Η συνομιλία Μητσοτάκη-Παππά, οι εντολές και ο Βορίδης

Ο κ. Μητσοτάκης κατάντησε έρμαιο των πιο ακραίων φωνών του κόμματος του, επιλογή για την οποία, αργά ή γρήγορα, θα κριθεί

5134645

Τον τελευταίο καιρό, με αποκορύφωμα την προηγούμενη εβδομάδα, τα ΜΜΕ διοχέτευαν στους πολίτες την είδηση περί επικείμενου ανασχηματισμού. Όπερ και εγένετο. Άλλοι έπεσαν περισσότερο κοντά στις προβλέψεις προσώπων, ενώ άλλοι απείχαν παρασάγγας.

Σήμερα, είμαι στη θέση να σας αποκαλύψω τον διάλογο του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον φυγόδικο νεοναζί Χρήστο Παππά, την πρόταση που του έκανε και πως, τελικά, επιλέχθηκε ο Βορίδης στο Υπουργείο Εσωτερικών. Τη συνομιλία μου μετέφερε στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, με κωδική ονομασία «Μαρτυριάρης». Ο διάλογος έλαβε μέρος απόγευμα σαββάτου, δύο μέρες πριν την ανακοίνωση του ανασχηματισμού.

-Καλησπέρα, ο κ. Χρήστος Παππάς;
-Ποιος είναι;
-Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός της ένδοξης Ελλάς. Είστε ο κ. Παππάς;
-Βρε καλώς τον… Μάλιστα Κυριάκο μου. Έχεις την τιμή να ομιλείς μαζί μου.
-Χαίρομαι και σας ευχαριστώ. Που σας πετυχαίνω;
-ΧΑΧΑ το χιούμορ δεν είναι το δυνατό σου χαρτί. Εκτός και αν έχεις καιρό να δεις ειδήσεις…
-Η αλήθεια είναι πως τις ειδήσεις συνήθως δεν τις βλέπω αλλά τις πληρώνω και έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
-Κάτι πήρε το αυτάκι μου επ’ αυτού. Τέλος πάντων, τι θέλεις;
-Θα ήθελα να σας προτείνω κάτι…
-ΩΧ. Τι θες πάλι; Μόνο λίγο γρήγορα γιατί έχω κλείσει χαμάμ και μασάζ.
-Δεν θα σας καθυστερήσω. Αρχικά, μπορώ να σου απευθύνομαι στον ενικό;
-Φυσικά και όχι. Θα με σέβεσαι…
-Έχετε δίκιο, συγνώμη. Λοιπόν, με έχουν φάει για ανασχηματισμό.
-Μπράβο και εγώ τι να κάνω;
-Αφήστε με να σας εξηγήσω. Όπως προείπα, με έχουν ζαλίσει για ανασχηματισμό. Όχι δομικό αλλά περισσότερο για αλλαγή ατζέντας και εντυπωσιασμό.
-Μπες στο ζουμί, με περιμένει η μασέρ σου είπα…
-Ναι. Πώς θα σας φαινόταν η ανάληψη κάποιου υπουργείου από εσάς;
-Πλάκα μου κάνεις ρε Κυριάκο;
-Ουδόλως. Σας μιλώ σοβαρότατα.
-Και πώς θα με παρουσιάσεις; Είμαι καταδικασμένος, φυγόδικος χρυσαυγίτης όπως ίσως έχεις ακούσει. Ας πούμε ότι δέχομαι, πώς θα με ξεπλύνεις; Πώς θα με δεχτούν οι δικοί σου;
-Κ. Παππά, αυτό είναι το μόνο εύκολο. Θα κάνετε δηλώσεις μετάνοιας, θα δώσω εγώ σήμα στα ΜΜΕ, θα παρουσιάσουμε την αγάπη σας για την πατρίδα, στα καπάκια θα κατασκευάσω κάποιο σκάνδαλο για τον ΣΥΡΙΖΑ και τελείωσε. Από χρυσαυγίτης θα γίνετε Άγιος στα μάτια του κοσμάκη. Το ξέρω το έργο, το φτιάχνω καθημερινά.
-Μάλιστα. Δεν αντιλέγω, πράγματι χειραγωγείς τους πολίτες εύκολα, γρήγορα και άνετα. Παίζεις καλή μπαλίτσα. Τέλος πάντων, ποιο υπουργείο σκέφτεσαι να μου δώσεις;
-Τι λέτε για το υπουργείο Εξωτερικών;
-Ούτε να το σκέφτεσαι. Ταξίδια στο εξωτερικό και συναντήσεις με τους ξενέρωτους Ευρωπαίους. Μακριά από εμάς. Άσε που με ζαλίζουν και τα αεροπλάνα.
-Το Προστασίας του Πολίτη;
-Τι λες ρε ασέβαστε; Του φίλου μου του Χρυσοχοίδη; Αποκλείεται. Ο άνθρωπος έκανε τα πάντα για να την γλιτώσω και να ξεφύγω. Αν ήθελε θα με μπουζούριαζε και εμένα αλλά τίμησε την φιλία μας και θα τον ευχαριστώ αιώνια. Όχι να του φάω και την θέση.
-Μπράβο σας. Έχετε ηθικές αξίες και τιμάτε την ειδική μεταχείριση που σας έδειξε ο Μιχάλης. Τελευταία πρόταση το Υπουργείο Εσωτερικών.
-Ας μην το κουράζουμε. Δεν θα δεχτώ καμία υπουργική θέση. Σ’ ευχαριστώ για την πρόταση αλλά περνάω ζωή και κότα. Αν σου πω το καθημερινό μου πρόγραμμα θα τρελαθείς.
-Πείτε μου…
-Πρωινό 5 αστέρων στην θερμαινόμενη πισίνα. Μεσημέρι ύπνος και μόλις σηκωθώ μασάζ και χαμάμ. Απόγευμα ποκεράκι με φίλους και γαλλικές σαμπάνιες και το βράδυ σκι σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μόνο για μένα.
-Κ. Παππά σας ζηλεύω. Και εγώ έτσι έχω μάθει να ζω αλλά τώρα αυτοπεριορίζομαι. Εδώ μέχρι την Πάρνηθα για ποδήλατο πήγα και πέσανε να με φάνε.
-Λοιπόν, για να το κλείνουμε κιόλας, άκουσε με προσεκτικά. Στο κόμμα σου έχεις αξιόλογους βουλευτές, με τους οποίους έχουμε σχεδόν κοινό πολιτικό παρελθόν και ιδεολογία.
-Σε ποιους αναφέρεστε;
-Έλα τώρα που κάνεις και τον ανήξερο. Όχι σε μένα αυτά. Ξέρεις καλά ποιους εννοώ. Άσε τον Άδωνι στην θέση του, εκμεταλλεύσου καλύτερα τον γιο του επιστήθιου φίλου μου Πλεύρη, όσο για Υπουργό Εσωτερικών σου έχω τον καλύτερο.
-Ποιον;
-Τον τσεκουράτο Μάκη. Γραμματέας της νεολαίας ΕΠΕΝ με εντολή Παπαδόπουλου, άριστες σχέσεις με όλο το ακροδεξιό κίνημα. Μόνο κέρδος θα έχεις.
-Λέτε εε;
-Άκου με και δεν θα χάσεις. Βορίδης Υπουργός Εσωτερικών. Χάρηκα για την επικοινωνία, εάν τα ξαναδείς σκούρα κάλεσε με και ίσως σε συμβουλεύσω. Δεν είμαι και για χόρταση… Καλό κουράγιο. Μπρος ολοταχώς για την ενδυνάμωση της ακροδεξιάς. Χαιρετίσματα και ευχές στον φίλο μου Χρυσοχοΐδη.
-Να είστε καλά, ευχαριστώ για τον χρόνο και τις συμβουλές. Όπου και αν βρίσκεστε να προσέχετε. Θα τα πούμε σύντομα, τηλεφωνικώς εννοείται!!!

Και κάπως έτσι, δύο μέρες αργότερα, ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, με νέο υπουργό Εσωτερικών τον Μάκη Βορίδη. Ένα νέο σχήμα, διόλου μικρό και ευέλικτο όπως είχε υποσχεθεί ο πρωθυπουργός καθώς αποτελείται από 59 μέλη, ενώ μόλις 9 εξ αυτών είναι γυναίκες.

Ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να στρίψει το τιμόνι περισσότερο ακροδεξιότερα, ρίχνοντας στάχτη προοδευτικότητας στα μάτια των πολιτών με την επιλογή του κ. Γιατρομανωλάκη. Κατάντησε έρμαιο των πιο ακραίων φωνών του κόμματος του, επιλογή για την οποία, αργά ή γρήγορα, θα κριθεί.

Ο μετασχηματισμός της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης, σε κόμμα-υπηρέτη των ακροδεξιών ορέξεων Άδωνι, Βορίδη και λοιπών, αποτελεί προσωπική επιδίωξη του Κυριάκου Μητσοτάκη και τον οδηγεί σε έναν μονόδρομο καταδικασμένης αποτυχίας και κοινωνικής εναντίωσης-απαξίωσης.

(Περιττό, αλλά επειδή πολλές φορές τα ευκόλως εννοούμενα ΔΕΝ πρέπει να παραλείπονται, επισημαίνω πως ο παραπάνω διάλογος αποτελεί φανταστικό δημιούργημα του γράφοντος (εμού δηλαδή), με σκοπό την διακωμώδηση μιας μαύρης για την πολιτική ιστορία της χώρας μας ημέρας, όπου ένας ΕΠΕΝίτης ανέλαβε, εν καιρώ δημοκρατίας, τα ηνία του Υπουργείου Εσωτερικών…)

* Ο Θεόκριτος Αργυριάδης είναι φοιτητής Πολιτικών Επιστημών στο ΔΠΘ

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

Κακλαμάνης

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

«Δεν πέρασα επιπολαίως το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Ελλάδα. Με στενοχώρησε», είπε χαρακτηριστικά ο…