Newsroom

Newsroom

«Η τρελή του Σαγιό» με την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου στο Παλλάς

Η "Τρελή του Σαγιό" του Ζαν Ζιρωντού είναι ένα σπουδαίο έργο που είχε παιχτεί το 1966 από τον Αλέξη Μινωτή.

ελισαβετ κωνσταντινιδη

Ο Πέτρος Ζούλιας θα σκηνοθετήσει το έργο στο Παλλάς (πρεμιέρα 15/12) και εμπιστεύεται στην έμπειρη Ελισάβετ Κωνσταντινίδου το ρόλο της Ωρελί, της μποέμ Παριζιάνας, η οποία μαθαίνει το σχέδιο μιας ομάδας μαφιόζων επιχειρηματιών να σκάψουν συθέμελα το Παρίσι για να αντλήσουν το πετρέλαιο που φημολογείται ότι κρύβεται στο υπέδαφός του. 

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου «Ο Πέτρος Ζούλιας, αναμετριέται και πάλι με τον κλασσικό αριστούργημα του Ζιρωντού και το μεταφέρει στο σήμερα, υπογραμμίζοντας την επικαιρότητά του, στους καιρούς που διανύουμε.

Το σκηνοθετικό όραμα του Ζούλια -σε ολοκαίνουργια διασκευή του ίδιου για την σκηνή του Παλλάς­- αναλαμβάνει να πλαισιώσει μουσικά η Ευανθία Ρεμπούτσικα, βάζοντας την δική της μοναδική σφραγίδα με την πρωτότυπη μουσική σύνθεση και τα τραγούδια της, στους ρυθμούς των οποίων μπλέκεται ο θίασος της παράστασης. Τα σκηνικά αναλαμβάνει η Μαρία Φιλίππου, τα κοστούμια η Ντένη Βαχλιώτη, τον σχεδιασμό των φωτισμών η Μελίνα Μάσχα, και την κινησιολογική καθοδήγηση η Κική Μπάκα.»

Να αναφέρουμε ότι «Η τρελή του Σαγιό» απετέλεσε μία από τις μεγαλύτερες ερμηνευτικές επιτυχίες της Κατίνας Παξινού, με τον Αλέξη Μινωτή στο πλευρό της, στο Εθνικό Θέατρο, το 1966. Δεκαπέντε χρόνια αργότερα (1981) ο Ανδρέας Βουτσινάς, για το Κ.Θ.Β.Ε., έδωσε νέα πνοή στο έργο, με την πρωταγωνίστρια την Δέσπω Διαμαντίδου, σε μια ιστορική ερμηνεία. Τον ομώνυμο ρόλο της «Τρελής του Σαγιό» έχουν ακόμα ερμηνεύσει για το Εθνικό Θέατρο, η Αντιγόνη Βαλάκου και η Άννα Παναγιωτοπούλου.

Το εμπνευσμένο και πάντα επίκαιρο κείμενο της «Τρελής του Σαγιό», καυτηριάζει χωρίς φόβο και πάθος, τον τυχοδιωκτισμό που συναντάμε σε όλες τις εκφράσεις της κοινωνικοπολιτικής μας διαδρομής, όπως αυτή καταγράφεται τα τελευταία χρόνια και ανοίγει τον δρόμο στην επικράτηση της ανθρωπιάς έναντι του ευκαιριακού κέρδους, αναδεικνύοντας ως μόνο δρόμο την αποδοχή και την συγκρότηση μιας κοινωνίας αλληλεγγύης και αλληλοσεβασμού.

Η πρεμιέρα της παράστασης «Η τρελή του Σαγιό» στο Θέατρο Παλλάς έχει προγραμματιστεί για τις 15 Δεκεμβρίου, αλλά έχει ήδη ξεκινήσει η προπώληση εισιτηρίων για όσους επιθυμούν να την παρακολουθήσουν.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…