Η… συσχέτιση του Γεωργιάδη για τον μπακαλιάρο με… την ηλεκτροκίνηση

Στα ύψη και σχεδόν απλησίαστο είναι για φέτος το παραδοσιακό φαγητό της 25ης Μαρτίου, ο μπακαλιάρος, με την τιμή του πλέον να αγγίζει και τα 23 ευρώ το κιλό.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης που βρέθηκε στη Βαρβάκειο , μίλησε για διαφορετικές τιμές στον μπακαλιάρο, ανάλογα με την ποιότητα του ψαριού παρομοιάζοντάς τα με πολυτελή και λιγότερο πολυτελή αυτοκίνητα. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Ανάπτυξης, δεν αρνήθηκε ότι η τιμή του εδέσματος της γιορτής του Ευαγγελισμού έχει, πια, ξεπεράσει κάθε όριο… ταχύτητας, και γι’ αυτό ίσως να συσχέτισε τον μπακαλιάρο… με το αυτοκίνητο.

«Είναι σαν να παίρνεις ένα αυτοκίνητο. Άλλη τιμή έχει ένα Tesla, άλλη τιμή έχει ένα Fiat, άλλη τιμή έχει ένα Skoda. Ο καθένας επιλέγει τι θέλει να πάρει».

 

«Αλμυρός» ο μπακαλιάρος

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την παρέλαση, ο μπακαλιάρος δεν… ξαλμυρίζει με τίποτα. Η τιμή του, πλέον, αγγίζει ακόμα και τα 23 ευρώ/κιλό.

Ενδεικτικά, φέτος, ο μπακαλιάρος Ισλανδίας κυμαίνεται από 19,80-22,80 ευρώ το κιλό, ενώ πέρσι η διακύμανση ήταν από 18-20 το κιλό, κάνοντας το ψάρι των… φτωχών απλησίαστο για τα νοικοκυριά που εδώ και ένα χρόνο δίνουν μάχη με την ακρίβεια σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας.

Οι ιχθυοπώλες της Βαρβακείου αγοράς δεν θα εντάξουν τον μπακαλιάρο στο καλάθι που έχουν δημιουργήσει από την καθαρά Δευτέρα, καθώς δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την επάρκειά του, στοιχείο απαραίτητο για να ενταχθεί κάποιο προϊόν σε καλάθι προσφοράς.

Συγχαρητήρια Μακρόν σε Ερντογάν: Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μαζί τεράστιες προκλήσεις

Συγχαρητήρια Μακρόν σε Ερντογάν: Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μαζί τεράστιες προκλήσεις

Ο Εμανουέλ Μακρόν συνεχάρη τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την επανεκλογή του στην προεδρία της…

Θεσσαλονίκη: Εικόνες καταστροφής από την καταιγίδα – Πλημμύρισαν σπίτια και μαγαζιά

Θεσσαλονίκη: Εικόνες καταστροφής από την καταιγίδα – Πλημμύρισαν σπίτια και μαγαζιά

Με σκηνές αποκάλυψης ήρθαν αντιμέτωποι οι Θεσσαλονικείς μετά την ξαφνική νεροποντή το απόγευμα της Κυριακής.