Newsroom

Newsroom

Η συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή

Συνεχίζεται σε υψηλούς τόνους η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τον προϋπολογισμό ενώ η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά…

Συνεχίζεται σε υψηλούς τόνους η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τον προϋπολογισμό ενώ η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το βράδυ της Κυριακής με ονομαστική ψηφοφορία.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στη συζήτηση του προϋπολογισμού στην Ολομέλεια της Βουλής σημείωσε ότι όσοι επενδύουν στην ανασφάλεια, το χάος και την ανεξέλεγκτη κοινωνική έκρηξη, θα διαψευστούν και απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Δεν είστε καν της μόδας πλέον».

«Είμαι απόλυτα απελευθερωμένος από κάθε σκοπιμότητα. Από τον Ιούνιο του 2011 η επιλογή η δική μου και της παράταξης είναι εθνική» πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος που τόνισε ότι η παράταξη του κατέβαλλε δυσανάλογα μεγάλο κόστος.

Συνεχίζοντας, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια καθυστέρησης και τόνισε πως ο τυχόν αργός θάνατος της Ελλάδας θα είναι η οριστική υπονόμευση της Ευρωζώνης συνολικά.

Στην τοποθέτηση του από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, ξεκαθάρισε ότι θα ψηφίσει τον Προϋπολογισμό αλλά επεσήμανε ότι η στάση του κόμματός του στα εργασιακά παραμένει η ίδια.

Σημείωσε ότι πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία και ο τρόπος αντιμετώπισης της χώρας μας από τους δανειστές και τους εταίρους ενώ τόνισε ότι με την ψήφιση του Προϋπολογισμού, πρέπει να ζητηθεί η αποδέσμευση ολόκληρης της δόσης.

Η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στην δική της ομιλία τόνισε ότι επί 30 χρόνια «ζούσαμε την αντιπαράθεση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που κυριάρχησε στο πολιτικό σύστημα και από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 παραμόρφωσε την πραγματική αντιπαράθεση στην οικονομία που είναι αυτή του λαού με τα μονοπώλια», ενώ εκτίμησε ότι η ανάπτυξη κάποια στιγμή μπορεί να έλθει αλλά θα είναι «με ερείπια και με λαό εξαθλιωμένο». Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι η κ. Παπαρήγα επιτέθηκε στην ομιλία της και κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας μάλιστα ότι εκφράζει στην Ελλάδα ένα τμήμα επιχειρηματιών, το λεγόμενο λόμπι της δραχμής.

Σκληρούς χαρακτηρισμούς χρησιμοποίησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, στην ομιλία του στη Βουλή καλώντας τα μέλη της κυβέρνησης να μην λειτουργούν σαν Φιλιππινέζες των Γερμανών και κατηγορώντας τους ότι εκβίασαν το λαό και τους βουλευτές τους για να περάσουν τα μέτρα, ενώ τόνισε ότι στόχος του προϋπολογισμού είναι η βίαιη αναδιανομή πλούτου υπέρ του τραπεζικού συστήματος.

Ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος δήλωσε ότι το κόμμα του καταψηφίζει τον προϋπολογισμό στο σύνολό του και χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι «για χάρην του μνημονίου έγιναν δραματικές μειώσεις που αποδυναμώνουν την ένοπλη δύναμη του έθνους, και αποδυναμώνουν επίσης τη δυνατότητα του κράτους να αποκαταστήσει τη δημόσια τάξη».

Από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης υπογράμμισε πως η κυβέρνηση έχει κηρύξει πόλεμο εναντίον της αδήλωτης εργασίας και της παραβατικότητας. Ο υπουργός επέμεινε ότι η κρίση ανέδειξε και το πολιτικό έλλειμμα της χώρας που ήταν για δεκαετίες προσκολλημένη σε ιδεοληψίες και στο πελατειακό σύστημα ενώ διαβεβαίωσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι οι συντάξεις και του Δεκεμβρίου θα καταβληθούν κανονικά και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος.