Η θεία Μαλάμω από το χωριό

H κυβέρνηση χάνει το μοναδικό της «γαλόνι» και στρέφει τα βέλη της ενάντια στη νεολαία

5128668

Έι, ψιτ, για έλα εδώ εσύ, μικρέ. Δείξε μου ταυτότητα. Πόσων χρονών είσαι; Εικοσιπέντε; Κατ’ ευθείαν στο κρατητήριο. Εσύ φταίς για το δεύτερο κύμα κορονοϊού, εσύ το έφερες στην Ελλάδα. Το είπε ο Χαρδαλιάς, το λέει και η τηλεόραση. Εάν μάλιστα συχνάζεις και στα Εξάρχεια, σε βλέπω στη μπουζού για καμιά πενταετία, να κάνεις παρέα στους Ινδαρέδες.

Το μόνο που σε σώζει είναι να δείξεις ταυτότητα της ΔΑΠ-Νουδουφουκού ή εργαζομένου στον Σκάι. Ή να είσαι πρωτοξάδερφος της Λατινοπούλου, που είναι σώφρον κορίτσι και δεν πάει στα μπιτσόμπαρα.

Σε αυτή την περίπτωση, κάνε τα χαρτιά σου για κοινωνικό τουρισμό. Εάν απαγγείλεις απ’ έξω στίχους από την ποιητική συλλογή του Μπογδάνου χωρίς να ξεράσεις, κερδίζεις δέκα μέρες διακοπών με τη Σοφία Νικολάου, με έξοδα του Έλληνα φορολογούμενου.

Αλλιώς, θα μείνεις στο σαλόνι στο σπιτιού σου και θα προβάλουμε πίσω σου ηλιοβασιλέματα Σαντορίνης με green box. Πώς είπες; Εντάξει, red box, αφού είσαι και θαυμαστής του εθνικού ευεργέτη Ευάγγγελου Μαρινάκη. Μη σε πιάσει καμιά αλλεργία από την πρασινίλα και γεμίσεις κοκκινίλες.

Γιατί γελάτε, κύριοι; Γιατί γελάτε; Αυτή δεν είναι η Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη;

Ένα ηλιόλουστο μπορντέλο, στο οποίο επιτρέπονται όλα για όσους ομνύουν στον Μωυσή και απαγορεύονται όλα στους άπλυτους αντιφρονούντες και σε εκείνους που μοιάζουν με αντιφρονούντες.

Είσαι νέος; Θα πληρώσεις την πανδημία. Είσαι γιατρός; Θα δουλέψεις τζάμπα τριπλοβάρδια επειδή δεν έγινες παπάς. Είσαι δημοσιογράφος; Θα σε φάει η ανεργία αν δεν προσκυνήσεις. Είσαι καλλιτέχνης; Θα πεθάνεις στην ψάθα για να μάθεις να μη γράφεις κομμουνιστικούς θούριους.

Είσαι διαδηλωτής; Θα φας το ξύλο της αρκούδας και το δακρυγόνο του γουρουνιού. Είσαι αριστερός; Να λες και ευχαριστώ, που δεν έχουμε βγάλει ακόμη τα τανκς. Είσαι πρόσφυγας; Θα φας τις κλωτσιές σου και θα ξαναπέσεις στη φουρτουνιασμένη θάλασσα. Είσαι μετανάστης; Θα σου αφαιρέσουμε τον ΑΜΚΑ μπας και φιλοτιμηθείς και φύγεις.

Είσαι τουρίστας; Όχι, στάσου, εσύ κάτσε, κερνάμε μουζάκα, μπακλαβά, σουμάδα και κορονοϊό, να πάρεις πακέτο για να δώσεις και στα παιδιά σου. Είσαι Τούρκος; Άραξε κι εσύ να το συζητήσουμε μπρε αδερφέ, που πας και τραβάς με τη μία το καριοφύλλι, μη δίνεις σημασία στα μουγκανίσματά μας, μουγκρίζουμε καμιά μαλακία για να περνάει η ώρα.

Κάνει ντροπή με αυτή την κατάντια ή μόνο εγώ ντρέπομαι;

Απτόητη από την εκκωφαντική αποτυχία της σε όλα ανεξαιρέτως πλέον τα μέτωπα, η κυβέρνηση προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα στρέφοντας τα βέλη της στον πολίτη. Στον παροιμιώδη μέσο ανθρωπάκο.

Τον κατηγορεί για ανευθυνότητα, αφιλοτιμία, ανθελληνισμό, προβοκάτσια, αγκιτάτσια, αντεθνικό σαμποτάζ και λανθάνοντα φιλοτουρκισμό. Το τελευταίο δεν ταιριάζει, αλλά φοριέται πολύ τελευταία, οπότε είπα να το κοτσάρω.

Οι σερίφηδες του Μεγάρου Μαξίμου χτυπάνε αρειμανίως το ντέφι και τα δελτία ειδήσεων ακούγονται σαν να τα έγραψε η θεία η Μαλάμω από το χωριό. Αλλά χωρίς τη χωριάτικη προφορά, που τουλάχιστον θα τα καθιστούσε γραφικά.

Κάθε είκοσι δευτερόλεπτα, εκτοξεύονται διαπρύσιοι φιλιππικοί ενάντια στη νεολαία, η έφεση της οποίας προς τον κουτουρού διονυσιασμό διασπείρει, λένε, τον κορονοϊό. Ζήτημα χρόνου, να ανασυρθεί από τη ναφθαλίνη ο Νόμος 4000 και να κουρεύουν με την ψιλή τους γιεγιέδες.

Στις αμμουδιές εμφανίστηκαν τάγματα εφόδου, που μετράνε τις αποστάσεις ανάμεσα στις ξαπλώστρες και με την ευκαιρία κάνουν παρατηρήσεις στις τσίτσιδες, αφού πρώτα μπανίσουν κάνα βυζί. Τα μπαρ και τα εστιατόρια κλείνουν από τις 12, για να διευκολύνονται τα ΜΑΤ όταν βγαίνουν για ξυλοφόρτωμα πιτσιρικάδων στις πλατείες. Οι ταλαίπωροι ελεγκτές έπιασαν στασίδι στα λιμάνια, για να μετράνε την αρμύρα όσων επιστρέφουν από τα λιμάνια.

Πού θα πάει; Θα τα δει αυτά ο Covid και θα ψοφήσει μόνος του, από τα γέλια.

Άγρυπνος φρουρός της νομιμότητας, ο Στέλιος Πέτσας επιστρέφει δριμύτερος για να εξαπολύσει νέα καμπάνια, που αυτή τη φορά θα απευθύνεται στους …νέους. Λες και οι νέοι άνοιξαν διάπλατα τα σύνορα της χώρας και σκόρπισαν την ψεύτικη αισιοδοξία τον περασμένο Ιούνιο. Λες και οι νέοι μαγειρεύουν καθημερινά τα στατιστικά της πανδημίας για να τα εξωραϊζουν.

Τι συμβαίνει, λεβέντες; Είδατε ότι το Πρόταγκον κάνει νερά και ξεχυθήκατε να ξαναμοιράσετε χρήμα; Θορυβηθήκατε από το ξεφωνητό που σας ρίχνει η Καθημερινή και είπατε να γεμίσετε το ρεζερβουάρ; Πειραχτήκατε μήπως από τις πατσαβούρες που έφαγε ομοθυμαδόν η Άθενς Βόις; Καμιά φρέσκια δημοσκόπηση πότε θα βγάλετε για να διασκεδάσουμε; Κανονική όμως, όχι από αυτές του Θεοδωρικάκου.

Ο μακιαβελισμός αυτής της κυβέρνησης θα έκανε και τον Μακιαβέλι υπερήφανο. Το πρόβλημα είναι ότι ο σανός λιγοστεύει και ο κοσμάκης άρχισε να αγριεύει. Στους δρόμους, στις πλατείες και -ιδίως- στα νησιά δεν ακούς πια καλή κουβέντα για τον Μωυσή.

Τους λίγους που τολμούν ακόμη να υπερασπιστούν δημόσια την κυβέρνηση τους βάζουν στη γυάλα και τους στέλνουν στο Πανεπιστήμιο για να μελετηθεί ο όποιος εγκέφαλός τους. Τι τον κοιτάζεις, κύριε καθηγητά τον εγκέφαλο; Στην τσέπη κρύβεται το μυστικό της ευημερίας. Αυτή είναι που αλλοιώνει τα εγκεφαλικά κύτταρα και την ατομική ευθύνη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι 52 ετών, πιο νέος από μένα δηλαδή, και, αν πιστέψουμε το σμάρι των θαυμαστριών του, μοιάζει τζόβενο. Έχει κορμοστασιά, σκούρο μαλλί και το φράπα μάγουλο που κληροδοτεί από πατέρα σε γιο ένεκα αναισθησίας η φαμίλια Μητσοτάκη.

«Φταίμε εμείς οι αιώνιοι νέοι», θα μπορούσε να πει στο επόμενο διάγγελμά του. Εναλλακτικά: «Φταίμε εμείς οι μαυρισμένοι παραθεριστές». Ή ίσως: «Φταίμε εμείς οι ντακότες, οι ελικοπτεράτοι».

Με τη  φόρα που έχει πάρει, θα γίνει ο νεότερος πρωθυπουργός στην Ιστορία που θα χρειαστεί ελικόπτερο για να φύγει.   

Κέιτ Μίντλεντον: Ξανά αντικείμενο συζήτησης μετά από νέα φωτογραφία – «Έχει σωσία, δεν είναι αυτή»

AP22007351527410

Κέιτ Μίντλεντον: Ξανά αντικείμενο συζήτησης μετά από νέα φωτογραφία – «Έχει σωσία, δεν είναι αυτή»

Λίγο καιρό μετά τον χαμό που προκάλεσε μια επεξεργασμένη φωτογραφία της, η Κέιτ Μίντλεντον βρίσκεται…

Θρήνος για τον 33χρονο Μανώλη που έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα – Είχε τραυματιστεί και παλιότερα (video)

φωτοβολίδα Μανώλης

Θρήνος για τον 33χρονο Μανώλη που έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα – Είχε τραυματιστεί και παλιότερα (video)

Τα νέα στοιχεία για την τραγωδία στην με τον 33χρονο Μανώλη που έχασε τη ζωή…

Ακρίτα για Καρυστιανού: «Σηκώνει στις πλάτες της τον λυγμό και τον θυμό ενός ολοκλήρου λαού»

Ακρίτα Καρυστιανού 1536x814 1

Ακρίτα για Καρυστιανού: «Σηκώνει στις πλάτες της τον λυγμό και τον θυμό ενός ολοκλήρου λαού»

Η Έλενα Ακρίτα με ανάρτησή της στήριξε για ακόμα μια φορά την Μαρία Καρυστιανού και…

«Θετικές» συζητήσεις για ανακωχή στη Γάζα, που έχει μετατραπεί σε «υπαίθριο νεκροταφείο»

γαζα γυναικα

«Θετικές» συζητήσεις για ανακωχή στη Γάζα, που έχει μετατραπεί σε «υπαίθριο νεκροταφείο»

Εντεινόμενες ανησυχίες πως θα ενσκήψει λιμός που «χρησιμοποιείται ως πολεμικό όπλο»