Newsroom

Newsroom

Τζένη Καζάκου: Ποζάρει κακοποιημένη και στέλνει μήνυμα για γυναικοκτονίες: «Κι αν δε το πω…δε θα το μάθει κανείς»

Η Τζένη Καζάκου ποζάρει χτυπημένη με τρομοκρατημένο βλέμμα και θλιμμένο ύφος και στέλνει το δικό της μήνυμα ενάντια στις γυναικοκτονίες και τη βία στο πρόσωπο των γυναικών.

kazakou

Η Τζένη Καζάκου, μέσα από φωτογραφία που ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, στέλνει το δικό της μήνυμα ενάντια στις γυναικοκτονίες και τη βία στο πρόσωπο των γυναικών.

Η ίδια δημοσίευσε τρεις σοκαριστικές, ασπρόμαυρες φωτογραφίες της, όπου ποζάρει χτυπημένη με τρομοκρατημένο βλέμμα και θλιμμένο ύφος.

Το ηχηρό μήνυμα της Καζάκου έρχεται μια μέρα πριν την 16η γυναικοκτονία στην Ελλάδα. Το βίαιο φαινόμενο που κοστίζει τις ζωές των γυναικών πρέπει να σταματήσει, και η Τζένη Καζάκου αναφέρεται σε αυτό, και στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα γροθιά απέναντι στις περιπτώσεις κακοποίησης και γυναικοκτονίας. 

Της φωτογραφίες συνόδεψε με στίχους που δανείστηκε από το τραγούδι «Κατά λάθος προσευχή» της Sadahzinia.

«Κάπου γεννιούνται κορίτσια και μεγαλώνουν νωρίς κι αν δε το πω, κι αν δε το πεις δε θα το μάθει κανείς. Κάπου φιλιώνουν γιαγιάδες με τη δροσιά της σιωπής τα είδαν όλα πια και τι να τους πεις. Κάπου ζούνε μανάδες με ραμμένο το στόμα. Θαμμένες ζωντανές από χρόνια και κάπου αλλού πεθαίνουν νεράιδες ακόμα. Κάπου είδα γυναίκες με λυμένα μαλλιά να ψάχνουν τα παιδιά τους σε πλατείες και να ρωτάν με τα μάτια χωρίς να βγάζουν μιλιά ξόδεψε πάνω τους ο κόσμος αμαρτίες.

Κάπου τις όμορφες τις κρύβουν με μαντήλες να μη τους κλέψει μια ματιά ούτε ο ήλιος, το φως και συ δεν άκουσες δεν είδες όλα μας τα παν και τα μάθαμε αλλιώς. Κάπου τις είδα να περνάνε στην πρώτη γραμμή μ’ άσπρη ποδιά σαν αγγέλοι να γιάνουνε τη πληγή, είδα με πείσμα να ζητούν όσα η ζωή δεν έχει φέρει με τα όνειρά τους να οδηγούν της ιστορίας το χέρι.

Μα ήτανε λίγες εκείνες και δε θα φτάσουν να μαζέψουν τις μνήμες, να τις δικάσουν είναι πιο λίγες κι οι λέξεις που έχω μαζέψει στο στόμα κι από αγάπη τολμάω και γράφω ακόμα. Μάνα και κόρη και νεράιδα ξωτικιά μαύρα μάτια, χέρια λευκά, ζεστή αγκαλιά λες και σας έβρεξε ο ουρανός ολόδροση βροχή πήγα τραγούδι να σας πω και βγήκε προσευχή»

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…