«Η τέχνη υπό συνεχή διωγμό»

Την λογοκρισία στην ΕΡΤ που ζητούν οι Βουλευτές της ΝΔ, Δημήτρης Μαρκόπουλος και Θάνος Πλεύρης, αναφορικά με το τραγούδι που ερμήνευσε ο Σπύρος Γραμμένος, σχολιάζει η Σία Αναγνωστοπούλου 

NewsRoom 16/04/2021 | 21:34

Με δήλωση της, η  τομεάρχςη Πολιτισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου παίρνει θέση στην ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι Βουλευτές της ΝΔ , Δημήτρης Μαρκόπουλος και Θάνος Πλεύρης,  με αφορμή το τραγούδι του Σπύρου Γραμμένου στην εκπομπή «φλΕΡΤ, ζητώντας να «υπάρξει έλεγχος για το περιεχόμενο της εκπομπής προκειμένου να απόσχει στο μέλλον από παρόμοιες ενέργειες»

Όπως αναφέρει η Σία Αναγνωστοπούλου, «η εμφάνιση του γνωστού μουσικού  - τραγουδοποιού Σπύρου Γραμμένου σε τηλεοπτική εκπομπή της  ΕΡΤ  και η εν συνεχεία υποβολή κοινοβουλευτικής ερώτησης εκ μέρους δύο βουλευτών της ΝΔ  αποκάλυψε για μια ακόμη φορά τον τρόπο  που αντιλαμβάνονται οι κυβερνητικοί βουλευτές την έννοια της ελευθερίας της τέχνης και της πολυφωνίας των μέσων ενημέρωσης.

Με τις πρακτικές της η ΝΔ - μέσω των δύο βουλευτών της - μας γυρίζει στις πιο σκοτεινές εποχές λογοκρισίας και πλήρους ανελευθερίας.

Επιλέγουν, μάλιστα, οι κκ. Πλεύρης και Μαρκόπουλος μια κοινοβουλευτική διαδικασία ελέγχου για να επαναφέρουν καθεστωτικές πρακτικές λογοκρισίας, απόλυτου ελέγχου  των πληροφοριών που διοχετεύονται στην δημόσια τηλεόραση.

Η συμπαράσταση στους δημιουργούς και η προάσπιση της αξιοπρέπειάς τους είναι δεδομένες, όταν μάλιστα γίνονται εύκολος στόχος από μια κυβέρνηση, η οποία κινείται εκτός κάθε πλαισίου νομιμότητας», καταλήγει η ανακοίνωση