνο που ένα πανό, το οποίο πέρασε με αεροπλανάκι πάνω από το γήπεδο του Μάντσεστερ, ήρθε για να θυμίσει ότι δεν είναι όλα ρόδινα. «Πιστέψτε την Κάθριν Μαγιόργκα», έγραφε χαρακτηριστικά, θυμίζοντας το πιο μελανό κεφάλαιο στη μέχρι στιγμής πορεία του Πορτογάλους σταρ.

Την ανάληψη της ευθύνης για το πανό ανέλαβε η φεμινιστική οργάνωση Level Up, θυμίζοντας τις κατηγορίες βιασμού προς τον CR7, σε ένα ξενοδοχείο του Λας Βέγκας. «Ας πούμε ΌΧΙ στην κουλτούρα της σιωπής για τις κακοποιήσεις από την ποδοσφαιρική κοινότητα. Δείξτε αλληλεγγύη προς την Κάθριν και τις υπόλοιπες», έγραψαν χαρακτηριστικά.

Κριστιάνο Ρονάλντο: Η υπόθεση βιασμού

Με συνέντευξή της στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, η Μαγιόργκα κατηγόρησε ανοιχτά τον Ρονάλντο ότι τη βίασε στην αστραφτερή πόλη της Νεβάδα, λίγο πριν ολοκληρώσει τη μεταγραφή-ρεκόρ στη Ρεάλ Μαδρίτης το 2009. Η περιγραφή της είναι διαθέσιμη στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού και είναι ανατριχιαστική. Ο ποδοσφαιριστής αρνήθηκε τις κατηγορίες και εν τέλει απέφυγε τις ποινικές διώξεις, καθώς μετά το εκ νέου άνοιγμα της υπόθεσης το 2018, η αστυνομία του Λας Βέγκας κατέληξε πως «οι ισχυρισμοί δεν μπορούν να αποδειχθούν πέρα από κάθε λογική αμφιβολία». Η Μαγιόργκα, πλέον, κυνηγά την υπόθεση στα πολιτικά δικαστήρια.

Η αποκάλυψη έγινε τον Απρίλιο του 2017, με μια σειρά από έγγραφα που διέρρευσαν μέσω του Football Leaks. Στο πρώτο άρθρο που δημοσιεύτηκε, η Μαγιόργκα εμφανίστηκε με την κωδική ονομασία «Σούζαν Κ.», ενώ στην αρχή αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο επί του θέματος. Οι δικηγόροι του ποδοσφαιριστή αρνήθηκαν αμέσως το δημοσίευμα, τονίζοντας ότι το υποτιθέμενο θύμα αρνείται να βγει και να επιβεβαιώσει τις κατηγορίες. Αυτό, τελικά, συνέβη τον Σεπτέμβριο του 2018. Η Μαγιόργκα βρήκε το θάρρος και βγήκε μπροστά, μιλώντας στο Spiegel για το θέμα. Όπως τόνισαν οι δικηγόροι της στο αστικό σκέλος της υπόθεσης, πήρε δύναμη από το κίνημα #MeToo. Είπαν, επίσης, ότι υποφέρει από μετατραυματικό στρες και κλινική κατάθλιψη, απόρροια του περιστατικού.

Οι αποκαλύψεις των Football Leaks

Σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, το μοντέλο και πρώην δασκάλα από το Βέγκας συνάντησε τον Ρονάλντο στις 12 Ιουνίου, ενώ εργαζόταν σε ένα κλαμπ καζίνο της πόλης. Αρκετοί παπαράτσι τους απαθανάτισαν μαζί εκείνο το βράδυ. Στη συνέχεια, ο Κριστιάνο φέρεται να ώθησε τη Μαγιόργκα στη σουίτα του, όπου και, σύμφωνα με την ίδια, προχώρησε στον βιασμό. Οι δικηγόροι του παίκτη ξεκαθάρισαν από την πρώτη στιγμή ότι η συνεύρεση ήταν συναινετική. Την επόμενη μέρα, το μοντέλο κατήγγειλε το συμβάν στη Μητροπολιτική Αστυνομία, όμως στην αρχή αρνήθηκε να αποκαλύψει το όνομά του, κάνοντας λόγω για «δημόσιο πρόσωπο» και «αθλητή». Στη συνέχεια, πέρασε από ιατρική εξέταση. Σύμφωνα με το Spiegel, έφερε «περιφερικό οίδημα με μώλωπες και ρήξη», για το οποίο της χορηγήθηκαν αντιβιοτικά.

Ο δικηγόρος της πρότεινε εξωδικαστικό συμβιβασμό και σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, οι δικηγόροι του Ρονάλντο του έδωσαν ένα ερωτηματολόγιο, στο οποίο έπεσε σε αντιφάσεις. Όπως τονίζει το Spiegel, το οποίο ισχυρίζεται ότι ήρθε σε επαφή με τις απαντήσεις του CR7, φέρεται να δήλωσε πως η Μαγιόργκα είπε «όχι» και «σταμάτα» αρκετές φορές και ότι στη συνέχεια της απολογήθηκε. Είναι κάτι που τονίζει και η ίδια στη συνέντευξή της. Το 2018, οι νομικοί εκπρόσωποι του Πορτογάλου δήλωσαν ότι τα «καυτά» έγγραφα που επικαλείται το περιοδικό ήταν προϊόν υποκλοπής από χάκερς, ενώ τόνισαν ότι στη συνέχεια «παραποιήθηκαν ή/και κατασκευάστηκαν.

Ο συμβιβασμός και οι νέες διεκδικήσεις

Τον Ιανουάριο του 2010, οι δύο πλευρές έφτασαν σε συμφωνία, σύμφωνα με την οποία ο Ρονάλντο έπρεπε να πληρώσει 375.000 δολάρια στο θύμα, το οποίο με τη σειρά του δεσμευόταν να μην συζητά δημόσια τις καταγγελίες. Οι δικηγόροι του Ρονάλντο παραδέχθηκαν το 2018 την υπογραφή συμφωνίας μη αποκάλυψης, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι αυτό σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί παραδοχή ενοχής. «Αυτό που συνέβη ήταν ότι απλά ο Κριστιάνο Ρονάλντο ακολούθησε τη συμβουλή των εκπροσώπων του, ούτως ώστε να βάλει ένα τέλος στις εξοργιστικές καταγγελίες που γίνονται εναντίον του και να αποφύγει απόπειρες, όπως αυτή που παρακολουθούμε τώρα, να καταστραφεί η φήμη του που έχει χτιστεί με σκληρή δουλειά, αθλητική ικανότητα και σωστή συμπεριφορά», έλεγαν χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος ο Ρονάλντο χαρακτήρισε «fake news» τα όσα είπε το μοντέλο, με ένα Instagram video που δημοσίευσε στο προφίλ του. Λίγες μέρες μετά, εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία αρνήθηκε όλες οι κατηγορίες και χαρακτήρισε τον βιασμό «ειδεχθές έγκλημα». Παράλληλα, οι δικηγόροι απείλησαν το Spiegel με μηνύσεις, λόγω της δημοσιοποίησης τον κατηγοριών.

Ωστόσο, από τη στιγμή που βγήκε η ίδια η Μαγιόργκα και μίλησε για το συμβάν, η υπόθεση άνοιξε ξανά και οι αρχές διεξήγαγαν ποινική έρευνα. Τον Ιανουάριο του 2019, η αστυνομία εξέδωσε εντολή για λήψη δείγματος DNA από τον παίκτη. Ωστόσο, λίγο αργότερα, ο εισαγγελέας ενημέρωσε ότι δεν πρόκειται να ασκηθεί ποινική δίωξη, καθώς δεν υπήρχαν επαρκείς αποδείξεις. Λόγω του ότι το θύμα στην αρχή δεν είπε το όνομα του καταγγελλόμενου, ούτε την τοποθεσία, οι αρχές δεν μπορούσαν να διεξάγουν σωστή έρευνα. Ωστόσο, παρότι το ποινικό σκέλος της υπόθεσης κατέρρευσε, το αστικό ακόμα δεν έχει «κλείσει». Η νομική της ομάδα προσπαθεί να ανατρέψει την εξωδικαστική συμφωνία, με την αιτιολογία ότι δεν ήταν στην απαιτούμενη ψυχική κατάσταση για να δεχθεί τους όρους.

Δεν ξεχνούν

Τον Οκτώβριο του 2020, η δικαστής Τζένιφερ Ντόρσι τόνισε ότι θα αποφασίσει για το αν η Μαγιόργκα «δεν είχε την πνευματική ικανότητα να συναινέσει στη συμφωνία διακανονισμού». Ακόμα δεν έχει οριστεί ημερομηνία για την ακρόαση. Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, η Mirror έγραψε ότι η Μαγιόργκα διεκδικεί συνολικά 56.5 εκατομμύρια λίρες για όσα έχει υποστεί, ενώ τον Ιούνιο οι δικηγόροι του Ρονάλντο ζήτησαν η υπόθεση να ακυρωθεί, καθώς τα έγγραφα που διέρρευσαν από το Football Leaks ήταν κλεμμένα.

Όπως φαίνεται, πάντως, μολονότι ο Ρονάλντο και οι εκπρόσωποί του επιβεβαίωσαν ότι δεν θα ασκηθεί ποινική δίωξη και πλήρωσαν δεκάδες χιλιάδες για να σιγουρέψουν ότι οι καταγγελίες θα πάψουν να ακούγονται, θα υπάρχουν πάντα εκείνοι και εκείνες που δεν θα ξεχάσουν ποτέ τη φωνή της Μαγιόργκα. Όποια κι αν είναι η τελική έκβαση.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Πύρρος Δήμας: Ξεσήκωσε το Twitter αλλά όχι για κάποιο μετάλλιο – Τα σχόλια για τους φράχτες που έφεραν αντιδράσεις

Πύρρος Δήμας

Πύρρος Δήμας: Ξεσήκωσε το Twitter αλλά όχι για κάποιο μετάλλιο – Τα σχόλια για τους φράχτες που έφεραν αντιδράσεις

Μια φωτογραφία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μια υποψηφιότητα και δυο αναρτήσεις για τον φράχτη στον…

Βασιλικός αναλυτής για Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Κέιτ

Βασιλικός αναλυτής για Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Ο Βέλγος δημοσιογράφος αναφέρθηκε στη μορφή καρκίνου από την οποία πάσχει η πριγκίπισσα της Ουαλίας…

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Καραμανλής

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Δεν ξέρουμε τι ήταν χειρότερο, τα όσα είπε ο Καραμανλής ή τα χειροκροτήματα από τους…

Α. Μπίνης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων

240327221854 athanasios mpinis 270324 1024x574 1

Α. Μπίνης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η παραίτηση του Αθανάσιου Μπίνη σχετίζεται…

Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ: «Να δείχνετε περισσότερο σεβασμό» (video)

profile player 960x540 26

Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ: «Να δείχνετε περισσότερο σεβασμό» (video)

Μετωπική κόντρα μεταξύ του Νικόλα Φαραντούρη και του Άρη Πορτοσάλτε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ

«Θερμή» υποδοχή Μητσοτάκη από ακτιβίστρια στον Καναδά – «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, 14.000 παιδιά είναι νεκρά στη Γάζα» (Video)

Screenshot 2 15

«Θερμή» υποδοχή Μητσοτάκη από ακτιβίστρια στον Καναδά – «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, 14.000 παιδιά είναι νεκρά στη Γάζα» (Video)

«Θα έπρεπε να ντρέπεστε. Πώς κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη».