ΓΜ

Γιάννης Μυλόπουλος

Η τέχνη της εξαπάτησης της κοινής γνώμης

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εδώ και τρία, κοντά, χρόνια εξαπατά συνεχώς την κοινή γνώμη διαστρεβλώνοντας την αλήθεια

india g15365f03c 1920 1

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εδώ και τρία, κοντά, χρόνια εξαπατά συνεχώς την κοινή γνώμη διαστρεβλώνοντας την αλήθεια. Μόνιμο και σταθερό μέσο μαζικής εξαπάτησης είναι τα χειραγωγημένα ΜΜΕ που αναπαράγουν εκ συστήματος την κυβερνητική προπαγάνδα.

Η πρώτη και πιο σημαντική αφορμή εξαπάτησης της κοινής γνώμης ήταν η διαχείριση της πανδημίας. Η κυβέρνηση, διαστρεβλώνοντας την αλήθεια, άλλοτε έκρυψε και άλλοτε προσπάθησε να δικαιολογήσει τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της.

Σύμφωνα με την οποία το ΕΣΥ κατά τη διάρκεια της πανδημίας δεν ενισχύθηκε με το κατάλληλο υγειονομικό προσωπικό, ούτε και με νέες εξοπλισμένες και στελεχωμένες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Μια από τις αποδείξεις της πολιτικής της εξαπάτησης της κοινής γνώμης που εφάρμοσε η κυβέρνηση στην υπόθεση της διαχείρισης της πανδημίας υπήρξαν οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, τον Σεπτέμβριο του 2020. Ο οποίος προσπαθώντας να δικαιολογήσει την κυβερνητική πολιτική της μη ενίσχυσης του ΕΣΥ, μίλησε με κυνισμό για «πεταμένα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ αν η κυβέρνηση είχε ακούσει τον ΣΥΡΙΖΑ και είχε εξοπλίσει νέες ΜΕΘ».

Αλλά και ο υπουργός επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης συμμετείχε, το Νοέμβριο του 2020, στην ενορχηστρωμένη προσπάθεια εξαπάτησης της κοινής γνώμης στην υπόθεση της διαχείρισης της πανδημίας. Υποστηρίζοντας την απολύτως αντιεπιστημονική άποψη, σύμφωνα με την οποία: «αν είχαμε 5.000 ΜΕΘ θα είχαμε και μεγαλύτερο αριθμό νεκρών από την πανδημία, γιατί η θνητότητα εντός ΜΕΘ είναι 40% – 50%».

Ξεχνώντας σκοπίμως την πολύ γνωστή διεθνώς αλήθεια, την οποία τεκμηρίωσε άλλωστε και η μελέτη Τσιόδρα, ότι εκτός ΜΕΘ η θνητότητα είναι πολύ μεγαλύτερη από το 50%.

Η κορυφαία εκδήλωση της πολιτικής της εξαπάτησης της κοινής γνώμης από την κυβέρνηση όμως υπήρξε αναμφίβολα η παραπλανητική αναφορά του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, τον Δεκέμβριο 2021, στη θνητότητα εκτός ΜΕΘ. Είπε ο πρωθυπουργός για να δικαιολογήσει την πολιτική της μη επένδυσης σε νέες ΜΕΘ: «Δεν έχω ενδείξεις ότι οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ έχουν μεγαλύτερη θνητότητα. Όχι, δεν έχω. Έχετε εσείς; Φέρτε την!»

Το τεράστιο ψέμα αποκαλύφθηκε όταν την επομένη κυκλοφόρησε η αλήθεια για τη μελέτη που είχε εκπονήσει και καταθέσει στην κυβέρνηση ήδη προ εξαμήνου ο βασικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Σωτήρης Τσιόδρας. Και η οποία τεκμηρίωνε ακριβώς αυτό που ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε ο πρωθυπουργός, ότι δηλαδή εκτός ΜΕΘ η θνητότητα είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι εντός.

Αλλά εκτός των δηλώσεων των ίδιων των κυβερνητικών στελεχών, από όπου προκύπτει αβίαστα η προσπάθεια παραπλάνησης και εξαπάτησης της κοινής γνώμης για τη διαχείριση της πανδημίας, υπάρχει η αλήθεια των αριθμών που αποδεικνύει περίτρανα και εκ του αποτελέσματος την εγκληματική πολιτική που ακολουθήθηκε στη διαχείριση της πανδημίας.

Πρώτα γιατί οι θάνατοι εκτός ΜΕΘ, μέχρι πριν 6 μήνες ακόμη, υπολογίζονταν σε περισσότερους από 16.000. Που σημαίνει ότι περισσότεροι από τους μισούς από τους 30.000 συνολικά θανάτους στη χώρα μας θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, αν η κυβέρνηση στελέχωνε και εξόπλιζε καλύτερα το ΕΣΥ.

Αλλά και ο σκληρός δείκτης του αριθμού των θανάτων από την πανδημία ανά πληθυσμό, στον οποίον η Ελλάδα έχει εκτοξευτεί στις πρώτες θέσεις στην Ευρώπη, αποδεικνύει με τον πιο αδιαμφισβήτητο τρόπο τον βαθμό παραπλάνησης και εξαπάτησης της κοινής γνώμης στη διαχείριση της πανδημίας από την ελληνική κυβέρνηση.

Η ίδια πολιτική εξαπάτησης όμως της κοινής γνώμης ακολουθείται και σήμερα στην άλλη μεγάλη κρίση της εποχής, την ενεργειακή και την κρίση των ανατιμήσεων και της ακρίβειας.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει καθημερινά και τα ΜΜΕ το αναπαράγουν διαρκώς, ότι η κρίση ακρίβειας είναι μια διεθνής κρίση που ως συνέπεια του πολέμου στην Ουκρανία πλήττει το ίδιο όλες τις χώρες της Ευρώπης και όλον τον κόσμο.

Κρύβει όμως τη μεγάλη αλήθεια που είναι ότι οι ανατιμήσεις στην ενέργεια στην Ελλάδα, εξ αιτίας της πολιτικής που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση, είναι από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη.

Όσον αφορά στις τιμές του ηλεκτρισμού η χώρα μας βρίσκεται ανάμεσα στις 3 χώρες με το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, από την αρχή της χρονιάς μέχρι τις αρχές Ιουνίου η Ελλάδα με 234,53 ευρώ/MWh είχε την τρίτη ακριβότερη τιμή ηλεκτρισμού της Αγοράς Επόμενης Ημέρας στην Ευρώπη, μετά την Ιταλία (242,12 ευρώ/MWh) και τη Μάλτα, (239,83 ευρώ/MWh).

Αλλά και στην τιμή της βενζίνης η κατάσταση είναι παραπλήσια. Η τιμή της αυξήθηκε από τον Φεβρουάριο μέχρι σήμερα κατά 25%, φέρνοντας τη χώρα μας στις 5 ακριβότερες χώρες της Ευρώπης, μετά τη Νορβηγία, τη Δανία, τη Φινλανδία και την Ισλανδία.

Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη μας την υπεροχή στο επίπεδο της ζωής και στους μισθούς στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης με τις οποίες συγκρινόμαστε, γίνεται ακόμη πιο αντιληπτό πόσο πιο ακριβά πληρώνουμε εμείς οι Έλληνες το ηλεκτρικό ρεύμα και τη βενζίνη, σε σχέση με τους Ευρωπαίους εταίρους μας.

Αλλά και η έκρηξη του πληθωρισμού στην Ελλάδα, που τον Μάιο έφτασε στο 10,7% και τον Ιούνιο στο 11,3%, μας κατατάσσει στις 5 χώρες με τον υψηλότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη, μετά τις 3 χώρες της Βαλτικής και τη Σλοβακία. Μετά δηλαδή από τις πιο αδύναμες οικονομικά χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ.

Η αιτία για τις πρωτιές στην ακρίβεια της χώρας μας βρίσκεται στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη στο ζήτημα της ενεργειακής κρίσης.

Σύμφωνα και πάλι με διεθνή στοιχεία η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις 3 μόλις χώρες της Ευρώπης, από κοινού με τις πλούσιες Δανία και Λουξεμβούργο, που δεν έλαβαν κανένα μέτρο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Πράγματι, η χώρα μας το μόνο μέτρο που έχει εφαρμόσει είναι να επιδοτεί συστηματικά όχι τους πολίτες, αλλά στην ουσία τους κερδοσκόπους της αγοράς, στους οποίους καταλήγουν οι επιδοτήσεις.

Είμαστε δηλαδή ανάμεσα στις 3 χώρες από τις 27 της ΕΕ που ούτε μέτρα ρύθμισης των τιμών της ενέργειας έχουμε λάβει, όπως το πλαφόν που έχουν εισάγει στην Ευρώπη, ούτε όμως και καμία μείωση της φορολογίας των καυσίμων και των ειδών πρώτης ανάγκης έχουμε επιβάλει.

Με αποτέλεσμα να θησαυρίζουν οι εταιρείες πετρελαίου και παραγωγής ρεύματος, να θησαυρίζει το κράτος από τα έσοδα από τη φορολογία, αλλά οι πολίτες να μην έχουν να βγάλουν το μήνα.

Ακούστηκε ποτέ αυτή η αλήθεια από κανένα κανάλι ή από κανένα κυβερνητικό στέλεχος όλον αυτόν τον καιρό;

Η παραπλάνηση και η διαστρέβλωση της αλήθειας έχουν κτυπήσει κόκκινο.

Αν κανείς ακούει μόνο ειδήσεις από τα μεγάλα ΜΜΕ, αυτό που θα μάθει είναι ότι η ακρίβεια είναι διεθνές φαινόμενο που το υφίστανται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο με εμάς, όλα τα κράτη της Ευρώπης, αλλά και του υπόλοιπου κόσμου.

Η εξαπάτηση της κοινής γνώμης προφανώς και δεν γίνεται τυχαία.

Έχει ως κεντρικό σκοπό να κρύψει τη μεγάλη αλήθεια για την αντικοινωνική και υπέρ των ελίτ της οικονομικής ολιγαρχίας πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Πηγή: TVXS

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Φωτιά στην Ύδρα: Συνελήφθησαν 13 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού από όπου έριξαν πυροτεχνήματα

limeniko skafos 6

Φωτιά στην Ύδρα: Συνελήφθησαν 13 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού από όπου έριξαν πυροτεχνήματα

Στη σύλληψη 13 ατόμων για τη φωτιά που εκδηλώθηκε την Παρασκευή το βράδυ στην Ύδρα…