Η ταπείνωση Μπογδάνου, το ράπισμα Δένδια στη Χρυσή Αυγή και τα… χαμόγελα στα δεξιά της ΝΔ

Το οργισμένο βλέμμα που ήταν αποκλειστικά στραμμένο στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο τόνος της φωνής και τα χτυπήματα στο υπουργικό έδρανο αποτυπώνουν την έκρηξη του Νίκου Δένδια για το εμφυλιοπολεμικό κρεσέντο του πρώην πλέον βουλευτή της ΝΔ, ο οποίος σμπαράλιασε την προσπάθεια του υπουργού Εξωτερικών να καλλιεργήσει κλίμα ευρείας συναίνεσης για την ελληνογαλλική συμφωνία.

dendias1

«Να εκπέμψουμε μήνυμα εθνικής ομοψυχίας και ομόνοιας», ήταν η κατακλείδα της ομιλίας του Ν. Δένδια από το βήμα της Βουλής. Εκτίμησε δις ότι η καταψήφιση δεν θα είναι η καταληκτική θέση του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την αμυντική συμφωνία, διατηρώντας χαμηλούς τόνους σε μια -κατά κοινή ομολογία- κρίσιμη κοινοβουλευτική διαδικασία. Απ΄ ό,τι φάνηκε, υπολόγιζε χωρίς τον Κων. Μπογδάνο.

Η τοποθέτηση του πρώην δημοσιολόγου του ΣΚΑΪ ήταν βγαλμένη από τα πιο σκοτεινά κιτάπια της ιστορίας. Με αναφορές στον ιδρυτή της οργάνωσης «Χ» που κυνηγούσε το ΕΑΜ αντί των Γερμανών, Γεώργιο Γρίβα, ο Κων. Μπογδάνος περιέγραψε επί της ουσίας το ΚΚΕ ως εσωτερική απειλή. Για την ακρίβεια, πιο επικίνδυνη και από την Τουρκία. «Ο Γρίβας έλεγε έχουμε τρεις εχθρούς: τους Άγγλους, τους Τούρκους και τους κομμουνιστές. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος ήταν οι κομμουνιστές» είπε, βάζοντας φωτιά σε μία κατ΄ άλλα ήρεμη συζήτηση ανταλλαγής επιχειρημάτων.

Αντιλαμβανόμενος τον εκτροχιασμό του σχεδιασμού του από τον αστάθμητο παράγοντα που ακούει στο όνομα Κων. Μπογδάνος, ο Ν. Δένδιας έσυρε τα εξ αμάξης στον πρώην βουλευτή της πλειοψηφίας και επαναβεβαίωσε τις σαφείς αποστάσεις που τηρεί από ακρoδεξιά στοιχεία.

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

«Είναι ώρα να σοβαρευτούμε διότι η χώρα αντιμετωπίζει εθνική απειλή» φώναξε κοιτώντας τον Κων. Μπογδάνο και συμπλήρωσε χτυπώντας το έδρανο: «Κι όσο εκπροσωπώ εγώ την κυβέρνηση εδώ, δεν θα ξαναγίνει ανεκτή στην αίθουσα τέτοια προσπάθεια».

Το σφυροκόπημα Δένδια στη Χρυσή Αυγή

Η αντίδρασή του υπουργού Εξωτερικών έφερε στο νου την έντονη αντίδρασή του κατά της Χρυσής Αυγής, τον Ιανουάριο του 2019, η οποία είχε προκαλέσει το χειροκρότημα της τότε κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Μετά από ένσταση αντισυνταγματικότητας που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του νεοναζιστικού μορφώματος, ο τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ δήλωσε κλιμακώνοντας την ένταση της φωνής του:

«Αρνούμαι να τοποθετηθώ στην ένσταση αντισυνταγματικότητας της Χρυσής Αυγής. Αρνούμαι να τοποθετηθώ επί ενστάσεως κόμματος του οποίου οι πολιτικοί και ιδεολογικοί πρόγονοι παρέδωσαν τη Μακεδονία στους Βούλγαρος. Αρνούμαι να τοποθετηθώ επί ενστάσεως κόμματος που φέρει τον αγκυλωτό σταυρό. Αρνούμαι τους εθνοκάπηλους. Αρνούμαι αυτούς που στο παρελθόν πρόδωσαν τον τόπο, τη Μακεδονία, το έθνος και τον λαό. Και δηλώνω ότι η Χρυσή Αυγή χρησιμοποιεί την ελληνική σημαία αντιποιείται εθνικό σύμβολο».

Δείτε το βίντεο:

Τρίβουν τα χέρια τους στα… δεξιά

Πέραν της απορίας που υπάρχει στη δεξιά πτέρυγα της ΝΔ για τον πραγματικό λόγο της διαγραφής, πολλοί είναι εκείνοι που εκτιμούν πως ο Κων. Μπογδάνος είναι έτοιμος να προσεταιριστεί ή και να εκφράσει κοινοβουλευτικά τις ακραίες δυνάμεις της Δεξιάς που βρίσκονται σε φάση «ζύμωσης».

Άλλωστε, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν πως η απλή αναλογική θα αποτελέσει θρυαλλίδα πολιτικών εξελίξεων, θέτοντας στο επίκεντρο τις διεργασίες που συντελούνται στο παρασκήνιο για τον χώρο που θα κοντράρει τη ΝΔ από τα δεξιά.

Σε σχέση με τις απορίες και τον σκεπτικισμό που προκάλεσε η διαγραφή Μπογδάνου, τρανή απόδειξη αποτελούν οι δηλώσεις του Κωνσταντίνου Κυρανάκη στο «Κόντρα». «Σίγουρα θα γίνει συζήτηση για τη διαγραφή» διαβεβαίωσε και πρόσθεσε: «Φαντάζομαι θα γίνει και εντός Κ.Ο.». «Θα συνεδριάσει επ΄ αυτού η Κ.Ο.;» ρωτήθηκε, με τον βουλευτή να απαντά: «Σίγουρα θα γίνει συζήτηση. Τώρα, αν θα γίνει θεσμικά ή άτυπα… Άτυπα θα γίνει σίγουρα πάντως». Και κατέληξε λέγοντας με νόημα: «Μπορεί να υπάρχουν απορίες, μπορεί να υπάρχουν απόψεις…».

Δείτε το βίντεο: 

 

Πηγή: Documentonews

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ