«Η υπεράσπιση παρουσιάζει τους δολοφόνους του Ζακ ως απλούς ανθρώπους που απλά τον σκότωσαν στο ξύλο»

Για τις δηλώσεις των συνηγόρων της υπεράσπισης των κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου που χαρακτηρίζουν τη δίκη «υποκινούμενη από κάποιες πολιτικές δυνάμεις της Αριστεράς» μίλησε «Στο Κόκκινο» η Άννυ Παπαρρούσου, μία εκ των δικηγόρων της οικογένειας Κωστόπουλου.

PanoZakKostopoulos

H  Άννυ Παπαρρούσου ανέφερε  πως από τους δικηγόρους γίνεται προσπάθειες οι δράστες να παρουσιαστούν λίγο – πολύ ως απλοί άνθρωποι που απλά έσπασαν έναν άνθρωπο στο ξύλο. Η κα Παπαρούσου εξήγησε πως – όπως κατέθεσε σήμερα και ο Μανώλης Φραγκάκης – η καρδιά του Ζακ ήταν υγιής και επρόκειτο για έναν υγιή νέο άνθρωπο ο οποίος πέθανε από όλα τα χτυπήματα που δέχτηκε και δεν υπήρχε άλλη αιτία.

Αυτό άλλωστε έχει επικυρωθεί και το πόρισμα της ιατροδικαστικής υπηρεσίας. Μάλιστα το επιχείρημα – εύρημα της υπεράσπισης ότι το θύμα πέθανε εξαιτίας ισχαιμικού επεισοδίου το οποίο βρισκόταν σε εξέλιξη και συνέπεσε με τις κλωτσιές των κατηγορούμενων, το ανέτρεψε ένας από τους ενόρκους που ρώτησε το αν ο Ζακ θα πέθαινε αν εκείνη τη μέρα (από το εν εξελίξει ισχαιμικό επεισόδιο) έμενε σπίτι του. Είναι μια παραδοξολογία που δεν συνάδει με τα ιατρικά ευρήματα που έχουν ήδη κατατεθεί επισήμανε η κα Παπαρρούσου.

Η υπεράσπιση έχει ψάξει πληροφορίες για τον κάθε μάρτυρα που καταθέτει. Οι πληροφορίες αυτές έχουν σχέση με την πολιτική του ένταξη, την πολιτική του τοποθέτηση, και τις πληροφορίες τις θέτει ενώπιον του δικαστηρίου κάθε φορά σαν να είναι κάτι ενδιαφέρον.

Νομίζω ότι πρόκειται για μια προσπάθεια σαφούς υπόδειξης, σαφούς υπαινιγμού προς την έδρα τουλάχιστον ότι η δίκη αυτή είναι υποκινούμενη από κάποιες πολιτικές δυνάμεις της Αριστεράς εννοείται, οι οποίες έχουν συνταχθεί προκειμένου να διογκώσουν τα περιστατικά και να συντελέσουν στην καταδίκη των κατηγορουμένων οι οποίοι είναι κάτι απλοί άνθρωποι οι οποίοι πολύ απλά σκότωσαν έναν άνθρωπο στο ξύλο.

Η κα Παπαρρούσου εξήγησε ότι η μάρτυρας Δέσποινα Τοσουνίδου χαρακτήρισε το έγκλημα ρατσιστικό, καθώς γιατροί στα νοσοκομεία υποδέχονται με χειροπέδες είτε μετανάστες είτε τοξικοεξαρτημένους. Αυτό σημαίνει ότι επιφυλάσσεται μια «ιδιαίτερη» μεταχείριση σε αυτούς τους ανθρώπους που προφανώς αποτελούν για την Αστυνομία και τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ υποδεέστερη κατηγορία, είναι κοινωνικά απόβλητοι και δεν αξίζει να τους βγάλουν τις χειροπέδες κατά τη μεταφορά τους στο νοσηλευτικό ίδρυμα παρόλο που αυτό εμποδίζει να τους παρασχεθούν όπως πρέπει οι πρώτες βοήθειες να γίνει πχ σωστά η προσπάθεια ανάνηψης.

«Παρόμοια συμπεριφορά επιφυλάχθηκε και για τον Ζακ που έφτασε με τις χειροπέδες νεκρός ήδη στο νοσοκομείο. Και νομίζω δεν επιχειρήθηκε καμιά προσπάθεια ανάνηψης ούτε καν μέσα στο ασθενοφόρο και φυσικά ούτε έξω πριν τον παραλάβει το ασθενοφόρο» επισήμανε η δικηγόρος της οικογένειας Κωστόπουλου.

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…