Newsroom

Newsroom

Η Υγεία απεργεί – πανυγειονομικό συλλαλητήριο και πορεία στη Βουλή

Κινητοποίηση κατά του νομοσχεδίου για την πρωτοβάθμια περίθαλψη (ΠΕΔΥ) πραγματοποιούν σήμερα, Πέμπτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, όλες οι ομοσπονδίες των…

Κινητοποίηση κατά του νομοσχεδίου για την πρωτοβάθμια περίθαλψη (ΠΕΔΥ) πραγματοποιούν σήμερα, Πέμπτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, όλες οι ομοσπονδίες των εργαζομένων στην Υγεία. 

Στις 11:00 ξεκίνησε το συλλαλητήριο στο υπουργείο Υγείας και θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή.

Στην απεργία συμμετέχουν οι Ομοσπονδίες των γιατρών και των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, στον ΕΟΠΥΥ, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και η Ομοσπονδία των Οδοντιάτρων.
  
Οι ομοσπονδίες του κλάδου επισημαίνουν πως το επίμαχο νομοσχέδιο «διαλύει την περίθαλψη» και εκτιμούν πως «θα προκαλέσει απερίγραπτα δεινά στους ασθενείς».

Ο ομοσπονδία γιατρών του ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ – ΕΟΠΥΥ) χαρακτηρίζει το ν/σ ψευδεπίγραφο και καταστροφικό.

«Η ευθύνη για τη διάλυση των δομών του ΕΟΠΥΥ και την περιφρόνηση αρχών εργατικού και ασφαλιστικού δικαίου για τους λειτουργούς και υποστηρικτές του συστήματος επί δεκαετίες, θα βαρύνει αποκλειστικά και διαχρονικά τους εμπνευστές και αυτουργούς του καταστροφικού εγχειρήματος» αναφέρει.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας δήλωσε πως «αίτημα όλων υγειονομικών είναι να μην ψηφιστεί αυτό το τερατώδες νομοσχέδιο και να ξεκινήσει διάλογος από μηδενική βάση για τη δημιουργία πλήρους, καθολικού, δωρεάν συστήματος υγείας, το οποίο θα καλύπτει όλους τους ασφαλισμένους και ανασφάλιστους πολίτες που ζουν στη χώρα, ανεξάρτητα από φύλο, φυλή, οικονομική κατάσταση και τόπο διαμονής».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) καταγγέλλει «ψευδεπίγραφη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης» με την οποία επιδιώκονται «διαθεσιμότητες 8.500 υγειονομικών από τους οποίους θα υπάρξει απροσδιόριστος μεγάλος αριθμός απολύσεων». 

Όπως αναφέρει, ο ΕΟΠΥΥ μετατρέπεται σε ιδιωτικό ασφαλιστικό οργανισμό που «θα συγκεντρώνει χρήματα από το υστέρημα των πολιτών και θα το εκχωρεί στον ιδιωτικό τομέα αγοράζοντας υπηρεσίες, αφού σημαντικές δραστηριότητες της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης παραδίδονται στα Ιδιωτικά συμφέροντα (Διαγνωστικά Κέντρα, Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας, Πρωτοβάθμια Κέντρα Περίθαλψης)».

H ομοσπονδία των οδοντιάτρων επισημαίνει ότι το νομοσχέδιο «ακυρώνει στην ουσία την Πρωτοβάθμια Οδοντιατρική Περίθαλψη και θέτει τον οδοντίατρο εκτός αυτής» και πως «οδηγεί στην εμπορευματοποίηση της υγείας και κατά συνέπεια και στα “χαράτσια” που υποχρεώνονται να πληρώσουν οι ασθενείς για επισκέψεις-φάρμακα – εξετάσεις». 

Συμμετοχή στο συλλαλητήριο ανακοίνωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζει ότι η κατάσταση στον χώρο της υγείας χειροτερεύει συνεχώς από τα βάρβαρα αντικοινωνικά μέτρα της μνημονιακής συγκυβέρνησης.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι με το νομοσχέδιο για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ) «το δημόσιο σύστημα υγείας δέχεται την πιο βάρβαρη επίθεση και γίνεται ακόμα πιο δύσκολη η πρόσβαση στη δημόσια υγεία για κάθε εργαζόμενο, άνεργο και ηλικιωμένο».

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

kallianos adonis 654 new 102

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

Η αγωνία του βουλευτή της ΝΔ για τη ζωή του πατέρα του, γίνεται κατά διαστήματα…