Newsroom

Newsroom

Η Τζούλια Νόβα διαλύει τα στερεότυπα με σφυροδρέπανο: «Στην ΕΣΣΔ δεν πεινούσε κανείς»

Φορώντας μια μπλούζα με το σφυροδρέπανο και το αρκτικόλεξο της Σοβιετικής Ένωσης (ΕΣΣΔ), η παρουσιάστρια έσπασε όλα τα πατριαρχικά στερεότυπα και φυσικά προκάλεσε «έμφραγμα» στο διαδίκτυο, το οποίο έχει πλημμυρίσει με τη φωτογραφία της

2438 1

Viral έχει γίνει η φωτογραφία που ανάρτησε η παρουσιάστρια Τζούλια Νόβα και με την οποία θέλησε να ανακοινώσει την εγκυμοσύνη της στους χιλιάδες θαυμαστές της στο Instagram.

Ωστόσο, τα «φώτα» έπεσαν περισσότερο στη μπλούζα που φορούσε παρά στο ευτυχές γεγονός που ανακοίνωσε, αφού το όνομα της ΕΣΣΔ και το σύμβολο του σφυροδρέπανου που είχε η μπλούζα φαίνεται πως ακόμη… σπέρνουν εφιάλτες.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η κ. Νόβα δέχτηκε έναν καταιγισμό θετικών και αρνητικών σχολίων για την επιλογή της, πολλά από τα οποία παρέπεμπαν σε σεξιστικά και πατριαρχικά κατάλοιπα, όπως ότι δεν θα έπρεπε να εκφέρει πολιτική άποψη λες και κάτι τέτοιο δεν αρμόζει σε μια γυναίκα αν είναι νέα και όμορφη. Εξού και τα σχόλια περί «ξανθιάς» κλπ.

Πάντως η κ. Νόβα, κόντρα σε όλα, αποφάσισε να μην αυτολογοκριθεί, και απάντησε σε έναν από τους χρήστες που την κατηγόρησαν για τη μπλούζα που φορούσε. «Ντροπή σου νέα κοπέλα Ουκρανικής καταγωγής να φοράς τέτοια μπλούζα… Η μαμά σου ή η γιαγιά σου δεν σου έχει μιλήσει ποτέ για την ιστορία σας;», έγραψε επιθετικά ο χρήστης, χωρίς να περιμένει μάλλον να λαβει… πληρωμένη απάντηση από την ίδια την παρουσιάστρια.

«Επειδή μου έχουν μιλήσει οι γονείς, γονείς των φίλων μου και οι παππούδες γιαυτό και δεν έχω πρόβλημα να την φορέσω. Όσο ήταν η Σοβιετική Ένωση δεν πείνασε κανείς από όσους γνωρίζουμε, υπήρχε δωρεάν παιδεία, δωρεάν νοσηλεία, δουλειά και γενικά δεν είχε κακή ποιότητα ζωής ο κόσμος. Σπούδαζες και το ίδιο το κράτος κοιτούσε να σου βρει θέση εργασίας και ήξερες πως δεν θα έχεις άγχος για την επιβίωση σου. Εντάξει, δεν μπορούσε ο κόσμος να ταξιδέψει στο εξωτερικό, οκ, και όλα τα προϊόντα έπρεπε να είναι ντόπια και όχι εισαγωγής. Οκ αλλά κατά τα άλλα δεν ήταν και τόσο άσχημα. Και αν σκεφτείς ότι μετά την διάλυση ο κόσμος πεινάει εκεί, οπότε χωρίς να συμφωνώ να ξαναγινόταν Σοβιετική Ένωση, δεν μπορώ να πω ότι ήταν όλα τόσο άσχημα εκείνα τα χρόνια»

Η ανάρτηση της κ. Νόβα πάντως προκάλεσε «τσουνάμι» σχολίων και στο Twitter, η πλειοψηφία των οποίων ήταν χιουμοριστικά ή και επαινετικά για το θάρρος της παρουσιάστριας.

 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…