Η Wall Street Journal βρήκε τη λύση στην ακρίβεια: «Σταματήστε να τρώτε πρωινό»

«Οι λάτρεις του πρωϊνού ίσως να είναι καλύτερα αν περιοριστούν σε μια κούπα καφέ. Επιλέξτε όμως καβουρδισμένο καφέ και όχι στιγμιαίο», προτείνει ο δημοσιογράφος της οικονομικής εφημερίδας

Screenshot 2023 02 15 181731

«Για να κάνετε οικονομία, ίσως πρέπει να παρακάμψετε το πρωινό γεύμα», είναι ο… προβοκατόρικος τίτλος άρθρου της Wall Street Journal με θέμα την αύξηση των τιμών προϊόντων βασικής κατανάλωσης.

Στο άρθρο που υπογράφει ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Gabriel T. Rubin, αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους παρατηρείται στις ΗΠΑ ξαφνική αύξηση στις τιμές προϊόντων που κατά κόρον χρησιμοποιούνται για την παρασκευή πρωινών γευμάτων.

«Πολλά προϊόντα που χρησιμοποιούνται στο πρωινό παρουσίασαν απότομη αύξηση στις τιμές τους λόγω της συντονισμένης επίδρασης που είχαν ο κακός καιρός, η διάδοση ιώσεων και η συνεχιζόμενες συνέπειες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία», αναφέρει το άρθρο.

Συνεχίζει παραθέτοντας τις αυξήσεις σε συγκεκριμένα προϊόντα, όπως για παράδειγμα τα αυγά, τα οποία στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 8,5% μόνο τον Ιανουάριο, ενώ σε σχέση με την περσινή χρονιά η αύξηση ανέρχεται στο 70,1%. Ταυτόχρονα, αναφέρει ότι η επιδημία της γρίπης των πουλερικών έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αύξηση της τιμής τους.

Αυξημένες είναι οι τιμές και των χυμών στις ΗΠΑ κατά 1,5% τον Ιανουάριο και κατά 12,4% σε σχέση με πέρσι, καθώς ο παγετός στη Φλόριντα μείωσε κατακόρυφα την παραγωγή πορτοκαλιών σε επίπεδα 90ετίας. Ταυτόχρονα η παγκόσμια έλλειψη σιταριού λόγω του πολέμου στην Ουκρανία έχει οδηγήσει σε αύξηση 15% στις τιμές των δημητριακών τον τελευταίο χρόνο.

Η… κατάληξη του άρθρου λοιπόν είναι ξεκάθαρη:

«Οι λάτρεις του πρωϊνού ίσως να είναι καλύτερα αν περιοριστούν σε μια κούπα καφέ. Επιλέξτε όμως καβουρδισμένο καφέ και όχι στιγμιαίο. Οι τιμές του καβουρδισμένου έπεσαν κατα 0,1% τον περασμένο μήνα, ενώ αυτές του στιγμιαίου αυξήθηκαν κατά 3,6%».

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

alcohol 492871 1920

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

Να αυξηθούν οι φόροι, να περιοριστούν τα σημεία πώλησης και οι διαφημίσεις και να απαγορευθούν…