Οι στενές σχέσεις Χρυσής Αυγής – ΕΛΑΣ στη θρυλική εκπομπή του Κώστα Βαξεβάνη

Μπορεί τα μεγαλοστελέχη της εγκληματικής οργάνωσης να βρίσκονται στα χέρια της αστυνομίας και να έχουν πάρει το δρόμο για τη φυλακή, σίγουρα όμως ο διαρκής αγώνας απέναντι στο φασισμό, τον χρυσαυγιτισμό και οτιδήποτε είναι αυτό που τον θρέφει, δεν έχει τελειώσει. Το koutipandoras.gr θυμάται τη θρυλική εκπομπή «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ-ΕΛΑΣ και το αυγό του φιδιού», με τον Κώστα Βαξεβάνη, που προβλήθηκε στην ελληνική τηλεόραση τον Φλεβάρη του 2008, με μια αποκαλυπτική έρευνα για τις σχέσεις της ΕΛΑΣ με τη Χρυσή Αυγή.

1985027

Η «αυλαία» στην ιστορική δίκη της εγκληματικής οργάνωσης, έπεσε σήμερα, με το δικαστήριο να αποφασίζει τη φυλάκιση των χρυσαυγιτών. Πίσω από τα σίδερα της φυλακής θα βρεθούν ο αρχηγός Νίκος Μιχαλολιάκος, όλα τα μέλη του διευθυντηρίου, αλλά και άλλα καταδικασμένα στελέχη για τα εγκλήματα της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Η 22α Οκτωβρίου θα χαραχτεί στη συλλογική μνήμη ως μια από τις ιστορικότερες στιγμές της μεταπολιτευτικής Ελλάδας. Όπως ιστορική είναι και η απόφαση του δικαστηρίου, όπου μετά τη λήξη της συνεδρίασης, οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής συλλαμβάνονται από την αστυνομία για να οδηγηθούν στη φυλακή.

Μπορεί τα μεγαλοστελέχη της εγκληματικής οργάνωσης να έχουν πια τελειώσει, σίγουρα όμως δεν έχει τελειώσει ο διαρκής αγώνας απέναντι στο φασισμό, τον χρυσαυγιτισμό και οτιδήποτε είναι αυτό που τον θρέφει.

Το αυγό του φιδιού συνεχίζει να επωάζει σε διάφορους θύλακες, ένας από τους οποίους είναι αδιαμφισβήτητα και η ΕΛΑΣ. Μια Ελληνική Αστυνομία στους κόλπους της οποίας αναπαράγονται χρυσαυγίτικες λογικές και συμπεριφορές, έχει παράσχει απλόχερα κάλυψη στους νεοναζί, έχει ταΐσει το φίδι με τα συντριπτικά ποσοστά που λάμβανε το νεοναζιστικό μόρφωμα σε προηγούμενες εκλογές.

Επειδή λοιπόν τίποτα δεν έχει τελειώσει, το koutipandoras.gr θυμάται τη θρυλική εκπομπή «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ-ΕΛΑΣ και το αυγό του φιδιού», με τον Κώστα Βαξεβάνη, που προβλήθηκε στην ελληνική τηλεόραση τον Φλεβάρη του 2008, με μια αποκαλυπτική έρευνα για τις σχέσεις της ΕΛΑΣ με τη Χρυσή Αυγή.

Τί περιγράφουν οι απόρρητες εκθέσεις της ΕΛΑΣ για την κάλυψη των νεοναζί από αστυνομικούς;

Γιατί αστυνομικοί που διώκονται για συνέργεια με φασιστικές ομάδες πέφτουν στα μαλακά;

Τί έγιναν οι πρωταγωνιστές της ζαρντινιέρας;

Τιμωρήθηκαν οι αστυνομικοί που πριν από χρόνια είχαν καταγραφεί να χορεύουν τραγούδια για τον Γεώργιο Παπαδόπουλο και να εξευτελίζουν αλλοδαπούς σε χουντογλέντι;

Η «Χρυσή Αυγή», η ΕΥΠ, η ΕΛΑΣ και οι γνωστοί άγνωστοι. Το κυνηγητό της βίας, οι «αναρχικοί», οι αγανακτισμένοι πολίτες και τα πραγματικά θύματα.

 

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…