Η Ύπατη Αρμοστεία διαψεύδει τον Guardian για τη λιμοκτονία προσφύγων στη Λιβύη

Σε διάψευση του σημερινού δημοσιεύματος του Guardian για άρνηση παροχής τροφής σε πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο που στεγάζονται σε κέντρο φιλοξενίας του ΟΗΕ στην πρωτεύουσα της Λιβύης, προχώρησε η Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

3000 0

Ο επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας, Φίλιππο Γκράντι, που βρέθηκε στην Ελλάδα, χαρακτήρισε «προσβλητικό» το δημοσίευμα της βρετανικής έγκριτης εφημερίδας.

«Θεωρώ την κατηγορία αυτή προσβλητική», δήλωσε ο Γκράντι, από την Αθήνα.

«Εμείς, αφήνουμε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στη Λιβύη να λιμοκτονούν; Όταν οι συνάδελφοί μου κάθε μέρα ριψοκινδυνεύουν τη ζωή τους για να φτάσουν σε ανθρώπους οι οποίοι συχνά κρατούνται από συμμορίες;», είπε όταν κλήθηκε από δημοσιογράφους να σχολιάσει το άρθρο.

Η εφημερίδα Guardian ανέφερε ότι απέκτησε πρόσβαση σε έγγραφο που διανεμήθηκε μεταξύ του προσωπικού του ΟΗΕ, σύμφωνα με το οποίο η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες «θα σταματήσει σταδιακά» από τις 31 Δεκεμβρίου τη σίτιση σε πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται σε ένα κέντρο της Τρίπολης που λειτουργεί υπό την εποπτεία του.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, στο επίμαχο έγγραφο επισημαίνεται ότι η πληροφορία αυτή δεν πρέπει να δοθεί στη δημοσιότητα πριν από τα μέσα Δεκέμβρη, όταν περισσότεροι από 230 άνθρωποι θα έχουν απελαθεί στις χώρες τους ώστε να μην υπάρξουν εντάσεις.  

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

λεκατσα

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Ως φοιτήτρια στη Φαρμακευτική τότε, η Μέλπω Λεκατσά, έστησε μαζί με άλλους φοιτητές ένα πρόχειρο…