Η τρόικα βάζει το πιστόλι στον κρόταφο των χωρών που βρίσκονται σε κρίση

Επίθεση κατά της τρόικας εξαπέλυσε ο Γάλλος ευρωβουλευτής Λιέμ Χοάνγκ-Νγκοκ και συνεισηγητής της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ), για το…

troika 13 1

Επίθεση κατά της τρόικας εξαπέλυσε ο Γάλλος ευρωβουλευτής Λιέμ Χοάνγκ-Νγκοκ και συνεισηγητής της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ), για το ρόλο της τρόικας στα κράτη-μέλη τα οποία βρίσκονται σε πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Ο γάλλος ευρωβουλευτής ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η τρόικα βάζει «το πιστόλι στον κρόταφο» των χωρών που βρίσκονται σε κρίση επιβάλλοντας πολιτικές λιτότητας. Κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο εμπόδισε την οποιαδήποτε δημοκρατική συζήτηση στην Ευρώπη.

Ο γάλλος ευρωβουλευτής μάλιστα προχώρησε ένα ακόμη βήμα παραπάνω. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η τρόικα δημιουργήθηκε χωρίς νομική βάση, χωρίς διαφανείς κανόνες με στόχο να καθορίζει πώς λαμβάνονται και εκτελούνται οι αποφάσεις.

«Παρόλο που η (Ευρωπαϊκή) Επιτροπή εξηγεί ότι τα κράτη δέχονται ελεύθερα τους όρους που επιβάλλονται, υπό τον έλεγχο των εθνικών κοινοβουλίων, θα πρέπει να αναρωτηθούμε για την ελευθερία αυτού που έχει το πιστόλι στον κρόταφο», σημείωσε.

Η έρευνα αυτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα πεπραγμένα της τρόικας γίνεται έπειτα από τέσσερα χρόνια πολιτικών λιτότητας, είπε και πρόσθεσε ότι πρόκειται για  μια «καθυστέρηση που αποκαλύπτει πλήρως τον δρόμο που μένει να διανύσουμε για να ολοκληρώσουμε τη δημιουργία μιας Ευρώπης πραγματικά δημοκρατικής».

Ο ίδιος σημείωσε ότι θα θεωρήσει αυτή την αποστολή σε μεγάλο βαθμό επιτυχημένη, αν η έρευνα αυτή συμβάλει στην αύξηση της συμμετοχής στις επερχόμενες ευρωεκλογές, καθώς όπως  επεσήμανε αυτή είναι η προϋπόθεση για να αλλάξει πορεία η Ευρώπη.

 

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…