Newsroom

Newsroom

Η τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο

Τελειώνει το βράδυ της Κυριακής η σπουδαιότερη κατά πολλούς αθλητική διοργάνωση του πλανήτη, οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Η Ολυμπιακή Φλόγα αποχαιρετά…

Τελειώνει το βράδυ της Κυριακής η σπουδαιότερη κατά πολλούς αθλητική διοργάνωση του πλανήτη, οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Η Ολυμπιακή Φλόγα αποχαιρετά απόψε το Λονδίνο, δίνοντας την σκυτάλη στο Ρίο ντε Τζανέιρο για τους Αγώνες του 2016. Η αυλαία των Αγώνων θα πέσει στις 23:00 ώρα Ελλάδας με την τελετή λήξης μία τελετή που αναμένεται να παρακολουθήσουν 80.000 άνθρωποι δια ζώσης και περίπου 900 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο.

Η τελετή, έχει τίτλο «Μια Συμφωνία Βρετανικής Μουσικής» και θα έχει διάρκεια 3,5 ώρες. Θα λάβουν μέρος 4.000 εθελοντές και γνωστά ονόματα της μουσικής, μεταξύ των οποίων οι Spice Girls, George Michael, Blur και Madness. Στο Ολυμπιακό Στάδιο θα στηθούν μίνι εκδοχές σημαντικών μνημείων και τοποθεσιών του Λονδίνου, ενώ κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης της σημαίας των Ολυμπιακών Αγώνων από τον δήμαρχο του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, στον ομόλογό του, του Ρίο Ντε Τζανέιρο, Εντουάρντο Πάες θα μετάσχουν και μουσικοί και χορευτές της διάσημης βραζιλιάνικης σάμπα. Ο Σπύρος Γιαννιώτης θα είναι ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής, στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων.