Δεν ήξερε, δεν ρώτησε, εκτίθεται ο Χρυσοχοΐδης

Η συμπόνοια του υπουργού ήταν αυτή που μάλλον άργησε για το πρόστιμο των 300 ευρώ που επιβλήθηκε σε γυναίκα που είχε πάει στο Πολυτεχνείο να αφήσει ένα λουλούδι 

5123254

Χτες το βράδυ μάλλον δεν ήξερε αυτό που σήμερα με Δελτίο Τύπου διατυμπανίζει, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη Τσίπρα στην γυναίκα που δέχθηκε πρόστιμο.

Με μία διαστρέβλωση του χωροχρόνου επανήλθε σήμερα με Δελτίο Τύπου το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για το πρόστιμο των 300 ευρώ που επιβλήθηκε σε γυναίκα που είχε πάει στο Πολυτεχνείο να αφήσει ένα λουλούδι την Τρίτη. Παράλληλα, επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και τον πρόεδρό του που την συνάντησε, την διαβεβαίωσε για την κάλυψη του κόστους του προστίμου και τελικά συνέβαλε (αν όχι προκάλεσε) την απόφαση του Αρχηγού της ΕΛΑΣ να δώσει «σήμα» για την ακύρωσή του.

Στο Δελτίο Τύπου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σχολιάζεται συγκεκριμένα ότι «Η συμπόνια του ΣΥΡΙΖΑ άργησε» με επιχείρημα ότι σήμερα Τετάρτη «το πρωί στις 8:00 ο διευθυντής Τροχαίας Αττικής, επικοινώνησε στην εργασία της με την κυρία που κατέθεσε λουλούδια στο Πολυτεχνείο, ώστε να αρθεί το διοικητικό πρόστιμο που της επεβλήθη χθες» και προσθέτοντας ότι «η απόφαση για την άρση είχε παρθεί και η αυτονόητη έμπρακτη συγνώμη είχε ζητηθεί από χθες το απόγευμα, από την πολιτική και φυσική ηγεσία της Αστυνομίας».

Με την ενδιαφέρουσα προσέγγιση ότι αρκεί να δηλώσει το υπουργείο πως «η απόφαση είχε παρθεί» πριν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επικοινωνήσει με την Μαρία Κιούση για να χαρακτηρίσει το έμπρακτο ενδιαφέρον του «κατόπιν εορτής», το υπουργείο σχολιάζει ότι «η συμπόνια και η κατανόησή του άργησαν πάλι. Για ένα θέμα που είχε λυθεί έσπευσε σε μικροκομματική εκμετάλλευση».

Ωστόσο, αυτή η «αυτονόητη και έμπρακτη συγγνώμη από την πολιτική και φυσική ηγεσία» μάλλον δεν ήταν σε γνώση του κ. Χρυσοχοΐδη όταν μιλούσε στο κεντρικό Δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και, στις 20.12, περιοριζόταν σε μία γενικόλογη αναφορά σχολιάζοντας το συγκεκριμένο περιστατικό μετά από σχετική ερώτηση.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μίλησε μόνο για «όλους αυτούς που προσήχθησαν ή συνελήφθησαν», λέγοντας ότι θα επιβληθούν πρόστιμα σε σχέση με τα μέτρα για την πανδημία, χωρίς καμία διαφοροποίηση για την γυναίκα που απλώς πήγε στο Πολυτεχνείο να αφήσει ένα λουλούδι στη μνήμη των θυμάτων της εξέγερσης. 

Από την στάση του κ. Χρυσοχοΐδη, όπως δημοσιεύει η avgi.gr, είναι μάλλον προφανές ότι δεν έχει καμία θετική για την εικόνα της ΕΛΑΣ και του υπουργείου του να προβάλει. Εκτός αν, αφού αποφασίστηκε ότι είναι αποδεκτό να γυρίσουν την χώρα μερικές δεκαετίες πίσω με την απαγόρευση συναθροίσεων, δεν είναι πια άξιο αναφοράς όταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη απολογούμενη «παίζει» και με τις ώρες των γεγονότων.

Η πλέον προκλητική αναφορά του Δελτίου Τύπου του υπουργείου, είναι όμως η αναφορά στο ότι «οι αστυνομικές δυνάμεις διευκόλυναν δεκάδες πολίτες να πάνε και να καταθέσουν στεφάνια ή λουλούδια στην πύλη του Πολυτεχνείου, παρά την απαγόρευση», ταυτόχρονα με την διαβεβαίωση ότι σε όσους αποφάσισε να πιάσει θα επιβληθεί το πρόστιμο…

Δείτε το σχετικό απόσπασμα των δηλώσεων Χρυσοχοΐδη:

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…