ΚΜ

Κατερίνα Μπρέγιαννη

Η υπεροψία της ανικανότητας

Κανείς δεν είχε το θάρρος να αναλάβει την ευθύνη για την τραγική κατάσταση από τον χιονιά - ούτε κυβέρνηση, ούτε περιφέρεια, ούτε δήμοι

5207667

Ήρθε ένα χιόνι απαλό και ξύπνησε τους πολίτες από τον λήθαργο του ατελείωτου lockdown. Οι έγκλειστοι ξεχύθηκαν στους δρόμους, κυλίστηκαν πάνω του, έκαναν τούμπες τα ξημερώματα.  Έπαιξαν τα παιδιά. Ξέχασαν την καραντίνα και τον κορονοϊό. Χιονάνθρωποι απορημένοι κοιτούσαν σε αυλές, μπαλκόνια και κάποιοι νωχελικά καμάρωναν από τα καπό των αυτοκινήτων.

Αυτή όμως ήταν μόνο η μία πλευρά. Το χιόνι αποκάλυψε την απόλυτη ανικανότητα μιας σωρείας αρίστων, ειδικών και επιτελικών. Κι ας κράτησε μόλις δύο μέρες. Ο απολογισμός ήταν βαρύς. Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. 250.000 σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα ή και νερό. Κλειστοί δρόμοι. Αγανάκτηση. Η Αττική μετατράπηκε σε ορεινό απομακρυσμένο χωριό και οι κάτοικοί της ένιωσαν την απόλυτη εγκατάλειψη.

Κανείς δεν είχε το θάρρος να αναλάβει την ευθύνη για την τραγική αυτή κατάσταση. Ούτε κυβέρνηση, ούτε Περιφέρεια, ούτε δήμοι. Γρήγορα βρήκαν τους υπαίτιους.  Ήταν οι 500 εναερίτες εργαζόμενοι της ΔΕΗ. Ούτε ο Μητσοτάκης, που ήπιε το εσπρεσάκι του στο Da Capo, ούτε ο Πατούλης, που μόνο χιονοπόλεμο δεν έπαιξε στο Σύνταγμα. Μια ειρωνεία, ένας καγχασμός και μια προσβολή κατάμουτρα.

Τη χαριστική βολή έδωσε ο Μ. Χρυσοχοΐδης. Με ανυπέρβλητη θρασύτητα έδειξε τον ΣΥΡΙΖΑ για να σβήσει τη δική του ανικανότητα και να ξεπλύνει την κυβερνητική αναλγησία. Το Μάτι (κι ας αναβάθμισε η Ν.Δ. τους επιχειρησιακούς υπεύθυνους της τραγωδίας…), η Μάνδρα και η θεωρία των δύο άκρων είναι οι σταθερές απαντήσεις σε κάθε κριτική που αποκαλύπτει την επιτελική ανικανότητα της πιο «ανέμελης» διακυβέρνησης που γνώρισε η χώρα.

Κι ας είναι ανήθικο, αισχρό και χυδαίο. Αυτά είναι τα όπλα τους για να υπερασπιστούν την αποτυχία τους. Αυτά, και ο αυταρχισμός. Μια κυβέρνηση που ανεχόταν παιδόφιλους και βιαστές και δεν έχει την ευθιξία ούτε μιας παραίτησης υπουργού μετά τον καταιγισμό των καταγγελιών των θυμάτων. Μια κυβέρνηση που με όρους βεντέτας καταργεί το κράτος δικαίου επαναφέροντας τη θανατική ποινή. Δεν είναι κυβέρνηση. Είναι κατάντια.

Πηγή: Αυγή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

περιπολικο

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

Ο 39χρονος είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, ενώ στο παρελθόν έχει καταδικαστεί και έχει εκτίσει ποινές…

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

5794007

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, που καταδικάστηκε για τον φόνο της…