Η Τράπεζα της Ελλάδος κατέρριψε με κρότο το αφήγημα Κικίλια για τον τουρισμό το 2022

Χειρότερες επιδόσεις από το καλοκαίρι του 2019 κατέγραψε ο τουρισμός σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος - Πολιτικά έκθετος -ξανά- ο Βασίλης Κικίλιας.

5793431

Τα επίσημα στοιχεία σχετικά με την πορεία του Τουρισμού έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος, και τα νέα δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστα για τον Βασίλια Κικίλια που δεν έχανε καμία ευκαιρία να υπόσχεται καλύτερες και υψηλότερες επιδόσεις από αυτές του 2019, όταν δηλαδή, ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, όχι μόνο δεν επιτεύχθηκε ο κυβερνητικός στόχος να ξεπεραστεί το ρεκόρ που κατέγραψε ο Τουρισμός το 2019, αλλά αντίθετα, πέρασε κάτω από τον πήχη.

Ειδικότερα, οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών αυξήθηκαν κατά 89,3% και οι σχετικές εισπράξεις κατά 67,9% σε σχέση με το 2021, αντιπροσωπεύοντας το 88,8% και το 97,0% των αντίστοιχων επιπέδων τους το 2019.

Τώρα είναι σαφές ότι ο Βασίλιας Κικίλιας καλείται να αναλάβει να διαχειριστεί το πολιτικό κόστος που βαραίνει ολόκληρη την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, μιας που είναι ο βασικός υπεύθυνος για την κατάρρευση του κυβερνητικού αφηγήματος.

Άραγε ποια θα είναι η «υπερασπιστική γραμμή» που θα ακολουθήσει ο Υπουργός Τουρισμού τώρα που κατάφερε το ακατόρθωτο; Να αποτύχει, δηλαδή, στους στόχους που ο ίδιος έθεσε.

Πραγματικά είναι απορίας άξιο, διότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Βασίλιας Κικίλιας καταγράφει πολιτικές αποτυχίες στο βιογραφικό του. Αρκεί να θυμηθεί κανείς τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την πανδημία.

Απανωτά τα «αδειάσματα» Κικίλια από την Τράπεζα της Ελλάδος

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που καταρρίπτεται με κρότο το αφήγημα του Βασίλη Κικίλια από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος σχετικά με το οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2022 είχαν αποκαλύψει μείωση των εισπράξεων κατά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ συγκριτικά με το 2019.

Ήταν εκείνη η περίοδος που ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, ισχυριζόταν ότι «αν τα πράγματα κυλήσουν με μια σχετική ομαλότητα, τα έσοδα από τον τουρισμό θα ξεπεράσουν τα έσοδα του 2019». Όμως, λίγο αργότερα τα δεδομένα ανέδειξαν μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα, με τις τουριστικές εισπράξεις να υπολείπονται κατά σχεδόν 459 εκατομμύρια σε σύγκριση με το 2019

Παράλληλα, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις είχαν παρουσιάσει μείωση κατά 1,5% τον Αύγουστο και 3,6% κατά το πρώτο οκτάμηνο του 2022 συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, ενώ η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση είχε μειωθεί κατά 13,3% τον Αύγουστο και 12,4% από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο του 2022 σε σχέση πάντα με τις αντίστοιχες περιόδους του 2019.

 

Μαρούσι: Άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο – Ένας νεκρός και ένας τραυματίας (video)

9 12

Μαρούσι: Άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο – Ένας νεκρός και ένας τραυματίας (video)

Νεκρός ένας 21χρονος, σοβαρά τραυματισμένος ένας 23χρονος

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…