Η UEFA απέκλεισε τη Μάνστεστερ Σίτι από το Champions League

Σαν βόμβα έσκασε στον ποδοσφαιρικό πλανήτη η απόφαση της UEFA να αποκλείσει για δύο χρόνια από το Champions League τη Μάνστεστερ Σίτι, λόγω Financial Fair Play!

800 0

Εκτός Champions League έθεσε με απόφασή της η UEFA τη Μάντσεστερ Σίτι για δύο χρόνια, ενώ της επέβαλλε και πρόστιμο 30 εκατ. ευρώ! Η ποινή επιβλήθηκε στους «πολίτες» από το δικαστικό όργανο του Financial Fair Play.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο αποκλεισμός θα τεθεί σε εφαρμογή από το καλοκαίρι του 2020, κάτι που σημαίνει πως οι πρωταθλητές Αγγλίας θα μείνουν εκτός της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης για τις σεζόν 2020-2021 και 2021-2022.

Η Μάντσεστερ Σίτι κρίθηκε ένοχη καθώς προσκόμισε «φουσκωμένα» οικονομικά στοιχεία για τα έσοδά της κατά τον έλεγχο του FFP. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρχε ήδη σε εξέλιξη έρευνα για τα οικονομικά της ομάδας, μέσω e-mail και έγγραφων που είχε αποκαλύψει το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» τον Νοέμβριο του 2018.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο ιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Σίτι, Σεΐχης του Αμπού Ντάμπι Μανσούρ μπιν Ζαγέντ Αλ Ναχιάν, ήταν αυτός που χρηματοδοτούσε τη μεγάλη χορηγία «ETIHAD» ύψους 80 εκατ. ευρώ, συνεπώς δεν υπήρχαν ουσιαστικά έσοδα, αλλά απευθείας χρηματοδότηση από τον επιχειρηματία.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα έγγραφα, μόλις τα 9,5 εκατ. ευρώ της χορηγίας για τη σεζόν 2015-16 έρχονταν από την «ETIHAD», ενώ τα υπόλοιπα αποτελούσαν χρηματοδότηση από την οικογένεια Μανσούρ και την εταιρεία «ABU DHABI UNITED GROUP».

Σε ανακοίνωσή της η Σίτι, αναφέρει ότι περίμενε μια τέτοια απόφαση και τώρα που ολοκληρώθηκε η έρευνα εναντίον της, θα προσφύγει το συντομότερο δυνατό στο CAS για να δικαιωθεί..

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…